Standa3 Vloženo 22. Duben 2009 Sdílet Vloženo 22. Duben 2009 Zkoušel jsem v autobazaru Fabii combi 1,9 SDI a u ní při rozjezdu stačilo uvolňovat spojku, plyn jsem nemusel přidávat a přitom se to bez problémů rozjelo.Je to normální, aby se to rozjelo bez plynu jenom přes spojku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Smith10 Vloženo 22. Duben 2009 Sdílet Vloženo 22. Duben 2009 (editace) :smich: ...takhle se každé ráno rozjíždím z garáže se svojí 1.4 16V ...dříve uplně stejně s Felicíí 1.3 MPI ...a ještě dřívě i s Favoritem takže nevim proč by se ten motor z traktoru co jsi zkoušel neměl rozjet bez nohy na plynu.....hold patříš mezi ty štastnější z nás, kteří mají cit v noze .... ...takže bys na sebe měl být hrdý a nehledat problémy na motoru Občas umírám smíchy co se tu řeší za problémy (neber si to hlavně nějak osobně ) Editováno: 22. Duben 2009, autor: Smith10 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šutr Vloženo 22. Duben 2009 Sdílet Vloženo 22. Duben 2009 Mám 1.9 TDi, je to naprosto normální, zvlášt u ropáku spíš bych hledal problém, kdyby to nešlo jen přes spojku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 23. Duben 2009 Sdílet Vloženo 23. Duben 2009 Marttin: zkus si založit vlastní téma snadd ti někdo pomůže jináč já mám taky problém: koupil jsem si vonej stromeček a zdá se mi že kamarádovi voní víc než ten můj...uznají mi po 7 měsících používání reklamaci? Standa3: asi budeš řidič začátečník, nehněvej se na nás za naše vtípky, ale je to skrátka úsměvný SDi i TDi, skrátka diesel se rozjede pouze pouštěním spojky velmi snadno a to i do mírnýho kopce....u benzínu je ten rozjezd přez spojku o dost slabší (přesto možný) a je lepší při rozjezdu pomalu pouštět spojku a zároveň přidávat plyn. Skrátka je normální že nafta se rozjede pouhým pouštěním spojky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piaggio Vloženo 23. Duben 2009 Sdílet Vloženo 23. Duben 2009 aj ja sa chcem rozbiehat bez plynu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 23. Duben 2009 Sdílet Vloženo 23. Duben 2009 Dneska to už v noze není - benzíny mají elektronické řízení a prostě místo chcípnutí si přidá (motor je většinou řízen signály z lamda sondy a sem tam podle polohy plynového pedálu - snímaného přes potenciometr) Pozorujete tu krátkou prodlevu po sešlápnutí plynu? Myslíte si, že řídíte auto vy? Ale kdeže! - diesely mají regulaci samy v sobě, navíc SDI disponuje od lehce zvýšených volnoběžných otáček a pak v celém otáčkovém spektru takovým točivým momentem, co je u skvělého tříválce 1.2 HTP prezentováno těmi třemi písmenky S diesely není problémj jezdit v kolonách na dvojku bez plynu. - a řazení bez spojky, tak to jde, při troše šikovnosti, taky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Smith10 Vloženo 23. Duben 2009 Sdílet Vloženo 23. Duben 2009 (editace) Dneska to už v noze není - benzíny mají elektronické řízení a prostě místo chcípnutí si přidá (motor je většinou řízen signály z lamda sondy a sem tam podle polohy plynového pedálu - snímaného přes potenciometr) Pozorujete tu krátkou prodlevu po sešlápnutí plynu? Myslíte si, že řídíte auto vy? Ale kdeže! - diesely mají regulaci samy v sobě, navíc SDI disponuje od lehce zvýšených volnoběžných otáček a pak v celém otáčkovém spektru takovým točivým momentem, co je u skvělého tříválce 1.2 HTP prezentováno těmi třemi písmenky S diesely není problémj jezdit v kolonách na dvojku bez plynu. - a řazení bez spojky, tak to jde, při troše šikovnosti, taky Tak to jsem klidnej , že to dneska už v noze není Tak to lituji ty lidi , kterým to někdy chcípne na křižovatce atd. .....doteď jsem si myslel, že hold rychle pustili spojku bez přiměřeného plynu a ono to podle tohodle vypadá že maj asi v prdeli elektronické řízení a motor si prostě nepřidá Tak od teď na ně už nikdo netrubte a spíš je pošlete do servisu Tak a teď jsem to 3x nezaklepal o stůl a ráno až pojedu tak mi určitě na křižovatce začne blbnout to "elektronické řízení" a budu vypadat za blbce , protože ty za mnou si budou myslet že se neumim rozjet :smich: Editováno: 23. Duben 2009, autor: Smith10 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dakie Vloženo 23. Duben 2009 Sdílet Vloženo 23. Duben 2009 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 24. Duben 2009 Sdílet Vloženo 24. Duben 2009 no já myslím že téma již bylo víc než vyčerpáno já bych lock Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa3 Vloženo 29. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 29. Duben 2009 Favorit nebo Felicie 1,3 MPI mi nikdy nešly rozjet bez plynu, motor okamžitě chcípnul.Ani Felicie 1,6 MPI se nedá takto rozjet a právě proto mi bylo trochu divné, že se ten diesel dá rozjet i bez plynu, protože jsem jel jen benzínovými motory Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Smith10 Vloženo 29. Duben 2009 Sdílet Vloženo 29. Duben 2009 Ahoj, asi tedy co české auto to unikát ....já jsem se vždy rozjel s favoritem, felicíí i fabií co teď mam v pohodě bez plynu ( doma po rovině z garáže )- samozřejmně že to nevystřelilo jak raketa a musel jsi to mít jak se řiká v noze,ale sám za sebe s rukou na srdci řikám , že to jde i s benzínem , alespoň mím jo! Teď už je téma asi opravdu vyčerpané...pokud nemá někdo jiné zkušenosti s rozjezdem bez plynu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fofoja Vloženo 29. Duben 2009 Sdílet Vloženo 29. Duben 2009 moja hrbaňa (120-ka) sa odjakživa rozbieha bez plynu - je to len o spojke Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Revolucionar Vloženo 1. Květen 2009 Sdílet Vloženo 1. Květen 2009 aj ja sa chcem rozbiehat bez plynu To jde i u fabie 1.2HTP 12V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 2. Květen 2009 Sdílet Vloženo 2. Květen 2009 na mojej 1,4 16V 55kW nemam problem bez plynu sa pohnut ani na dvojke, dokonca R a 1 sa da bez plynu s nerovnosti inak pri parkovani nikdy plyn nepouzivam a to iste aj v kolone a niekedy sa takto rozbieham aj na krizovatke ( za predpokladu ze nie som prvy ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomaS-BB Vloženo 2. Květen 2009 Sdílet Vloženo 2. Květen 2009 Heh tak u mojho 40kW HTP akonahle len spojku len jemnucko pustim do zaberu tak otackomer ide pekne ku 500 a nizsie a ak ju tyram dalej tak skapne... a to cit v nohe mam... pritom na kamosovej takej istej fabke sa da pohnut bez spojky v pohode.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TELEPORT Vloženo 3. Květen 2009 Sdílet Vloženo 3. Květen 2009 Zkoušel jsem v autobazaru Fabii combi 1,9 SDI a u ní při rozjezdu stačilo uvolňovat spojku, plyn jsem nemusel přidávat a přitom se to bez problémů rozjelo.Je to normální, aby se to rozjelo bez plynu jenom přes spojku? S DOBRE SESTILOVANYM MOTEOREM SE BEZ PLYNU ROZJEDES JA U 1.4 MPI SE TAKY BEZ PLANY ROZJEDU Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.