Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zkoušel jsem v autobazaru Fabii combi 1,9 SDI a u ní při rozjezdu stačilo uvolňovat spojku, plyn jsem nemusel přidávat a přitom se to bez problémů rozjelo.Je to normální, aby se to rozjelo bez plynu jenom přes spojku?

:smich: :smich: :smich:

...takhle se každé ráno rozjíždím z garáže se svojí 1.4 16V

...dříve uplně stejně s Felicíí 1.3 MPI

...a ještě dřívě i s Favoritem

takže nevim proč by se ten motor z traktoru co jsi zkoušel neměl rozjet bez nohy na plynu.....hold patříš mezi ty štastnější z nás, kteří mají cit v noze ....:palec2: ...takže bys na sebe měl být hrdý a nehledat problémy na motoru :kol-52:

Občas umírám smíchy co se tu řeší za problémy :smich: (neber si to hlavně nějak osobně -_- )

Upraveno od Smith10

Mám 1.9 TDi, je to naprosto normální, zvlášt u ropáku :palec2: spíš bych hledal problém, kdyby to nešlo jen přes spojku :smich:

Marttin: zkus si založit vlastní téma snadd ti někdo pomůže :smich:

jináč já mám taky problém: koupil jsem si vonej stromeček a zdá se mi že kamarádovi voní víc než ten můj...uznají mi po 7 měsících používání reklamaci? lol:smich:

Standa3: asi budeš řidič začátečník, nehněvej se na nás za naše vtípky, ale je to skrátka úsměvný :) SDi i TDi, skrátka diesel se rozjede pouze pouštěním spojky velmi snadno a to i do mírnýho kopce....u benzínu je ten rozjezd přez spojku o dost slabší (přesto možný) a je lepší při rozjezdu pomalu pouštět spojku a zároveň přidávat plyn. Skrátka je normální že nafta se rozjede pouhým pouštěním spojky ;)

aj ja sa chcem rozbiehat bez plynu :wub:

Dneska to už v noze není :)

- benzíny mají elektronické řízení a prostě místo chcípnutí si přidá (motor je většinou řízen signály z lamda sondy a sem tam podle polohy plynového pedálu - snímaného přes potenciometr) Pozorujete tu krátkou prodlevu po sešlápnutí plynu? Myslíte si, že řídíte auto vy? Ale kdeže! :smich:

- diesely mají regulaci samy v sobě, navíc SDI disponuje od lehce zvýšených volnoběžných otáček a pak v celém otáčkovém spektru takovým točivým momentem, co je u skvělého tříválce 1.2 HTP prezentováno těmi třemi písmenky ;) S diesely není problémj jezdit v kolonách na dvojku bez plynu.

- a řazení bez spojky, tak to jde, při troše šikovnosti, taky ;)

Dneska to už v noze není :)

- benzíny mají elektronické řízení a prostě místo chcípnutí si přidá (motor je většinou řízen signály z lamda sondy a sem tam podle polohy plynového pedálu - snímaného přes potenciometr) Pozorujete tu krátkou prodlevu po sešlápnutí plynu? Myslíte si, že řídíte auto vy? Ale kdeže! :smich:

- diesely mají regulaci samy v sobě, navíc SDI disponuje od lehce zvýšených volnoběžných otáček a pak v celém otáčkovém spektru takovým točivým momentem, co je u skvělého tříválce 1.2 HTP prezentováno těmi třemi písmenky ;) S diesely není problémj jezdit v kolonách na dvojku bez plynu.

- a řazení bez spojky, tak to jde, při troše šikovnosti, taky ;)

Tak to jsem klidnej , že to dneska už v noze není :)

Tak to lituji ty lidi , kterým to někdy chcípne na křižovatce atd. .....doteď jsem si myslel, že hold rychle pustili spojku bez přiměřeného plynu a ono to podle tohodle vypadá že maj asi v prdeli elektronické řízení a motor si prostě nepřidá :smich::kol-142::kol-14: Tak od teď na ně už nikdo netrubte a spíš je pošlete do servisu :specool:

Tak a teď jsem to 3x nezaklepal o stůl a ráno až pojedu tak mi určitě na křižovatce začne blbnout to "elektronické řízení" a budu vypadat za blbce :smich: , protože ty za mnou si budou myslet že se neumim rozjet :smich: :smich: :smich:

Upraveno od Smith10

:noot:

no já myslím že téma již bylo víc než vyčerpáno ;)

já bych lock

• Autor

Favorit nebo Felicie 1,3 MPI mi nikdy nešly rozjet bez plynu, motor okamžitě chcípnul.Ani Felicie 1,6 MPI se nedá takto rozjet a právě proto mi bylo trochu divné, že se ten diesel dá rozjet i bez plynu, protože jsem jel jen benzínovými motory

Ahoj, asi tedy co české auto to unikát :) ....já jsem se vždy rozjel s favoritem, felicíí i fabií co teď mam v pohodě bez plynu ( doma po rovině z garáže )- samozřejmně že to nevystřelilo jak raketa a musel jsi to mít jak se řiká v noze,ale sám za sebe s rukou na srdci řikám , že to jde i s benzínem , alespoň mím jo! :palec2:

Teď už je téma asi opravdu vyčerpané...pokud nemá někdo jiné zkušenosti s rozjezdem bez plynu? :)

moja hrbaňa (120-ka) sa odjakživa rozbieha bez plynu - je to len o spojke :kol-99:

aj ja sa chcem rozbiehat bez plynu :wub:

To jde i u fabie 1.2HTP 12V

na mojej 1,4 16V 55kW nemam problem bez plynu sa pohnut ani na dvojke, dokonca R a 1 sa da bez plynu s nerovnosti ;) inak pri parkovani nikdy plyn nepouzivam a to iste aj v kolone a niekedy sa takto rozbieham aj na krizovatke ( za predpokladu ze nie som prvy )

Heh tak u mojho 40kW HTP akonahle len spojku len jemnucko pustim do zaberu tak otackomer ide pekne ku 500 a nizsie a ak ju tyram dalej tak skapne... a to cit v nohe mam... pritom na kamosovej takej istej fabke sa da pohnut bez spojky v pohode.. :)

Zkoušel jsem v autobazaru Fabii combi 1,9 SDI a u ní při rozjezdu stačilo uvolňovat spojku, plyn jsem nemusel přidávat a přitom se to bez problémů rozjelo.Je to normální, aby se to rozjelo bez plynu jenom přes spojku?

S DOBRE SESTILOVANYM MOTEOREM SE BEZ PLYNU ROZJEDES JA U 1.4 MPI SE TAKY BEZ PLANY ROZJEDU

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.