rolbař Vloženo 26. Květen 2013 Sdílet Vloženo 26. Květen 2013 není lepší tam dát kameru místo madla na kufr?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paldous Vloženo 26. Květen 2013 Sdílet Vloženo 26. Květen 2013 na oktu jo ale ja to chci dat i na passata a potreboval bych elektricky schemy k tomu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ergo Vloženo 28. Květen 2013 Sdílet Vloženo 28. Květen 2013 Snad to bude stačit, u CC je to v podstatě stejné. Parkovací camera ŘJ J772_3C_OK.pdf Parkovací camera ŘJ J772_CC od 2010.pdf Spínač_madlo s kamerou CC od 2010.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paldous Vloženo 28. Květen 2013 Sdílet Vloženo 28. Květen 2013 super, dakujem, pozrem na to... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seler Vloženo 13. Červen 2013 Sdílet Vloženo 13. Červen 2013 Mám tuhle a pohoda... http://www.ebay.com/itm/160952167398?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svobod3 Vloženo 17. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2013 Zdravím, na eshopu Conrad.cz jsem si koupil parkovací kameru, která je umístěna v rámečku SPZ a obraz přenáší přes wifi do mobilního telefonu (iOS, Android) - viz. zde: https://www.conrad.cz/wifi-couvaci-kamera-v-ramecku-spz.k398469 Chtěl bych se zeptat, jak a kam nejlépe připojit napájení kamery. V návodu, který je obecný, je jen uvedeno, že se má kabel provléct do kufru a připojit na 12V. Mám Oct II kombi po faceliftu. Díky moc za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Camel69 Vloženo 17. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2013 V kufru je 12V zasuvka, tak bych zkusil tam:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svobod3 Vloženo 17. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2013 (editace) No vzhledem k tomu, že je kamera na držáku SPZ (tj. na výklopné části), mi přijde nešikovné se připojovat na 12V zásuvku. BTW Ideálně bych se rád připojil na takový kabel, kde je 12V pouze při nastartovaném autu. Editováno: 17. Červenec 2013, autor: svobod3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 23. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2013 Tak to připoj na kabel couvacích světel ;-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svobod3 Vloženo 23. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2013 To by bylo ideální, ale netuším, jak a kudy bych vedl kabel, když SPZ je na víku a světlo na pevné části. Napadlo mě kameru připojit na osvětlení SPZ, ale ani tam netuším, kudy kabel ideálně vést - např. kudy se dostat od SPZ dovnitř atd .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mc2uba Vloženo 23. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2013 Jako všechny kabely z dveří hezky zkrz dveře až k pantům a pak zas zpátky po boku kufru ke zpátečkovým světlům. Na dveřích to nikam jinam nenapojiš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svobod3 Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 Chápu to dobře, že to znamená demontovat plastový vnitřek víka? BTW A jak vůbec ideálně dostat drát od SPZ dovnitř do víka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mc2uba Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 No demontovat to asi úplně nemusíš, prostě tak, abys tam ten drát dostal. Tak kolem světýlek na RZ se tam kabel nedostane, to znamená udělat díru na kabel do dveří Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michaell Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 A co takhhle na motorek zadního stěrače? Je tam "15"... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mc2uba Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 A když jí budeš chtít zapnout, tak budeš zapínat zadní stěrač? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michaell Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 A jo. Teď sem pročetl ten návod... Sem myslel že to má ještě nějakou řídící jednotku zvlášť... Kravina Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mc2uba Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 Nne, proto se všechny tyhle parkovací systémy připojují na zpátečkové světlo, protože to se rozsvítí vždycky, když se zařadí zpátečka případně ještě na čidlo zpátečky, ale to zbytečně daleko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slk Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 Zdravim vsetkych a chcel by som sa opytat odbornikov ako spravne nakodovat aby sa po zaradeni spiatocky zapla cuvacia kamera. Mam totiz namontovanu original VW cuvaciu kameru v madle piatych dveri bez trajektorii a pripojenu ku Columbusu. Sucasny stav je u mna taky ze pri zaradeni spiatocky a objavi OPS, teda parkovacie senzory (mam len zadne) a az po kliknuti na ikonku kamery sa Columbus prepne na obraz z kamery. Pripajam vypis kodovania prislusnych jednotiek: Address 10: Park/Steer Assist (J446) Labels: None Part No SW: 5J0 919 475 A HW: 5J0 919 475 A Component: PARKHILFE 4K H11 0005 Revision: --H11--- Serial number: 32961231703049 Coding: 108003 Address 19: CAN Gateway Labels: 1K0-907-530.lbl Part No SW: 1K0 907 530 P HW: 1K0 907 951 Component: J533__Gateway H16 0192 Revision: H16 Serial number: 2500K084150C36 Coding: E9A07F064002022302 Address 37: Navigation (J0506) Labels: 1T0-035-680.clb Part No SW: 3T0 035 680 B HW: 3T0 035 680 A Component: RNS-MID H42 4120 Revision: AB001001 Serial number: SKZ6Z7Z9050046 Coding: 04000440000100000000 Doplnim ze sa jedna o O2 Combi MR2008. Vopred vdaka za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 30. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2013 Kluci, abych nezakládal zbytečně nové téma, prosím Vás o rady, doporučení: Do (doufám již brzy) budoucího auta jsem si koupil multimediální rádio Erisin ES1099S. Poněvadž podporuje CAN-BUS, lze k němu zapojit originální parkovací senzory vč. zvukové i grafické indikace. Jejich dodělání by mě stálo 4 800,- Kč. Rádio však podporuje také připojení couvací kamery na 2 RCA samice, displej 7" je dostatečně velký na to, abych něco viděl. Zaujala mě proto kamera "na míru" do OII, VIZ. TENTO ODKAZ Má otázka zní: 1) Doporučujete z vlastní zkušenosti spíše originální senzory, nebo kameru? Co jsem se koukal, snad by měla zvukově indikovat..? 2) Máte někdo zkušenost, zda se kamera na pohyby volantu "kroutí", nebo ne? Většinou graficky znázorňují jen jakousi statickou mřížku, ovšem teoreticky po propojení s rádiem, které bude napíchnuto na CAN-BUS by to mohlo přizpůsobovat dráhu dle točení volantem, ne? 3) Doporučovali byste vůbec tento typ kamery, nebo spíše jiný? S kamerami nemám absolutně žádné zkušenosti, přijde mi to však jako zajímavé a rovněž paradoxně lacinější řešení. Vaše rady mi velmi pomohou - předem díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 31. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2013 (editace) No takuto dilemu, ci kupit parkovaky, alebo kameru som mal aj ja. Kedze v aute mam DNX5210BT , ktoru som kupil hned ako aj auto, tak som sa rozhodol, ze vyskusam tu kameru namiesto svetla nad SPZ. Kupoval som ju viacmenej iba na skusku z ebay, za nejakych smiesnych 15$ A ako som ju vyskusal, tak na cele parkovaky som sa vyprdol, kedze vsetky vydavaju suvisly ton uz od 30-40 cm a ja dost casto potrebujem zaparkovat aj na 5cm, co s kamerou nie je problem. Osobne som s nou velmi spokojny, avsak je tu par negativ. Kamera, aspon u mna, presne nesedela na diery (asi 0,5-1 mm). Teda tie diery boli akokeby vystupene a po nasrobovani kamery nesedela v tom otvore, ale bola vystupena von, cize to vobec netesnilo. Tak som to trosku upravil a trosku z nej odrezal/zarovnal, a tym sa diery zvacsili: Kupil som prislusne koncovky na svetlo, aby sa to dalo napojit priamo na original koncovku: Urobil som po celej ploche tesnenie, kupil som nerezove samorezky, spolu s vacsimi podlozkami a nasroboval. Vyzera to teraz takto: Este kratke videjko pri parkovani, len mobilom (ilustracne), sorry za kvalitu: Este jedno videjko, tocene fotakom Samozrejme pri otacani volantu sa vodiace ciary nepohybuju, ale su staticke. Osobne v tom nevidim ziadny vyznam. Dalsi mensi problem je to, ze ta LEDka v kamere ma inu teplotu farby, ako klasicka sulfitka a dokonca aj ako normalna LED s SMD: Takze som kameru rozobral a preletoval som LEDku, ktora ma bielsiu/modrejsiu farbu, nakolko v druhom svetle mam osadenu LED sulfitku....tak aby to spolu ladilo (no to uz odfotene nemam, ale mozem odfotit) P.S: este podotknem, ze ja mam nad SPZ vypnutu kontrolu vypalenia ziarovky, bez toho ti bude stale vyhadzovat chybu na budikoch. Je to strasna namotavka a osobne si uz neviem predstavit bez kamery parkovat Editováno: 7. Listopad 2013, autor: Kyselinka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 31. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2013 Perfektní, mockrát děkuji za odpověď, je super, že s tím máš zkušenost Ještě mám jeden dotaz: Je to po zapojení schopno překážku indikovat také zvukově, nebo ne? To je pro mě důležité a potřebuji tak vědět, zda koupit senzory a kameru dodatkově, nebo zda bude stačit jen kamera. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bitttpower Vloženo 31. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2013 Kyselinka:Kamera vypada perfektně a je fakt že s ni bude to parkovani prostě přesnějši než jen s pipakama Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arlo Vloženo 31. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2013 (editace) Tak jelikož jsem taky dodelaval kameru tak sem přidán par postřehů. Kamerou jsem kupoval primo pro octavii 2 jako náhradu za jedno ze světel SPZ podobně jako to ma Kyselinka. Kamera seděla přesně bez úprav, to led osvětlení co je v ni ma zřejmě nějaký odpor protože mi nevyhazuje chybu praskle žárovky... Cele to mám připojené na navi nexus tak bylo treba koupit takovy šikovny převodník který umí mimo jiné při zařazen zpátečky prepnout na kameru. Všechno zatím funguje jak ma a s tou kamerou je parkování fakt sranda hlavně ve městě...:-) Editováno: 31. Červenec 2013, autor: Arlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 31. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2013 (editace) Je to po zapojení schopno překážku indikovat také zvukově, nebo ne? Nie, je to cisto len kamera. A to ci budes chciet k nej aj parkovaky, je uz len na tebe. Niekto ma oboje a zas hovori, ze na kameru sa vobec nepozera a riadi sa len zvukom, ale ja si to neviem moc predstavit. Ja parkovaky uz vobec nechcem, hlavne ten naraznik je pekne celistvy a nie ako rozstrielany Ak ti mozem poradit, tak najprv vyskusaj nahodit kameru a potom uvidis, ci budes potrebovat aj parkovaky Kamera seděla přesně bez úprav, to led osvětlení co je v ni ma zřejmě nějaký odpor protože mi nevyhazuje chybu praskle žárovky. Prosim ta, vies mi postnut link, kde si ju kupoval, popripade vies hodit fotku kamery zo zadnej strany? Myslim tak, ako mam vyssie na prvej fotke. To by ma dost zaujimalo, ako ma tam tie diery. Dik Editováno: 31. Červenec 2013, autor: Kyselinka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arlo Vloženo 31. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2013 Kamerou jsem kupoval na www.aliso.cz. Foto nemám, ale jak bude volna chvilka tak vyfotim:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.