bretakral Vloženo 30. Duben 2009 Sdílet Vloženo 30. Duben 2009 ahoj doufám, že tento dotaz nedávám blbě, jsem tu nový. Mám problém s prvním dílem výfuku, mám v něm prasklinku. Je to ta část výfuku, která je prošroubována hned k bloku motoru (nevím jak se přesně jmenuje). Nevíte prosím, jak tuto prasklinku můžu zavařit, případně kolik stojí nový díl? Nebo nemá někdo nějaký starý, ale nepopraskaný? je to octavia 1.6 55kW rv. 2001 (vím, že nic moc, ale stačí) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tydyyt Vloženo 30. Duben 2009 Sdílet Vloženo 30. Duben 2009 ahoj, no zavarit da se zalezi jak moc a jestli se to jeste vyplati jinak mrkni tu http://www.vyfuky-usti.cz/detail.php?zbozi=3806 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka21 Vloženo 30. Duben 2009 Sdílet Vloženo 30. Duben 2009 Já mám zavařený potrubí už asi 3 roky a stále drzí dobře.Mám svár asi 8cm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bretakral Vloženo 4. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 4. Květen 2009 na ten odkaz jsem se díval, takhle to vůbec nevypadá. toto je myslím až za tím co myslím já. je to ten první uplně svod, na který člověk kouká, když otevře kapotu. tam mám asi 3cm dlouhou prasklinku. je to litina, nebo co a já nemám tušení, jestli by se to dalo zavařit třeba normálně co-čkem, nebo plamenem. případně jestli je potřeba nějaký speciální materiál a kolik stojí. teď o výkendu jsem se připravoval v práci na stk, jsem autoelektrikář, svařovat neumím, to bych dal kolegům, ale oni jsou dost neurčití. neví jestli by to vydrželo. případně jestli víte kde bych to sehnal, já ten díl vyfotím, takhle je to dost zmatené, ale snad někdo příjde na to, co mám na mysli :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka21 Vloženo 4. Květen 2009 Sdílet Vloženo 4. Květen 2009 Ten v červeném rámečku.tak ten jsem nechal zavařit,jak jsem psal výše.Je to litina a drží. V_fuk.bmp Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bretakral Vloženo 6. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 6. Květen 2009 jak je to zavařené? autogenem? bude stačit normální měděný drát, nebo něco lepšího? to na tom obrázku je ono Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quicksilver Vloženo 6. Květen 2009 Sdílet Vloženo 6. Květen 2009 Asi nejlépe se mi osvědčily na litinu elektrody přímo určené na svařování litiny bez předehřevu. CO2 bych nedoporučoval, litina má pak tendenci praskat hned vedle sváru. 1 kus elektrody stojí cca 50-60kč, záleží na výrobci. A s 2,5mm elektrodou uděláš zhruba 4-5cm svaru. Prasklinu samozřejmě vybrousit - udělat prostě úkos na V svar. Doufám že jsem to napsal trochu srozumitelně, kdyžtak se ptej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka21 Vloženo 6. Květen 2009 Sdílet Vloženo 6. Květen 2009 Já to tenkrát nechal zavařit přes kamaráda,zaplatil jsem myslím 200Kč.Vařil to elektrodou na litinu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
k.mirda Vloženo 7. Květen 2009 Sdílet Vloženo 7. Květen 2009 záleží jak moc je to prasklý a jak je litina vyhřátá. Já měl svody prasklý na 2 místech, zavařit se nopodařilo. Tak sem kupoval nový, cena kolem 6500Kč- celkem ranec. Ty svody se vyrábí někde v Rakousku a je to celkem slabej materiál, hodně rádo to praská. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bretakral Vloženo 14. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 14. Květen 2009 díky za rady, kde bych mohl koupit tu elektrodu? je nějaký e-shop? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
herrkomisar Vloženo 15. Květen 2009 Sdílet Vloženo 15. Květen 2009 Prosím tě bretakrale jak jsi přišel na to že tam máš prasklinu?mě se před nedávnem začalo zdát že víc slyším hluk z výfuku od motoru,ale není nikde nic vidět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bretakral Vloženo 16. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 16. Květen 2009 Prosím tě bretakrale jak jsi přišel na to že tam máš prasklinu?mě se před nedávnem začalo zdát že víc slyším hluk z výfuku od motoru,ale není nikde nic vidět. protože ji mam skoro pred ocima :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.