Květen 9, 200718 r Pánové, tu spotřebu jste počítali nebo jste si ji přečetli na PC. Mám pocit, že PC kecá o 0,5 až 1 litr. nemám PC, moje zkušenosti jsou od nádrže do nádrže a vzhledem k tomu že jezdím od pondělí do pátku stále stejnou trasu (denně 90 km) a tankuji na stále stejné čerpačce, tedy stejný plnící tlak a okamžik kdy vypne pistole, tak je to velmi přesný údaj
Květen 9, 200718 r Zítra to bude měsíc, co jsem nechal do své 1,4 MPI namontovat LPG sek. vstřik Lovtec. Měl jsem celkem dobré doporučení na spolehlivost, tak jsem podlehl. Co se dočítám tady je už pro mě pláč nad rozlitým mlékem. Nicméně se musím optat zkušených, je-li normální, že mi spotřeba vyskočíla na 8,5 lit z původních 6,5 lit. Jezdím stejné trasy, stejný styl a shodný řidič. Kromě ztráty výkonu (subjektivní pocit) při akcelereci a zmíněné spotřeby nemám problém. Mám to firmě otlouct o hlavu nebo to nemá cenu. Jinými slovy je to normální? Dík za odpověď. Pokud máš opravdu sekvenční vstřik, tak mi to připadá docela dost velký nárůst spotřeby, pokud by jsi ale měl podtlak, tak je nárůst spotřeby o 1,5 - 2 l oproti benzínu normální. Jsi si jistý, že máš opravdu sekvenční vstřik? U 1,4MPI se běžně dává podtlak, sekvenční vstřik už vychází finančně o dost víc a tak si jej do 1,4MPI dá asi málokdo, když nemusí... 100% mám vstřik. Za 30.000 Kč by byl podtlak trochu drahej. A navíc jsem si to přečetl v manuálu a nejsem techniká lama - nemontoval by vstřikovače na kačdý válec. I am sorry, jen mi to na sekvenc připadalo nějak moc
Květen 10, 200718 r Kvalita plynu v Chorvatsku je dána i tím, že mají stálý poměr 70/30 ve prospěch propanu, ale spotřeba tím pádem leze mírně nahoru,jízdní vlastnosti jsou lepší,takže stačí "lehčí noha". Upraveno Listopad 30, 200717 r od colins gramaticke chyby a preklep
Květen 10, 200718 r čau lidi.mam krátkou Fabču 1.2 40KW .Plyn mám tak pul roku najeto 10tis.ze začatku problem ale to je ukaždé nové montáže.Vše si musí sednout tak že to trošku škubalo a moc nejelo,po najetých 200 - 300 km seřízeno a neni zatim problem.Mam v autě i hudbu a rezervu a stejně kufr neni plnej.nema rodinu tak to zatim neřešim,možná časem koupim dojezdovku.Jinak jezdí dobře a dá se stim hezky lítat.podle tacha ve dvou po rovine 170 v poho ...Nějaký mazání ventilu neřešim páč od toho je snad olej a na plyn se to přpíná až po dosažení teploty vody v motoru na 35 stupnu tak že stejně jezdite chvilku na beno .Kdo chce vědět víc at se zeptá.
Květen 10, 200718 r čau lidi.mam krátkou Fabču 1.2 40KW .Plyn mám tak pul roku najeto 10tis.ze začatku problem ale to je ukaždé nové montáže.Vše si musí sednout tak že to trošku škubalo a moc nejelo,po najetých 200 - 300 km seřízeno a neni zatim problem.Mam v autě i hudbu a rezervu a stejně kufr neni plnej.nema rodinu tak to zatim neřešim,možná časem koupim dojezdovku.Jinak jezdí dobře a dá se stim hezky lítat.podle tacha ve dvou po rovine 170 v poho ...Nějaký mazání ventilu neřešim páč od toho je snad olej a na plyn se to přpíná až po dosažení teploty vody v motoru na 35 stupnu tak že stejně jezdite chvilku na beno .Kdo chce vědět víc at se zeptá. dej si do podpisu jaký mášsystém, nebo alespoň nadhoď tady v tématu, ať je přehled s čím kdo jezdí
Květen 10, 200718 r Tak při montáži mi bylo řečeno že do novejch aut se dělá jen jeden system a to ten s vtřikováním řízený řídící jednotkou,kterou řídí řídící jednotka auta.Pořizovací cena byla 30tis. Jasně, ale výrobce? ... BRC, HL Propan, Tartarini ....
Květen 13, 200718 r Nazdar pionýři Ani jedno, ani druhé Něco na mne vlezlo a pěkná ženská to není Válím se doma v posteli se čtyřicítkama horečkama, které sfině ne a ne polevit, tak se moc omlouvám za pozdní plnění svého pionýrského slibu Dobře mi sice ještě ani omylem není a mapku tlačím z domu přes modem, což mi samo o sobě připadá jako malá sebevražda, ale nevím, kde budu zítra a co se mnou bude, tak co bych pro Vás, kucííí jedny plynařský neudělal Upraveno Srpen 8, 200718 r od profor
Květen 13, 200718 r Jinak pro upřesnění: mapku jsem získal zdarma na nějaké čerpačce LPG v Chorvatsku asi před dvěma lety, takže je pravděpodobné, že dnes je čerpaček LPG ještě více, než je v mapce zakresleno a tak možná narazíte i na některou, která v mapce není...
Květen 13, 200718 r Z vlastní zkušenosti znám ( a můžu podat případné doplňující informace) velice dobře čerpačku na dálnici mezi Zagrebem a Karlovacem (normální benzinka, kde mají navíc i LPG, jmenuje se Petrol a je s předstihem dobře značená už z dálnice.... Zrovna tahle na mapce není, ale díky dobrému značení ji určitě neminete. Její nevýhodou je, že je přímo na dálnici ( jen na směru Zagreb - Karlovac, v opačném směru na dálnici nikde LPG nenatankujete), a tak se u ní asi staví každý plynař, co jede kolem A tak se tady mi už dvakrát stalo, že LPG neměli. Ale není to žádná pohroma, o pár km dál stačí vyjet z dálnice do Karlovace a v Karlovaci už jsou dvě čerpačky, které jsou i na mapce...
Květen 13, 200718 r ... hlavně první z čerpaček v Karlovaci lze poměrně snadno najít, za což ještě jednou děkuji Maltovi, neboť loni jsem ji hledal poprvé a nehledě na mapku jsem si chtěl být jistý, že nebudu nikde bloudit a díky Maltově skvělému popisu jsem pak mapku ani nepotřeboval... takže ještě jednou móóóc kujíííí
Květen 13, 200718 r Při svých dovolených v Chorvatsku jsem vždy tankoval LPG v Šibeniku, tam jsou dnes čerpačky na LPG dokonce 3 a dobře značené, tam mapku potřebovat nebudete...
Květen 13, 200718 r Když budete někde v Chorvatsku LPG tankovat, klidně se zkuste na čerpačce zeptat, jestli nemají nějakou aktuální mapku ČS LPG. Myslím, že ve většině případů není problém ji sehnat ( a pak ji sem samozřejmě také hoďte)
Květen 13, 200718 r Mapka, sama o sobě, jak jsem ji sem skenoval, je skládací plachta, která se mi nevlezla na můj domácí skener, takže krom opožděné "dodávky" se omlouvám i za její rozkouskování... Na druhou stranu si myslím, že je alespoň čitelnější a přehlednější než kdyby byla skenovaná celá. Tady na té poslední části mapky je i seznam LPG-servisů v Chorvatsku, ale to doufám nikdo z nás potřebovat nebudeme... Cena na všech čerpačkách v sezoně byla vždy shodná - 3,05HRK/litr, jak už tu bylo psáno, což třeba vloni při kurzu koruny ke kuně znamenalo, že jsem v Chorvatsku tankoval plyn asi o 2,40,-Kč/litr ještě levněji než u nás. A to se asi benzíňákům nebo nafťákům jen tak někde v cizině nepoštěstí... Takže ať žije LPG a ať Vám mapka ve zdraví slouží a přeji i příjemnou dovolenou s jen příjemnými zážitky Upraveno Květen 13, 200718 r od Wassermann
Květen 14, 200718 r dojazd na nadrz je asi 430 km. mozno aj viac, ale ked to nechce po pridani plynu zrychlovat a trhato, tak je skoro prazdna a idem natankovat. na druhy den prejdem este 5-10 km nez to zase zacne zdochynat. skoda, ze to neprepne na benzin, ked skonci plyn.
Květen 18, 200718 r chlapi, vcera som si kupil take uchytavacie zelezo na uchytenie rezervneho kolesa za zadne sedadla (lebo ma caka o mesiac STK). rezerva ide chrbtom k operadlu sedadla. doteraz som jazdil bez rezervy (este ze to zena nezistila, ta by mi usiska pilila, hehe). skusim to poobede vyfotit a prdnem to sem. Upraveno Květen 19, 200718 r od colins
Květen 19, 200718 r na pravej strane je vidiet, ako sa ten drziak nasadi na oko, do ktoreho sa zaklapne sedadlo. na lavej strane je vidiet detail srobu na ktory sa rezerva prisrobuje. Upraveno Květen 19, 200718 r od colins
Květen 20, 200718 r Zdravím, prezeral som si príspevky súvisiace s prestavbou Škody Fabie na LPG. Zaujímalo by ma aký by bol najvhodnejší typ pre Škoda Fabia 1,2 HTP 40 kW MR 2004. Zrejme najvhodnejší systém je sekvenčný, ale neviem sa rozhodnúť pre konkrétneho výrobcu. Ako je to so spotrebou paliva (s benzínom m ám spotrebu 5,6 v lete a 6,4 v zime), čítal som že pri sekvenčnom type sa nezvíši vôbec. Aký má vplyv prestavba na výkon, je tam badateľný pokles? A ešte jedna otázka ako je to s revíziami? Robia sa každých 20.000 km alebo po roku pričom je potrebná výmena zapaľovacích sviečok? Na koľko Vás ročne vyjdú tieto náklady? Vďaka za odpovede
Květen 20, 200718 r Zdravím,prezeral som si príspevky súvisiace s prestavbou Škody Fabie na LPG. Zaujímalo by ma aký by bol najvhodnejší typ pre Škoda Fabia 1,2 HTP 40 kW MR 2004. Zrejme najvhodnejší systém je sekvenčný, ale neviem sa rozhodnúť pre konkrétneho výrobcu. Ako je to so spotrebou paliva (s benzínom m ám spotrebu 5,6 v lete a 6,4 v zime), čítal som že pri sekvenčnom type sa nezvíši vôbec. Aký má vplyv prestavba na výkon, je tam badateľný pokles? A ešte jedna otázka ako je to s revíziami? Robia sa každých 20.000 km alebo po roku pričom je potrebná výmena zapaľovacích sviečok? Na koľko Vás ročne vyjdú tieto náklady? Vďaka za odpovede Ahoj, do 1,2 HTP lze montovat pouze sekvenční vstřik, starý podtlakový systém nelze. - výrobce Ti těžko poradíme, každý máme něco jiného. Podívej se po svém okolí a zkus najít největší, nejlépe vybavenou a nejserioznější firmu, která se už nějakou dobu zabývá přestavbami lpg a jsou na ni dobré reference a od nich si nech auto přestavět, ať montují soupravy (téměř) od jakéhokoliv výrobce. Vem v úvahu, že veškerý servis lpg nebo i případné problémy budeš muset řešit s nimi a proto je vhodné takovouto firmu najít v blízkosti svého bydliště, značka lpg systému už není až tak důležitá. Nejčastěji se montují sekvenční systémy od renomovaných italských nebo holandských firem, jako jsou např. Lovato, Tartarini, BRC.... - spotřeba i výkon by při sekvenčním vstřikování měly být téměř identické jako při jízdě na benzín, ale počítej s tím, že spotřeba Ti o něco málo vzroste. Navíc se vždy startuje na benzín, takže máš spotřebu dejme tomu 0,5l benzínu / 100km + xy l lpg/100km, přičemž i ta samotná spotřeba lpg bude decentně vyšší než za kolik jezdils do teď v benzínu, dejme tomu o 0,5-0,75l - výkonově nepoznám žádný rozdíl mezi jízdou na benzín a lpg, pokles výkonu býval citelný u starých podtlakových systémů, u sekvenčního vstřikování už žádný rozdíl citelný není - prohlídka lpg systému je 1x za rok nebo 20t km, podle toho, co nastane dříve. Mění se vždy lpg filtr a většinou i svíčky (jak u které firmy a podle toho, zda jsou problémy či nikoliv) a proběhne seřízení. Cena je cca 1200-1500Kč ročně, včetně materiálu (svíčky, lpg filtr). - Jinak ještě počítej s tím, že tříválec přestavěný na plyn se rád občas trošku rozlaďuje a třeba vyžaduje lehké seřízení i mezi intervaly ročních prohlídek, ale to už je detail, netřeba se toho obávat. Pokud se rozhodneš pro přestavbu, mrkni se hlavně po solidní firmě s dobrými referencemi v blízkosti Tvého bydliště, jinak se není čeho obávat. Přeji hodně štěstí a jen příjemné zážitky s lpg A vítej do našich řad
Květen 20, 200718 r Ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď. Mám ešte jednu otázku. Pri použití toroidnej nádrže namiesto rezervy je potrebné v batožinovom priestore voziť rezervu, alebo stačí ak budem sadu na opravu pneu. Nebude problém pri STK? Čítal som, že v ČR legislatíva neumožňuje takúto náhradu namiesto rezervy. Neviem ako je to na Slovensku.
Květen 20, 200718 r Ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď.Mám ešte jednu otázku. Pri použití toroidnej nádrže namiesto rezervy je potrebné v batožinovom priestore voziť rezervu, alebo stačí ak budem sadu na opravu pneu. Nebude problém pri STK? Čítal som, že v ČR legislatíva neumožňuje takúto náhradu namiesto rezervy. Neviem ako je to na Slovensku. obvolaj si dielne co robia STK a uvidis. vsade je to inak. chod tam, kde ti to vyhovuje. Upraveno Květen 29, 200718 r od colins
Květen 21, 200718 r A ak ma zastavia policajti a nebudem mať v batožinovom priestore rezervu, ale len sadu na opravu pneumatík? Určuje to nejakým spôsobom zákon?
Květen 21, 200718 r A ak ma zastavia policajti a nebudem mať v batožinovom priestore rezervu, ale len sadu na opravu pneumatík? Určuje to nejakým spôsobom zákon? tu je vyhlaska, hned na zaciatku je pokec o povinnej vybave a teda aj nahradnej pneu s diskom : tu je nahlad : Upraveno Listopad 30, 200717 r od colins
Květen 21, 200718 r No ak som to správne pochopil podľa odseku 2 a písmena b ak bude vozidlo vybavené sadou na opravu pneumatík, nie je potrebná rezerva. Takže používanie sady na opravu pneu by malo byť podľa tej vyhlášky legálne.
Květen 21, 200718 r No ak som to správne pochopil podľa odseku 2 a písmena b ak bude vozidlo vybavené sadou na opravu pneumatík, nie je potrebná rezerva. Takže používanie sady na opravu pneu by malo byť podľa tej vyhlášky legálne. prax je ina, polisi ma stopli asi 4-5 krat, ale za rezervu ma neyebali. vzdy to bola kontrola v ramci inej akcie - alkohol, rychlost, lekarnicky, pasy, Jastrab....takze zatial je skore asi 20 000 km, 5 kontrol, ziadny defekt. a pozdravujem pani rezervu spiacu v garazi. ale do chorvatska ju beriem, lebo manzelka. ale podla mna sa neriad, ja nie som nominalny ukazovatel. mas svoje nervy a svoje svedomie. aj ked mobil je dnes dobry priatel a vela pri defekte pomoze... Upraveno Květen 21, 200718 r od colins
Květen 28, 200718 r Nemá-te někdo prosím mapu, nebo odkaz na maku LPG stanic v rakousku? Čeká mě tam cesta, tak by se hodila mapa, aby člověk věděl kde natankovat. Díky.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.