Publikováno Červen 22, 200916 r Ahoj hledal jsem tu ve foru ale nenasel jsem odpoved. Mam tento problem mam F1 .1,4 16v 74kw r.v. 01 najeto 104000. Stava se mi ze z niceho nic nejde zaradit jakykoliv stupen. Musim vypnout motor zaradit a pak nastartovat a pak se to jakz takz rozhejbe. Pri tom nezarazeni mi zustava spojkovy pedal u zeme. Nevraci se a jde strasne zlehka.. skoro bez odporu.Stalo se mi to uz 3x nekam jsem dojel. A pak zas nastartovala bez problemu. Normalne se dalo radit vse ok. Nevim cim to je. Neni to nejaka elektrocnicka ptakovina??Diky za rady.
Červen 22, 200916 r Ať se Ti někdo mrkne na spojku. Podle toho co píšeš, tak by mohla být zavzdušněná.
Červen 22, 200916 r Je tam (u spojk. válečku na převodovce) na to "ventilek" - odvzdušnuje se stejně jako brzdy... šlápneš/držíš - druhej povolí - něco vyteče - utáhne - ty pomalu pouštíš spojku, a pořááád dokola dokud je potřeba.
Červen 22, 200916 r Autor A nemate nekdo nejakej obrazek ci foto kde to hledat?A samozrejmne to neudelam sam stejne jako bzrdy.. ze?Kdyz se ovzdusnuji je potreba dvou lidi na to.. jeden slape druhej povoluje utahuje ovdusnovaci sroub..Diyk vsem moc zas kazdou radu !!!ci navod
Červenec 2, 200916 r Autor A kde najdu ten odvzdusnovaci ventil??? Dekuji nevim vubec kde ho mam hledat dekuji za odpovedi
Červenec 3, 200916 r Autor Podívej se a uvidíš, je na něm (ventilku) gum. čepička... Ok a dostanu se tam bez nejake demnotaze nejakych dilu na motoru??dIKY jsem amater.. musite mi to vysvetlit jak pro debila
Červenec 3, 200916 r Takže: Odemknš auto, zatáhneš za tu páku vlevo pod volantem (viz. návod k autu-otevírání mot. prostoru), stoupneš si před auto...zadíváš se na něj, podrbeš se na hlavě, všimneš si-že něco trčí s mřížky kapoty, zatáhneš za to a zároveň tě napadne zvednout onu kapotu, nakloníš se na svojí krásnou 1.4ku, přímo nad převodovku, tam snad uvidíš spojkovou hadičku...a na "konci" hadičky, směrem k převodvce je spojkový váleček -v této oblasti bude i onen ventilek...
Červenec 3, 200916 r Autor dekuji za radu to jsem udelal .. a porad nemuzu nic najit nasle jsem tasm n aprevodovce jen srouby.. a jednu trubicku ne hadicku co vede od ridici jednotky smerem k chladici . nemate nekdo foto toho valecku???Aspon ze se tady bavite.. a jeste jeden dotaz je zadni sklo 5 dveri stejne jak u hatbacku tak i u kombi ? myslim tim f1??
Červenec 3, 200916 r Autor ja vim jak to ovzdusnit. je to to smae jako u brzd.. akorat ze u brzd je ten ovzdusnovak krasne videt , a vim kde je.. chapu jak to udelat ale proste nevim kd emam ten ovzdusnovak hledat bud jsem slepej nebo blondyna
Červenec 3, 200916 r Tos mu teda poradil. On ví co má hledat, jen neví kde!!! Počkej, mrknu do Octávácký příručky jestli tam bude nějaký obrázek....
Červenec 3, 200916 r Autor Tak chlapy dopajim tady ledky na repraky .. a jdu na to uz asik tusim kde to je presne a desitka ---klic mi na to bude stacit? diky?
Červenec 3, 200916 r Podle toho co jsem se dočetl, lezou tam zespoda. Tedy odmontovat spodní kryt a tam ho již najdeš. Tedy aspoň u Octavie. GOOD LUCK!
Červenec 3, 200916 r Určitě Ti desítka bude stačit. Jen nezapomeň, že ta brzdovka je žiravina! Hlavně pro LAK!!! Takže nasaď na odvzdušňovák hadičku a pěkně odstřikuj do nádobky (PETky) Musíte na to být 2 což určo víš. Jo a průběžně kontroluj stav hladiny v nádobce!
Červenec 3, 200916 r Chtěl jsem ti vzápětí poslat fotku, kdyby ti můj příběh nestačil...jenže jsem ji nenašel. Žádnej kryt se sundavat nemusí, možná kryt motoru pokud by ti prekážel svým přesahem. Stoupni před auto, podívej se na baterku - vlevo od ní dolů na převodovku - a podélně směrem "do motoru" uvidíš černej plastovej váleček, zalomenej naplacato do "L", ventilek trčí směrem nahoru, asi 5cm na převodovkou, blondýno Nebo ti to budu muset fakt dojít vyfotit?! Upraveno Červenec 3, 200916 r od NNNTomas
Červenec 3, 200916 r Autor Problem vyresen.. Ovzdusnovak jsem nasel a vytlacil vzduch a spojka se uz vraci a funguje jak ma.. Dekuji za rady hlacne obrazek s popisem kde ten ovzdusnovak je mi pomohl nejlip Ps 10 OCKO mi tam neslo ale 11 ocko klic. anno Kdyby zas neco dam vedet a vsem moc diky za ochotu a za rady
Červenec 3, 200916 r páč neříci jak otevřít kapotu ani by ho nenašel ne, sorry za OT, hlavně že se dílo zdařilo a je klid
Červenec 3, 200916 r ...vždyť já si svůj přínos uvědomuji... Upraveno Červenec 3, 200916 r od NNNTomas
Červenec 3, 200916 r Nenéé, JÁ jsem ti nejvic pomohl. nieeeeeeeee, najviac mu pomohol ten nestastnik, co mu poslal obrazky z Oktavky !!
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.