DonnJarda Vloženo 9. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2012 Jo tož to je jasne ze supermarketu nebrat nic ! ale uvažoval jsem že bych na střechu hodil alespon imitaci té ploutve abych ucpal tu díru co je po anténe a do auta koupil nějakou vnitřní anténu co je za oknem třeba takovouhle http://cartuning.cz/zbozi/produkt-1233/antena-vnitrni-na-sklo-do-interieru-auta.html ale nevím jak je na tom z výkoností jestli bude výkoná jako ta venkovní Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Berry Vloženo 9. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2012 Já myslel, že chceš vyřešit příjem rádia, ale jak tak koukám, asi jsi moc nepochopil, v čem je základ, a začínáš řešit píčo.iny. Jestli s tím chceš opravdu něco udělat, tak zapomeň na nějakou anténu za okno a dej na střechu anténu pořádnou. Ale v první řadě si urči, co vlastně chceš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 10. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2012 Stejně jako u motorů platí "Objem ničím nenahradíš", pro anténu platí: "Délku ničím nenahradíš". Takže pořádný prut a zase hraješ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 10. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2012 Ok to bylo jen čistě hypoteticky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sestakp Vloženo 7. Únor 2013 Sdílet Vloženo 7. Únor 2013 Zdar všem, prosím Vás poraďte někdo. Mám Octavii I s dokupovaným rádiem SONY. Před týdnem náhle přestalo hrát (hraje špatně a to jen v lokalitách s velmi kvalitním signálem. Konektor antény v rádiu je v pořádku a anténa je stále stejná. Co by to mohlo ještě být? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robik5 Vloženo 7. Únor 2013 Sdílet Vloženo 7. Únor 2013 K neoriginál rádiu potřebuješ fantomové napájení. Pokud ti to předtím hrálo tak pravděpodobně odešla anténa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosticek25 Vloženo 30. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2013 (editace) zdravim,tak sem to tu nejak pročital,a nevim si rady.Mam roomstera a má anténu pouze naklápěcí a když jsem vyměnil prut a dal jiný z felicie tak příjem byl slabší,testuju nějaký prut ktery bude kratši a nebudu muset dělat nějaký velký úpravy,protože cvrnkám v garáží o strop.dik za každou radu.Ještě mě napadlo signál se ztráci i kousek za městem kde by radio mohlo hrát,jak se pozná špatný zesilovač v anténě,mám neoriginálni autoradio Editováno: 31. Červenec 2013, autor: rosticek25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek_Norway Vloženo 2. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2013 S najvacsou pravdepodobnostou to bude prave zosilovac v antene, nakolko mas neorigo radio tak ti diagnostika nepomoze, jedine odmontovat celu antenu, rozobrat a vizualne skontrolovat zaoxidovanie a pod...dalsia vec, ked uz budes mat dolu antenu zmerat napatie na vnutornej zile antenneho kablu, malo by byt 12 V, dalsia vec moze byt fantomove napajanie anteny, ktore s najvacsou pravdepodobnostou mas ked mas neorigo radio...v kazdom pripade treba zmerat to napatie ci ti vobec do anteny ide napajanie...bez funkcneho zosilovaca v antene je signal takmer nulovy...co sa tyka dlzky prutu, ten az taky zasadny vplyv na signal nema....opravte ma ak sa mylim...S antenou sice pri Octavii (ta ale bude velmi podobna ak nie rovnaka aj v roomsteri) som si zazil svoje:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel V Vloženo 20. Únor 2014 Sdílet Vloženo 20. Únor 2014 Zdravim chlapy,hledám radu mam laurinku a na střeše mam antenu jakoby normal prut sklopnej ale to tělo je větší a ,á takovou kulatou plochu domníval jsem se že to je na GPS ale v autě nemužu najít antenu na FM je tam kabel se závitem ale ten je jinej než bejvá na GPS je stříbrnej a má závit vnější,průměr kabelu asi 4-5mm pak je tam ještě jeden ale bůh ví co měl za koncovku pač je utrženej ve vypadá jako koaxiál jen je střašně tenký ani ne 3mm no a krom dalších svorkovnic tam nic není žádnej klasickej antenní kabel kudy vůbec vede? liftback 2003 LaK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 21. Duben 2014 Sdílet Vloženo 21. Duben 2014 (editace) Mám dotaz často mi chrčí rádio a musim furt měnit stanice .. chci zkusit fantomové napajeni ale nevím jake buď http://www.prohifi.cz/autoradia-prislusenstvi/car-audio-66221 nebo http://www.prohifi.cz/autoradia-prislusenstvi/car-audio-iso-iso-adapter-antena-napajeni-66021 Mám origo radio .. já bych řekl že ten by stačil 66021 ale vubec nevím.. Editováno: 21. Duben 2014, autor: DonnJarda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hacman Vloženo 26. Duben 2014 Sdílet Vloženo 26. Duben 2014 (editace) Zdravím, mám rádio Sony a vzhľadom k tomu, že som mal zlý signál namontoval som anténnu výhybku (fantómový napájač). Signál rádia sa v zásade nezmenil, stále sa objavuje rušenie, ale zarazilo ma fungovanie rádia. Po zapnutí rádia sa na displeji zobzazí ATT ON, potom sa na krátko zobrazí názov stanice a následne sa zobrazí ATT, ktoré je stále zobrazené až pokiaľ nestlačím nejaký ovládač na rádii, potom zostane zobrazený názov stanice. Čo sa mi ale zdá divné najviac je, že po zapnutí hrá rádio veľmi ticho, bez ohľadu na akú úroveň je hlasitosť nastavená. Hlasitosť plynulo nabehne na nastavenú úroveň až po tom, ako pohnem s ovládačom hlasitosti. Taktiež pri automatickom ladení mi naladí 4 (pravdepodobne nasjilnejšie) stanice a ak chcem iné, tak ich musím naladiť ručne. Pred namontovaním anténnej výhybky to nerobilo. Je takéto správanie rádia po namontovaní výhybky normálne, alebo v čom môže byť problém? Ďakujem. Editováno: 26. Duben 2014, autor: Hacman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantizsekk Vloženo 29. Květen 2014 Sdílet Vloženo 29. Květen 2014 (editace) Zdravim Vas všechny, prosim o radu. Aktivni antenu mam uplne novou i s prutem, koupil jsem i nového fantoma. Vsechno zapojil, kostra v poradku a vyzkousena, zapnul radio a signal stejne mizernej jako předtím. Oproti stary antene změna nula. Když odpojim dratek z fantoma, signal se dokonce o malinko zlepsi. Tak jsem vzal starou antenu, rozsrouboval, vytrhal tistenej spoj a spojil dratky, co vedou od prutu, proste jsem z ni udelal pasivni antenu. Zapojil jsem ji(vzadu na fakru) a chyta docela dobře, u stanic naskakuje okamzite rds. Když mam ale všechno novy, chtěl bych aby to fungovalo, jak ma, resp aby to vůbec fungovalo. Nemel uz někdo podobnej problém? O vikendu ještě zkusim od nekoho na zkousku sehnat koncernovy radio a prsknout tam kabel z anteny primo, abych vyloucil potize s fantomem. Ty mam ale dva a oba stejny výsledek. EDIT: Ta nova anténa byla koupena na ebay a v ni byl problém. Bud konektor nebo anténa samotna, to uz jsem nechtel zjišťovat. Koupil jsem jinou za par korun z vrakace a mam vic stanic nez chci. Editováno: 31. Květen 2014, autor: Frantizsekk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
djvlada Vloženo 28. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2015 takze panove antena vymenena za tu od correctu lux 3 napojena pod strechou a kablik ktery jsem mel napojit na + jsem natahl ke kufrove lampicce ale signal se stejne ztraci občas origo radio symphony na kazety tak kde hledat chybu ten kabel mam natahnout az dopredu k radiu nebo staci jak mam ja uz nevim rady stve me ze nemuzu poslouchat obycejny radia jako blanik impuls vysocinu hlavne u nas v novem meste na morave strasne chrci zajmave je ze radiorozhlas ci takovejhle bazmek hraje dobre soory ze pisu bez diakritiky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polllll Vloženo 26. Květen 2016 Sdílet Vloženo 26. Květen 2016 Stejná kombinace Symphony + Correct Lux III mi funguje velice dobře, sice ve Favoritu :-) ale to je jedno, napájecí káblík jsem hodil taky od stropního světla. Na spodku antény by měla být LED co svítí když je napájení v pořádku. Zkontroloval bych dobré ukostření antény a když nic, tak koax k rádiu. Symphony je jinak super citlivé, při pokusech mi hrálo i na půl metru obyčejného drátu (cca 4 stanice, ale kupodivu čistě :-) ). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krokodylek3 Vloženo 17. leden 2019 Sdílet Vloženo 17. leden 2019 (editace) Ahoj měl jsem originál autorádio a vyměnil jsem ho za nové a hrají mi jenom asi 3 stanice předtím to hrálo čím by to mohlo být přidávám foto nového rádia.Děkuji za odpovědi. Editováno: 19. leden 2019, autor: krokodylek3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 17. leden 2019 Sdílet Vloženo 17. leden 2019 https://www.ahifi.cz/fantomove-napajeni-autoanteny/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krokodylek3 Vloženo 18. leden 2019 Sdílet Vloženo 18. leden 2019 Zesilovač jsem tam měl a signál se zhoršil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 18. leden 2019 Sdílet Vloženo 18. leden 2019 Originální anténa má vestavěný zesilovač v sobě a ten je třeba napájet po koaxu. Koncernové rádio to umí. Jiná rádia to neumí, proto se musí pro napájení antény použít ta výhybka pro fantómové napájení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krokodylek3 Vloženo 18. leden 2019 Sdílet Vloženo 18. leden 2019 (editace) A jak to vypadá nebo jak se to udělá nebo to je ten zesilovač co mám a ten červený kabel přidávám foto zesilovače Editováno: 19. leden 2019, autor: krokodylek3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krokodylek3 Vloženo 19. leden 2019 Sdílet Vloženo 19. leden 2019 od konektoru radia je pozice č.5 nemám žádný kabel ale je tam kabel mimo konektor barvy modré a je na něm označení ANT nebo ten červený kabel zesilovače se pripojí ke konektoru v autě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 19. leden 2019 Sdílet Vloženo 19. leden 2019 Pokud máš na autě originální anténu, tak musíš mít fantomový napáječ, aby byla napájená ta anténa na střeše http://www.aunika.com/Autoanteny/Antenni-napajece/Antenni-napajec-DIN-DIN a ne zesilovač, který nemá co zesílit, když anténa není napájená. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krokodylek3 Vloženo 20. leden 2019 Sdílet Vloženo 20. leden 2019 (editace) V 18. 1. 2019 na 11:44, krokodylek3 napsal: A jak to vypadá nebo jak se to udělá nebo to je ten zesilovač co mám a ten červený kabel V autě mám originál anténu a je tam konektor iso a kam se zapojí ten modrý kabel Editováno: 20. leden 2019, autor: krokodylek3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 20. leden 2019 Sdílet Vloženo 20. leden 2019 Jestli má anténa i rádio ISO anténní konektor, tak použiješ http://www.aunika.com/Autoanteny/Antenni-napajece/Antenni-napajec-ISO-ISO-1 jestli má anténa ISO a rádio DIN, tak použiješ http://www.aunika.com/Autoanteny/Antenni-napajece/Antenni-napajec-ISO-DIN-2 Modrej drát buď zacvakneš u většiny rádií do pinu č. 5 napájecího ISO konektoru rádia. V tvém případě, připojíš na ten modrej drát ANT. Těžko se dá radit, když nevíme, co je to za rádio. U něj je určitě nějaké schéma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krokodylek3 Vloženo 20. leden 2019 Sdílet Vloženo 20. leden 2019 Posílám schéma jestli to bude vidět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krokodylek3 Vloženo 20. leden 2019 Sdílet Vloženo 20. leden 2019 (editace) Anténa má iso a rádio din Editováno: 20. leden 2019, autor: krokodylek3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.