Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Prosím o radu, vůbec se v tomto neorientuji. Rád bych si pořídil diagnostiku, ale kupovat k tomu ještě notebook se mi moc nevyplatí. Objevil jsem zajímavý přístroj za ještě zajímavější cenu a chtěl bych se zeptat znalejších, jestli má smysl, nebo jestli je to jen nějaký očesaný: http://www.motordiag.cz/produkt/u281 :help:

Tak to je absoluuutna blobost.

NB dnes zozenies za nizsiu cenu ako toto a kabel za 500.

Na diagnostiku nepotrebujes NB s temer ziadnymi parametrami.

Nehladiac na fakt ze ten pristroj cita niektore a nie vsetky zavady, takze sa nepohnes bez poriadneho VAGu dalej.

• Autor

Tak nějak jsem si to myslel. Ale těch softů je hodně, kabelů taky, a moc se v tom nevyznám. Ještě se mi moc líbí už nabušenější mašinka: http://www.motordiag.cz/produkt/vag5053can Ten už by snad šel, ne? Jakej názor na to mají znalci?

• Autor

To chápu, ale tak bohatej opravdu nejsem. Proto se ptám tady. Když si vezmu cenu nějakýho repas NB kolem 3500, plus něco kolem 20.000 za soft s kabelem, jak jsem viděl na netu, tak mě už vyjde levněji občas zajet do servisu... Z toho důvodu se ptám na ten přístroj. Ten mi za 8 připadá celkej schopnej.

ten drazsi ti bude bohate stacit.. u toho levnejsiho bys hlavne narazil na nemoznost cokoliv prizpusobit..

jinak tvoje pocty jsou samozrejme spravne, jen tady na foru pojem legalni soft vetsine lidi nic nerika :) proto pocita cenu notasu, kabel za 5kilo a konecna :)

• Autor

Jo díky moc, to jsem potřeboval vědět. Já sice mám všechen soft legálně, protože na Linuxu to tak už je ;) , ale hlavně se chci vyhnout notebooku, protože problémů s připojováním různých zařízení, a nastavování přes RS232, či USB už jsem si užil dost (i ve woknech). Sice jsem našel na netu kabel i se softem v balíčku za nějakých 10, ale zase další prachy za noťas... Ten přístrojek za 7 mi připadá velice schopnej podle toho co tam píšou, a hlavně jen připojím kabel a jedu. Nejsem žádnej systémovej virtuóz přes PC, takže toto řešení se mi moc líbí. Přes moderní auta taky nejsem moc kovanej - když jsem se učil na mechanika, byla Škoda 105 výkřikem moderní techniky, a když jsem u toho mýho hledal rozdělovač, připadal jsem si jko Křovák v jaderný elektrárně :smich:

Takže díky všem za rady, snad to jednou pochopím.

Tak toto zasa nechápem ja ;)-_-

Jo díky moc, to jsem potřeboval vědět. Já sice mám všechen soft legálně, protože na Linuxu to tak už je ;) , ale hlavně se chci vyhnout notebooku, protože problémů s připojováním různých zařízení, a nastavování přes RS232, či USB už jsem si užil dost (i ve woknech). Sice jsem našel na netu kabel i se softem v balíčku za nějakých 10, ale zase další prachy za noťas... Ten přístrojek za 7 mi připadá velice schopnej podle toho co tam píšou, a hlavně jen připojím kabel a jedu. Nejsem žádnej systémovej virtuóz přes PC, takže toto řešení se mi moc líbí. Přes moderní auta taky nejsem moc kovanej - když jsem se učil na mechanika, byla Škoda 105 výkřikem moderní techniky, a když jsem u toho mýho hledal rozdělovač, připadal jsem si jko Křovák v jaderný elektrárně :smich:

Takže díky všem za rady, snad to jednou pochopím.

teda fakt ti do toho nechci moc kecat, ale viděl jsi někdy jak vypadá komunikace se softwarovým VAGem? - intuitivní, čeština, jednoduché zadávání údajů pomocí klávesnice, možné uložení či tisk výstupu, možnost použít VIS - jakási navigace VAGem pro uživatele věci neznalé. Když se podívám na displej toho tebou vybraného přístroje, tak mi jde hlava kolem.

• Autor

Tak já bych to možná i s tím NB bral, ale ta cena... samostatnej kabel hex can nikdo nenabízí, jen se softem a licencí, a ty ostatní kabely jsou podle toho linku, co zde dával Vikino, jen na auta do r.v.2004, takže na moje nee. Tak nevím. Mám z toho hlavu jak pátrací balón.

Hex can nepotřebuješ, sice tam má napsáno do 2004, ale záleží na automobilce. Například já mám kabel odtud z fora za 500, soft 304.0 a v pohodě funguje jak na fabii I tak na roomsteru (fabie II). Hex-can je na octavii II a superb II.

Tak já bych to možná i s tím NB bral, ale ta cena... samostatnej kabel hex can nikdo nenabízí, jen se softem a licencí, a ty ostatní kabely jsou podle toho linku, co zde dával Vikino, jen na auta do r.v.2004, takže na moje nee. Tak nevím. Mám z toho hlavu jak pátrací balón.

na Fabii je ti Hex k ničemu, ale jako investice do budoucna je samozřejmě lepší.

• Autor

Ale přece pořád ještě ve mě hlodá obava, že když budu na NB, něco na tom podělám a fábie dojezdí. Přece jenom na počítači je všechno možný, protože má víc možností. Když si zhroutím soft, přeinstaluju a jede se dál, ale kdybych nějak nakopl řídící jednotku, asi bych si pak koupil už jen pevný lano. Nevím, asi to zkusím, když říkáte, že je to i s navigací pro blbý, ale strach teda mám opravdu :-( A kde by se dal sehnat kabel za těch 500 ???? Schrastil jsem program VCDS 805CZ, ale tam píšou cosi, že musí být originál kabel s nějakým interním kódem, a že s jiným kabelem to nebude fachčit. Je to pravda?

je. Tam štěstí za pětikilčo nepořídíš :)

lepší je kabel se seriovým portem - lze přes to honit i některé DOSovské prográmky, které občas poskytují velmi zajímavé funkce ;).

jj to mas jiste pravdu, ale malokterz noejsi notas ma rs232 a emulatory vetsinou nefunguji uz vubec

jj to mas jiste pravdu, ale maloktery novejsi notas ma rs232 a emulatory vetsinou nefunguji uz vubec

kdybych chtelneco delat v dosu, postavil bych si uplne ten nejzakladnejsi kabel s par tranzistorama za par korun, co tu tusim kdysi uvadel cosby..

• Autor

Ufff. Čím víc informací mám, tím míň toho vím. Takže když to tedy shrneme- Když si zde koupím ten kabel za 500, nepojede mi s ním ten prohram VCDS 805CZ. Jinej program nemám, a koupit ho znamená dostat se i bez noťase na cenu hotovýho přístroje. Když kopupím k tomu programu co mám origo kabel aby to spolupracovalo, jsme zase na stejným. Takže co a kde sehnat, aby to fungovalo vše dohromady i s mojí Fábií r.v. 2007 a stálo to míň než ten hotovej přístroj? Poradí někdo? (to už bude všechno- opravdu) lol

osobně jsem ten "ruční přístroj" měl,dokonce jsem ho zde nabídl k prodeji a jeden člen ho koupil.Byl v češtině.Na čtení závad je OK,ale na nějaké přizpůsobení,kódování trošku nemotorný,ale jde to s tím.Nicméně VAg v noťasu je lepší

• 1 měsíc později...

:help:

Chlapi, prečítal som všetky komentáre o VAGoch a som z toho MAGor. Chcem si kúpiť VAG na Fabiu I (bielu :-) a je ich plnáprdel a neviem ktorý, či káblový, alebo prístroj. Chcem sa v prvom rade oboznámiť s VAGom, zistiť čo to ponúka a možno o pár "rokov" niečo aj prepáliť v aute (nemyslím poťah :-). Notebook mám.