Duben 26, 200718 r Jen tak pro zajímavost... minulý a tento týden jsme montovali pro jednu firmu v našem okrese tři Fabie 1.2 HTP /výbava klima,ABS/, všechny bez problémů, čtvrtou jsme montovali v červenci loňského roku, od té doby tu byla na revizi 4x/ jezdí poctivě po 10 000 km/ a žádná kontrolka elektroniky nesvítí a to jezdí po celé ČR, takže tankují všude, zařízení AutogazAC, tak pořád nechápu proč si pořád někteří rozlaďujete auta.... není to v něčem jiném??? Třeba v LOVTECu???
Duben 26, 200718 r Jen tak pro zajímavost... minulý a tento týden jsme montovali pro jednu firmu v našem okrese tři Fabie 1.2 HTP /výbava klima,ABS/, všechny bez problémů, čtvrtou jsme montovali v červenci loňského roku, od té doby tu byla na revizi 4x/ jezdí poctivě po 10 000 km/ a žádná kontrolka elektroniky nesvítí a to jezdí po celé ČR, takže tankují všude, zařízení AutogazAC, tak pořád nechápu proč si pořád někteří rozlaďujete auta.... není to v něčem jiném??? Třeba v LOVTECu??? Chyba nebude v Lovtecu, chyba je v tom, že když se namontoval plyn, auto mělo najetý 56 700 km, do 60 000 km absolutně bez jakýchkoli problémů, žádná kontrolka nesvítila, auto necukalo nic, ale v 60 000 km šlo auto na řádnou garanční prohlídku do ofiko servisu škoda, a problémy začali až po této prohlídce. Ale včera jsem auto napíchl na diagnostika a v paměti závad byla chyba " příliš chudá směs " a to znamená, že pokud při nastavení 0,95 je směs příliš chudá a při 1,08 je směs příliš bohatá tak někde mezi to musí být ok. Teď je tam nastavená 1 ( ideální hodnota, která představuje 0% odchylku ). Zatím se nic nerožlo a auto necuká. Problém je v tom, že se dost těžko dostávám s autem do servisu. Jinak po prvním seřízení servisem kde mě nastavili 1,15 se mě kontrolka rozsvítila asi po 60 km. Jinak znám fábiu 1,2 47kW, s Magicem2, která má na plyn najeto 120 000km, a nikdy se mu kontrolka nerožnula. Nemyslím, že je dneska nějakej markantní rozdíl mezi AutogazAC, nebo BRC, nebo Lovtec nebo xxxxx dalšíma systémama. Upraveno Duben 26, 200718 r od jara2
Duben 26, 200718 r Nebudu řešit tvůj názor na zařízení,já mám v autě BRC Fast, na liště vstřikovačů osazeny japonské Keiheny,na nich je garance 1 500 000 zdvihů,takže když tyto vstřikovače by začly "zlobit", tak zařízení od Lovteku již bude několit let po smrti. Kvalitu ať posoudí každý sám.Navíc kde se vzal Lovtec na trhu? Je to okopírované zařízení Lovato, dělají to odborníci z HL Propan někde z Ostravy, např. BRC v Itálii má asi sto lidí, kteří se zabývají vývojem,auta zkouší na válcích apod. ale to neřešme. Takže, záleží na vstřikovačích, mohou špatně otvírat, mohou zamrzat, záleží na tom, kde jsou umístěná čidla, kde je navrtaný podtlak v sání a jaké má hodnoty, kokik dává reduktor a jakou má teplotu,jestli je správně připojen a kde na podtlak, zda mu dívá dobře multiventil na nádrži,jedtli nedochází k pulzacím v sání při přechodech při akceleraci a deceleraci, jesli v ten okamžik má správný tlak,jestli náhodou pči jízdě na plyn neukapává benzinový vstřikovač/ruku na srdce, kolik z vás jezdí s benzinem starším víc jek půl roku?/, a pak si můžeš sednout do auta, najít si nějaký okopírovaný program a s nějakým kabelem se snažit naladit auto/ jen pro informaci jsou programy které si stáhneš z netu, ale já si k němu připojím přes výstup k tiskárně klíč, který dostanu po absolvování školení a mě se otevře program třeba o dalších pět kolonek, toť vše/, a pak házet " nějaká čísla". Můžu ti říct, když budu dělat 5 stejných aut se stejnou výbavou, obsahem, km a budu je najíždět na stejném úseku, nikdy nebudou hodnoty, stačí když se vymění fitr v sání a je to jinde. Navíc, já si připojím při seřizování auta přes diagnostiku tester od BRC a vidím parametry při jízdě, takže mě v tu chvíli nějaký program nezajímá. Dělám auta 12 let a vím o čem mluvím,neumím sice auta opravovat tak jak servisy, ale specializuji se jen na část začínající sáním,přes motor a konče tou černou dírou vzadu.... myslím, že jsem podal dostačující informace.
Duben 26, 200718 r Karel LPG: Mám octavii 1,6 75kw 2001 se systemem Autogas AG(Holandsko), a zajímalo by mě jak dalece je ten plynový systém propojený s benzínovým - v podstatě jestli plynová řídící jednotka je ve spojení s tou benzínovou nebo jestli sbírá informace z jiných čidel. Mám problém že mi auto cuká na plyn i na benzín, mám už vyměněný obě lambdy, klapku, váhu, svíčky, kabely,zapalovacý modul a pořád to píše chybu na lamdě, vynechávání válců apod..Mám takový dojem že ten plyn mi rozladuje i benzín a pak to škube. Upraveno Duben 26, 200718 r od m.s.k
Duben 26, 200718 r Zdar, díval jsem se na tvé starší příspěvky co ti dělá auto, ubývá voda, přibývá olej, chyby ve válcích/tak nějak/....., AG systém nedělám ale dělají ho v Praze, myslím Hanzl, asi Letňany, něco se mo o tom plete.... jinak podle tvých popisů bych to tipoval na těsnění pod hlavou, nebo ještě před tím změřit tlky ve válcích, 75tka je prevít/euro 4/, tam stačí špatný tlaky,vstřikovač pro daný válec přestává stříkat benzin, odpojuje zapalování, pak zkouší znova no a pak hlásí nějak tak ...řada vákců, chudá směs, no prostě tak nějak, začal bych u těch tlaků...
Duben 26, 200718 r to Karel: Rozhodně budou lepší systémy, ale já bych Lovtec nezatracoval. Po montáži proběhlo dvakrát seřízení a vyjma případu, kdy jsem natankoval špatný plyn a musela se čistit vstřikovací lišta nebyl zatím(cca 40tisíc km)problém. Kontrolka se mi nerozsvěcí a nic neškube .
Duben 27, 200718 r Já nic nezatracuji, nemontuji takové zařízení,ale vidíš sám na diskuzi, jaké zaž. se tu probírá a řeší, viděl jsi, že by někdo řešil BRC nebo Landi Renzo? Je fakt, že těchto systémů je tu asi míň, rozhoduje cena, vím to ze skušenosti, když dojde za mnou zákazník a chce do fábky Landi nebo BRC za 36 tisíc, je jasné, že se ptal kolem a jde na doporučení a cenu neřeší,ale výsledek je opravdu někde jinde. Problém je, že jsou firmy,které chtějí vydělat za každou cenu/HL Propan/, ti se podbízeli vždy s cenou co je znám/od r 1995/, ale je to jak jsem psal minule - kopie a skládačka, vím že někteří budou na mě naštvaní,ti co to mají v autě, ale lví podíl mají firmy, je to i mechanická záležitost,jak se auto namontuje a seřídí,když řeknu,že potřebuju na Fábku dva dny, tak se dovídám, že "jemu to firma udělá za dopoledne", dál to komentovat nebudu, můžeš se zeptat FOXe,když vyběhnou s něčím novým, tak si počkám 3-4 měsíce, jestli se na tom nenajde něco,aby se jak se říká"vychytaly mouchy",pak do toho jdu...
Duben 27, 200718 r No já myslím že nemá cenu rozebírat kterej systém je lepší a kterej je horší, každej má něco. To že se dá stáhnou soft na magic2 z netu, je jedna věc, je možný že jiný systémy mají lepší jak řídící jednotku, tak elektroniku ( soft atd. ) ato že Hl nemá sto lidí ale třeba jenom 20 neznamená, že to musí být špatný systém. Řekl bych, že každej výrobce komponentů pro plyn ho musí před uvedením na trh testovat.
Duben 27, 200718 r Poslouchej, abychom ukončili tuto přiblblou diskusi na téma tvého cukajícího auta... Jednak nevím kolik Ti je, v jakém děláš oboru, odkud jsi, mě je 45, mám už dva kluky 19 a 16 let, mám firmu/to už ti asi došlo/, která se od roku 1994 zabývíá LPG, sám/osobně/ jsem namontoval za tu dobu skoro 2000 aut, každý motor mi prošel rukama, takže mi připadá, že jsi nas...., že sis nechal namontovat Lovtec/samozřejmě co bys za pár kaček chtěl/, já jen pro tvou informaci, Lovtec je ukradený Lovato, Lovato v Itálii sice dělá reduktory, ale to je vše, a když už si mám dělat reklamu, řekni mi jakékoliv auto k přestavbě, tak ti k němu stáhnu z BRC zapojení, je to "bohužel" jediná firma, která dokáže na dané auto doložit schéma zapojení /i několik variant/, Lovtek se vždycky jen vezl a měl se jen podbízet cenou,takže ty tvoje čísla se seřizováním jsou jen naivní bláboly, a děláš zlou krev mezi těma co plyn mají, já se do klubu přihlásil, abych pokud to bude v mé moci poradil těm, co to opravdu potřebují a nebo kam je nasměrovat když mají problém, ale Ty jseš jen ten pravý "český šťoura", než by s zajel za někým, kdo ti pomůže tak jenom něco úprovádíš a myslíš si, že jseš borec, a´t si ostatní udělají obrázek...
Duben 28, 200718 r Zdar, díval jsem se na tvé starší příspěvky co ti dělá auto, ubývá voda, přibývá olej, chyby ve válcích/tak nějak/....., AG systém nedělám ale dělají ho v Praze, myslím Hanzl, asi Letňany, něco se mo o tom plete.... jinak podle tvých popisů bych to tipoval na těsnění pod hlavou, nebo ještě před tím změřit tlky ve válcích, 75tka je prevít/euro 4/, tam stačí špatný tlaky,vstřikovač pro daný válec přestává stříkat benzin, odpojuje zapalování, pak zkouší znova no a pak hlásí nějak tak ...řada vákců, chudá směs, no prostě tak nějak, začal bych u těch tlaků... Jaký je rozdíl mezi Tebou montovaným Autogas AC a mým Autogas AG systémem? Upraveno Duben 28, 200718 r od m.s.k
Duben 30, 200718 r Autogas AG je holandský systém, v 99% je tam ŘJ, která je přímo naladěná na daný typ vozidla přímo firmou AG, kdežto já dělám AutogazAC, to je polské, namontuje se na jakékoliv auto, najede se program na benzin/takže i když bude mít motor 300 000 tak se nějaká křivka najede/, pak se přepne na LPG a najede se křivka, no a pak se doladí a je to.Je to univerzální na vše, AG je taky OK, ale jsou na to potřeba spec. programy, proto odkazuju na Hanzla, ten je dovozce AG...
Duben 30, 200718 r Autogas AG je holandský systém, v 99% je tam ŘJ, která je přímo naladěná na daný typ vozidla přímo firmou AG, kdežto já dělám AutogazAC, to je polské, namontuje se na jakékoliv auto, najede se program na benzin/takže i když bude mít motor 300 000 tak se nějaká křivka najede/, pak se přepne na LPG a najede se křivka, no a pak se doladí a je to.Je to univerzální na vše, AG je taky OK, ale jsou na to potřeba spec. programy, proto odkazuju na Hanzla, ten je dovozce AG... Díky
Květen 3, 200718 r Ahoj všem, máte někdo zkušenosti se systémem STAG prý Polsko -Italský , chtěl bych to dát do Fabie 1.2 HTP Díky za info
Květen 3, 200718 r Zítra to bude měsíc, co jsem nechal do své 1,4 MPI namontovat LPG sek. vstřik Lovtec. Měl jsem celkem dobré doporučení na spolehlivost, tak jsem podlehl. Co se dočítám tady je už pro mě pláč nad rozlitým mlékem. Nicméně se musím optat zkušených, je-li normální, že mi spotřeba vyskočíla na 8,5 lit z původních 6,5 lit. Jezdím stejné trasy, stejný styl a shodný řidič. Kromě ztráty výkonu (subjektivní pocit) při akcelereci a zmíněné spotřeby nemám problém. Mám to firmě otlouct o hlavu nebo to nemá cenu. Jinými slovy je to normální? Dík za odpověď.
Květen 3, 200718 r Zítra to bude měsíc, co jsem nechal do své 1,4 MPI namontovat LPG sek. vstřik Lovtec. Měl jsem celkem dobré doporučení na spolehlivost, tak jsem podlehl. Co se dočítám tady je už pro mě pláč nad rozlitým mlékem. Nicméně se musím optat zkušených, je-li normální, že mi spotřeba vyskočíla na 8,5 lit z původních 6,5 lit. Jezdím stejné trasy, stejný styl a shodný řidič. Kromě ztráty výkonu (subjektivní pocit) při akcelereci a zmíněné spotřeby nemám problém. Mám to firmě otlouct o hlavu nebo to nemá cenu. Jinými slovy je to normální? Dík za odpověď. možná podvědomě šlapeš více na plyn, ale jinak mi to nepřijde až tak divné. Kolik máš najeto?
Květen 3, 200718 r Zítra to bude měsíc, co jsem nechal do své 1,4 MPI namontovat LPG sek. vstřik Lovtec. Měl jsem celkem dobré doporučení na spolehlivost, tak jsem podlehl. Co se dočítám tady je už pro mě pláč nad rozlitým mlékem. Nicméně se musím optat zkušených, je-li normální, že mi spotřeba vyskočíla na 8,5 lit z původních 6,5 lit. Jezdím stejné trasy, stejný styl a shodný řidič. Kromě ztráty výkonu (subjektivní pocit) při akcelereci a zmíněné spotřeby nemám problém. Mám to firmě otlouct o hlavu nebo to nemá cenu. Jinými slovy je to normální? Dík za odpověď. Pokud máš opravdu sekvenční vstřik, tak mi to připadá docela dost velký nárůst spotřeby, pokud by jsi ale měl podtlak, tak je nárůst spotřeby o 1,5 - 2 l oproti benzínu normální. Jsi si jistý, že máš opravdu sekvenční vstřik? U 1,4MPI se běžně dává podtlak, sekvenční vstřik už vychází finančně o dost víc a tak si jej do 1,4MPI dá asi málokdo, když nemusí...
Květen 3, 200718 r Zítra to bude měsíc, co jsem nechal do své 1,4 MPI namontovat LPG sek. vstřik Lovtec. Měl jsem celkem dobré doporučení na spolehlivost, tak jsem podlehl. Co se dočítám tady je už pro mě pláč nad rozlitým mlékem. Nicméně se musím optat zkušených, je-li normální, že mi spotřeba vyskočíla na 8,5 lit z původních 6,5 lit. Jezdím stejné trasy, stejný styl a shodný řidič. Kromě ztráty výkonu (subjektivní pocit) při akcelereci a zmíněné spotřeby nemám problém. Mám to firmě otlouct o hlavu nebo to nemá cenu. Jinými slovy je to normální? Dík za odpověď. Pokud máš opravdu sekvenční vstřik, tak mi to připadá docela dost velký nárůst spotřeby, pokud by jsi ale měl podtlak, tak je nárůst spotřeby o 1,5 - 2 l oproti benzínu normální. Jsi si jistý, že máš opravdu sekvenční vstřik? U 1,4MPI se běžně dává podtlak, sekvenční vstřik už vychází finančně o dost víc a tak si jej do 1,4MPI dá asi málokdo, když nemusí... 100% mám vstřik. Za 30.000 Kč by byl podtlak trochu drahej. A navíc jsem si to přečetl v manuálu a nejsem techniká lama - nemontoval by vstřikovače na kačdý válec.
Květen 4, 200718 r pava: Tak to nechápu, vím že problem plynu je, že nemaže. Ale že by to víc hřálo, když to má (aspoň myslím) oktanu se mí zdá jako dost veklá blbost. Na tohle musím reagovat.Benzín snad maže?Výhoda plynu naopak je že neodmaštuje, neředí olej za studena a při provozu na LPG se neusazuje karbon v motoru najel jsem s fáčkem 220tis na LPG a motor byl při výměně rozvodů v 170tis čistej jako když má najeto 20tis km.........mechanik na to koukal jako když spadl z višně.Na plyn je motor dokonce tižši než na benzín.Jediná nevýhoda je že při provozu na benzín se poměrně studený benzín mění na páry tj odebírá teplo z motoru ale na LPG se tohle samozřejmě neděje proto se více zahřívá motor ale je to patrné jen při popojížděni v zácpě nebo husté dopravě v měste. Doufám že tu ted neukamenujete ale já jsem byl s LPG hoooodně spokojený Upraveno Květen 4, 200718 r od Tonny
Květen 5, 200718 r Zítra to bude měsíc, co jsem nechal do své 1,4 MPI namontovat LPG sek. vstřik Lovtec. Měl jsem celkem dobré doporučení na spolehlivost, tak jsem podlehl. Co se dočítám tady je už pro mě pláč nad rozlitým mlékem. Nicméně se musím optat zkušených, je-li normální, že mi spotřeba vyskočíla na 8,5 lit z původních 6,5 lit. Jezdím stejné trasy, stejný styl a shodný řidič. Kromě ztráty výkonu (subjektivní pocit) při akcelereci a zmíněné spotřeby nemám problém. Mám to firmě otlouct o hlavu nebo to nemá cenu. Jinými slovy je to normální? Dík za odpověď. Ze svých zkušeností (mám v autě taky sekv.Lovtec) můžu říct, že je to normální. Na benzín jsem jezdil za 6.5l a na plyn za cca 8l. Podle stylu jízdy a podmínek jsem měl nejnižší spotřebu plynu 7 a nejvyšší 8.8(za víc to snad ani jet neumí ).
Květen 7, 200718 r Zítra to bude měsíc, co jsem nechal do své 1,4 MPI namontovat LPG sek. vstřik Lovtec. Měl jsem celkem dobré doporučení na spolehlivost, tak jsem podlehl. Co se dočítám tady je už pro mě pláč nad rozlitým mlékem. Nicméně se musím optat zkušených, je-li normální, že mi spotřeba vyskočíla na 8,5 lit z původních 6,5 lit. Jezdím stejné trasy, stejný styl a shodný řidič. Kromě ztráty výkonu (subjektivní pocit) při akcelereci a zmíněné spotřeby nemám problém. Mám to firmě otlouct o hlavu nebo to nemá cenu. Jinými slovy je to normální? Dík za odpověď. Dlouhodobej průměr 7,5 l/100km - plyn ( občas je to i kolem 9l/100km ) předtím tak kolem 6 - 6,5l/100km - benzín.
Květen 7, 200718 r Vzdycky ze mel za to, ze vstrik je vyhodnejsi nez podtlak. Jak procitam vase prispevky s uvedenymi spotrebami, tak o tom zacinam pochybovat. Mam 1.4MPI 50kW podtlak a spotreba se pohybuje kolem 8 litru, na dalnici to smeruje k 7 litrum. U vas jsou cisla temer podobna. Kdyz vemu do uvahy fakt, ze se vstrikem jsou vetsi problemy, vetsi spotreba benzinu a vyssi naklady na porizeni..... prosim, nekamenujte me,
Květen 7, 200718 r Vzdycky ze mel za to, ze vstrik je vyhodnejsi nez podtlak. Jak procitam vase prispevky s uvedenymi spotrebami, tak o tom zacinam pochybovat. Mam 1.4MPI 50kW podtlak a spotreba se pohybuje kolem 8 litru, na dalnici to smeruje k 7 litrum. U vas jsou cisla temer podobna. Kdyz vemu do uvahy fakt, ze se vstrikem jsou vetsi problemy, vetsi spotreba benzinu a vyssi naklady na porizeni..... prosim, nekamenujte me, bude záležet jak kdo jezdí, když to nehoním, dokáži jezdit za 6,4; normálně se pohybuji na 7,2 ±. Tu dálnici jezdíš jak, 110, že ti jde spotřeba dolů?
Květen 7, 200718 r Ze svých zkušeností (mám v autě taky sekv.Lovtec) můžu říct, že je to normální. Na benzín jsem jezdil za 6.5l a na plyn za cca 8l. Podle stylu jízdy a podmínek jsem měl nejnižší spotřebu plynu 7 a nejvyšší 8.8(za víc to snad ani jet neumí ). ale umí , mám rekord 9,15 (dálnice BM-Pha a zpět + pojezdy po Praze)
Květen 9, 200718 r Vzdycky ze mel za to, ze vstrik je vyhodnejsi nez podtlak. Jak procitam vase prispevky s uvedenymi spotrebami, tak o tom zacinam pochybovat. Mam 1.4MPI 50kW podtlak a spotreba se pohybuje kolem 8 litru, na dalnici to smeruje k 7 litrum. U vas jsou cisla temer podobna. Kdyz vemu do uvahy fakt, ze se vstrikem jsou vetsi problemy, vetsi spotreba benzinu a vyssi naklady na porizeni..... prosim, nekamenujte me, bude záležet jak kdo jezdí, když to nehoním, dokáži jezdit za 6,4; normálně se pohybuji na 7,2 ±. Tu dálnici jezdíš jak, 110, že ti jde spotřeba dolů? ac to je zvlastni, je tomu tak. Predevsim je to zpusobene tim, ze v Praze vice stojim v kolonach nez jedu....
Květen 9, 200718 r Pánové, tu spotřebu jste počítali nebo jste si ji přečetli na PC. Mám pocit, že PC kecá o 0,5 až 1 litr. Já mám dlouhodobej průměr vypočítanej.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.