sagitarius Vloženo 23. Květen 2009 Sdílet Vloženo 23. Květen 2009 Prosím o radu, vůbec se v tomto neorientuji. Rád bych si pořídil diagnostiku, ale kupovat k tomu ještě notebook se mi moc nevyplatí. Objevil jsem zajímavý přístroj za ještě zajímavější cenu a chtěl bych se zeptat znalejších, jestli má smysl, nebo jestli je to jen nějaký očesaný: http://www.motordiag.cz/produkt/u281 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cartmanko Vloženo 23. Květen 2009 Sdílet Vloženo 23. Květen 2009 Tak to je absoluuutna blobost. NB dnes zozenies za nizsiu cenu ako toto a kabel za 500. Na diagnostiku nepotrebujes NB s temer ziadnymi parametrami. Nehladiac na fakt ze ten pristroj cita niektore a nie vsetky zavady, takze sa nepohnes bez poriadneho VAGu dalej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sagitarius Vloženo 24. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 24. Květen 2009 Tak nějak jsem si to myslel. Ale těch softů je hodně, kabelů taky, a moc se v tom nevyznám. Ještě se mi moc líbí už nabušenější mašinka: http://www.motordiag.cz/produkt/vag5053can Ten už by snad šel, ne? Jakej názor na to mají znalci? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 24. Květen 2009 Sdílet Vloženo 24. Květen 2009 Ako ti radí Cartmanko kup si kábel podla r.v. vozu a máš vystaráno.Tu je to polopatisticky: http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=98&t=94629 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sagitarius Vloženo 24. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 24. Květen 2009 To chápu, ale tak bohatej opravdu nejsem. Proto se ptám tady. Když si vezmu cenu nějakýho repas NB kolem 3500, plus něco kolem 20.000 za soft s kabelem, jak jsem viděl na netu, tak mě už vyjde levněji občas zajet do servisu... Z toho důvodu se ptám na ten přístroj. Ten mi za 8 připadá celkej schopnej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 24. Květen 2009 Sdílet Vloženo 24. Květen 2009 ten drazsi ti bude bohate stacit.. u toho levnejsiho bys hlavne narazil na nemoznost cokoliv prizpusobit.. jinak tvoje pocty jsou samozrejme spravne, jen tady na foru pojem legalni soft vetsine lidi nic nerika proto pocita cenu notasu, kabel za 5kilo a konecna Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sagitarius Vloženo 25. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 25. Květen 2009 Jo díky moc, to jsem potřeboval vědět. Já sice mám všechen soft legálně, protože na Linuxu to tak už je , ale hlavně se chci vyhnout notebooku, protože problémů s připojováním různých zařízení, a nastavování přes RS232, či USB už jsem si užil dost (i ve woknech). Sice jsem našel na netu kabel i se softem v balíčku za nějakých 10, ale zase další prachy za noťas... Ten přístrojek za 7 mi připadá velice schopnej podle toho co tam píšou, a hlavně jen připojím kabel a jedu. Nejsem žádnej systémovej virtuóz přes PC, takže toto řešení se mi moc líbí. Přes moderní auta taky nejsem moc kovanej - když jsem se učil na mechanika, byla Škoda 105 výkřikem moderní techniky, a když jsem u toho mýho hledal rozdělovač, připadal jsem si jko Křovák v jaderný elektrárně Takže díky všem za rady, snad to jednou pochopím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 25. Květen 2009 Sdílet Vloženo 25. Květen 2009 Tak toto zasa nechápem ja Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 25. Květen 2009 Sdílet Vloženo 25. Květen 2009 Jo díky moc, to jsem potřeboval vědět. Já sice mám všechen soft legálně, protože na Linuxu to tak už je , ale hlavně se chci vyhnout notebooku, protože problémů s připojováním různých zařízení, a nastavování přes RS232, či USB už jsem si užil dost (i ve woknech). Sice jsem našel na netu kabel i se softem v balíčku za nějakých 10, ale zase další prachy za noťas... Ten přístrojek za 7 mi připadá velice schopnej podle toho co tam píšou, a hlavně jen připojím kabel a jedu. Nejsem žádnej systémovej virtuóz přes PC, takže toto řešení se mi moc líbí. Přes moderní auta taky nejsem moc kovanej - když jsem se učil na mechanika, byla Škoda 105 výkřikem moderní techniky, a když jsem u toho mýho hledal rozdělovač, připadal jsem si jko Křovák v jaderný elektrárně Takže díky všem za rady, snad to jednou pochopím. teda fakt ti do toho nechci moc kecat, ale viděl jsi někdy jak vypadá komunikace se softwarovým VAGem? - intuitivní, čeština, jednoduché zadávání údajů pomocí klávesnice, možné uložení či tisk výstupu, možnost použít VIS - jakási navigace VAGem pro uživatele věci neznalé. Když se podívám na displej toho tebou vybraného přístroje, tak mi jde hlava kolem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sagitarius Vloženo 26. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 26. Květen 2009 Tak já bych to možná i s tím NB bral, ale ta cena... samostatnej kabel hex can nikdo nenabízí, jen se softem a licencí, a ty ostatní kabely jsou podle toho linku, co zde dával Vikino, jen na auta do r.v.2004, takže na moje nee. Tak nevím. Mám z toho hlavu jak pátrací balón. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ciryl Vloženo 26. Květen 2009 Sdílet Vloženo 26. Květen 2009 Hex can nepotřebuješ, sice tam má napsáno do 2004, ale záleží na automobilce. Například já mám kabel odtud z fora za 500, soft 304.0 a v pohodě funguje jak na fabii I tak na roomsteru (fabie II). Hex-can je na octavii II a superb II. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 26. Květen 2009 Sdílet Vloženo 26. Květen 2009 Tak já bych to možná i s tím NB bral, ale ta cena... samostatnej kabel hex can nikdo nenabízí, jen se softem a licencí, a ty ostatní kabely jsou podle toho linku, co zde dával Vikino, jen na auta do r.v.2004, takže na moje nee. Tak nevím. Mám z toho hlavu jak pátrací balón. na Fabii je ti Hex k ničemu, ale jako investice do budoucna je samozřejmě lepší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sagitarius Vloženo 26. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 26. Květen 2009 Ale přece pořád ještě ve mě hlodá obava, že když budu na NB, něco na tom podělám a fábie dojezdí. Přece jenom na počítači je všechno možný, protože má víc možností. Když si zhroutím soft, přeinstaluju a jede se dál, ale kdybych nějak nakopl řídící jednotku, asi bych si pak koupil už jen pevný lano. Nevím, asi to zkusím, když říkáte, že je to i s navigací pro blbý, ale strach teda mám opravdu :-( A kde by se dal sehnat kabel za těch 500 ???? Schrastil jsem program VCDS 805CZ, ale tam píšou cosi, že musí být originál kabel s nějakým interním kódem, a že s jiným kabelem to nebude fachčit. Je to pravda? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 26. Květen 2009 Sdílet Vloženo 26. Květen 2009 je. Tam štěstí za pětikilčo nepořídíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 26. Květen 2009 Sdílet Vloženo 26. Květen 2009 Zkus tady, tento je na rs232 http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...63&hl=kabel a nebo pak na USB http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...14&hl=kabel konkretne tady ten mam a je bez problemu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 27. Květen 2009 Sdílet Vloženo 27. Květen 2009 lepší je kabel se seriovým portem - lze přes to honit i některé DOSovské prográmky, které občas poskytují velmi zajímavé funkce . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 27. Květen 2009 Sdílet Vloženo 27. Květen 2009 jj to mas jiste pravdu, ale malokterz noejsi notas ma rs232 a emulatory vetsinou nefunguji uz vubec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 27. Květen 2009 Sdílet Vloženo 27. Květen 2009 jj to mas jiste pravdu, ale maloktery novejsi notas ma rs232 a emulatory vetsinou nefunguji uz vubec kdybych chtelneco delat v dosu, postavil bych si uplne ten nejzakladnejsi kabel s par tranzistorama za par korun, co tu tusim kdysi uvadel cosby.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sagitarius Vloženo 28. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 28. Květen 2009 Ufff. Čím víc informací mám, tím míň toho vím. Takže když to tedy shrneme- Když si zde koupím ten kabel za 500, nepojede mi s ním ten prohram VCDS 805CZ. Jinej program nemám, a koupit ho znamená dostat se i bez noťase na cenu hotovýho přístroje. Když kopupím k tomu programu co mám origo kabel aby to spolupracovalo, jsme zase na stejným. Takže co a kde sehnat, aby to fungovalo vše dohromady i s mojí Fábií r.v. 2007 a stálo to míň než ten hotovej přístroj? Poradí někdo? (to už bude všechno- opravdu) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 28. Květen 2009 Sdílet Vloženo 28. Květen 2009 osobně jsem ten "ruční přístroj" měl,dokonce jsem ho zde nabídl k prodeji a jeden člen ho koupil.Byl v češtině.Na čtení závad je OK,ale na nějaké přizpůsobení,kódování trošku nemotorný,ale jde to s tím.Nicméně VAg v noťasu je lepší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mima Vloženo 7. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2009 Chlapi, prečítal som všetky komentáre o VAGoch a som z toho MAGor. Chcem si kúpiť VAG na Fabiu I (bielu :-) a je ich plnáprdel a neviem ktorý, či káblový, alebo prístroj. Chcem sa v prvom rade oboznámiť s VAGom, zistiť čo to ponúka a možno o pár "rokov" niečo aj prepáliť v aute (nemyslím poťah :-). Notebook mám. Nemôžete mi napísať konkrétny model, ktorý máte vyskúšaný a ste spokojní? Díki. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baris Vloženo 7. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2009 Tak se přidávám, taky by se mi hodil nějaký tip, vubec se v tom nevyznám Když jsem si pročítal vlákna, tak jsem se do toho pořádně zamotal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 7. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2009 Tu je niečo málo "polopatisticky" http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=98&t=94629 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mima Vloženo 8. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2009 Tu je niečo málo "polopatisticky" http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=98&t=94629 jéééééééj, to je super článok, díki vikino1. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Vloženo 12. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2009 Pohľadaj v bazáre. Chlapci tam ponúkali káble spolu so softom. Sú to klony. Nakontaktuj sa na nejakého a on ti určite poradí. Ja som kúpil asi pred pol rokom za 50 eur. Tie lacnejšie káble nevyužiješ do budúcna. A už keď kupovať, tak nech s prípadným ďalším autom nemusím kupovať aj ďalší kábel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.