Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

tuším uživatel Monty, ještě když měl Fábuli, tak měl Elpigaz od tama a pokud vím tak si na ně nikdy nestěžoval ... ovšem jestli to tak stále je, to nevím. Leda že by dal někdo novější info.

počítej ještě tak 400- víc peněz za benzín za mesíc.. na starty atd.,..

• 1 měsíc později...

Ahoj chlapi, do své haťapky jsem nechal namontovat LPG tuším zn. Lovato, toroid, flashlube.. když měla najeto 9500 km, při čtení článků a spotřeb, které píšete, jsem na svou první nádrž ujel 670 km - tankování suchá nádrž, natlačil jsem tam 40,93 litrů a najel tyhle km - jsou v nich samozřejmě i studené km na benzin. 400 km z toho je dálkových, 100 km dálnice.. Popravdě žádný stíhač ani brzda provozu, jen defenzivní způsob jízdy :kol-28: V přepočtu asi 6,1L/100 km, což si myslím, že na první kilometry po přestavbě super.

Upraveno od Hosha

• 4 týdny později...

Zdravim pany navstevujici toto tema :)

Chtel bych se jen tak pro predstavu zeptat, jaky cas je potreba k montazi LPG zarizeni.

Napriklad pan Karel.lpg. Konkretne by to mela byt Fabie 1.2HTP 47Kw.

Take zda se jeste oplati cpat do auta ktery ma najeto 170tisic km LPG system.

Diky

J.

Fabia se dá zvládnout za 1 den, pokud stojí v 7 hodin na firmě, tak do 16 hodin se dá zvládnout....pokud je motoricky v pořádku tak není problém, v případě "dojetí" auta se pak dá systém předělat do jiného auta a přeprogramovat...

• 4 měsíce později...

Zdravím ,měl bych dotaz po 60 tis od montáže lpg Lovato ( řízený podtlak Fab. 1,4 Mpi ) první problém ,pravidelný servis lpg poslední 11/2012 .Zničeho nic začlo auto na lpg cukat každých cca 100m na sekundu vynechá a jede dál.Na benzín bez problémů diagnostika ba vše OK.Co zkontrolovat než se vydám na servis.Olej filtry -2 tis.Km ,svíčky 30 tis Km Bosch,plyn filtr 1 tis.km.

Ještě možná spojitost začlo to dělat po jízdě v dost velkém dešti v posledních dnech prakticky stálý déšť.??????

Předem děkuji za možnosti.Martin

Tak cuká a nebo vynechává?

Nestává se ti náhodou to, že při mírném tahu motoru na LPG je pravidelně na sekundu tupější? Pak jede dál a zase sekundu tupý, atd atd? Nemáš tam náhodou proudovou lambdasondu? Je tvoje auto vybaveno kontrolkou check engine na palubovce?

Zkus vyměnit svíčky, životnost mají 60 tis., na plyn se životnost může zkrátit na 30 tis. km. Vyměň svíčky a uvidíš. Podle mě to bude tím.

na podtlaku mi svíčky nevydrželi nikdy déle jak 20t km, bylo to tedy na motorech Fav. a Fel., překvapilo by mě kdyby to na klasickém MPI (ketré vychází z těchto motorů) bylo jinak, takže než se rozjedeš do servisu, vyměň svíčky a pak uvidíš

pokud máš jen systém s centrálním mixem v sání, může to klidně dělat i to, jak píšeš v deštivém počasí, že navlhne papírový filtr v sání, tím pádem je auto bohaté(málo vzduchu, hodně plynu) a pak už to těžko zapaluje a auto škube....už jsem se s tím taky setkal....chlapík jezdil stylem Jihlava-Vídeň, tam přehodil filtr v sání a jel domů, když filtr vyndal, byl mokrý a auto mělo velkou spotřebu, i takové vychytávky někteří zákazníci měli

Zdravím ,upřesňuji podle zvuku motoru vynechává .Dnes jsem zkusil vyměnit lištu ,očistit snímače klika+vačka a kuknul jsem i na vzduch.filtr ( ten je suchý ) ale při kontrolní jízdě vynechává dále .Zkusím ještě svíčky o výkendu .Jinak nový problém zkusil jsem dojet domů na benzín ( 40km) a rosvítila se kontrolka motoru na diag. hlásí sonda 2 P0138-35-00 (16522)a sonda2 p1118-35-00 (17526)topný okruh tak se na to taky podívám asi voda ve svorkovnici ,protože při kontrole lambda sond píše teploty kolem 400°C R1 i R2 ok.

Zatím všem děkuji za pomoc .Martin

Upraveno od martin71

• 3 týdny později...

Aktualizace : Auto opraveno cena = 6 500 Kč .To vynechávání za jízdy ----- vadná lambda za kat.,a při jízdě do servisu plyn zkolaboval úplně zhasly diody na ovladači auto se přeplo na benzín ------ výměna řídící jednotky ( COD.2720007 ) vyhořela svorkovnice .Takže levný týden ,snad to bylo vše co se mělo podělat :kol-26:  :kol-26:

• 7 měsíců později...

Jen rychlá otázka, mam ve fabii 1,2HTP namontován systém BRC sequent 24. Dneska během jízdy se mi rozblikaly všechny 4 zelené diody ukazatele stavu paliva na přepínači. LPG je normálně v provozu, teda soudím podle hlavní diody, ta svítí pořád zeleně. Nevíte o co jde? Do servisu se dostanu až příští týden. Díky za odpověď.

Standartně se spodní 4 diody rozblikají všechny dohromady, jakožto signalizace přeplnění nádrže. Pokud jsi měl plnou a nebo 3/4 nádrže a projížděl jsi zatáčkou, nemusíš to řešit. Pokud jsi měl pod 1/2 nádrže, je možné, že můžeš mít problémy se snímáním hladiny paliva LPG. Je to doplňková funkce systému LPG, tudíž nijakým způsobem by to nemělo ovlivnit jeho práci na LPG.

Díky za odpověď. Měl jsem už spíše úplně prázdnou nádrž, podle najetých km a dnešního tankování. Takže jak píšeš, asi problém se snímáním hladiny LPG.

• 10 měsíců později...

Ahojte mám problém s LPG, auto som mal v servise kde mi vymenili : sviečky,ventilátor chladenia, vodné čidlo a ešte mi povedali, že bude treba meniť aj škrtiacu klapku. Môj problém je v tom, že na benzíne mi ide  motor normálne trošku pomalšie ale to je asi tou škrtiacou klapkou, ale ako náhle ideme na LPG  a otáčky sa znížia tak mi zdochne motor. Chcem sa spýtať či to môže robiť  tá škrtiaca klapka alebo tam bude problém s plynom?  Ďakujem. 

co je to že ti jde motor pomaleji???? pokud nejde dobře na benzín, nepůjde ani na plyn,taky záleží jaké tam dali svíčky...každopádně je to nutno po takové opravě znovu nastavit klapku,potom celý plynový systém...

pomaly ,  neťahá tak ako by mal, a mechanik povedal, že treba škrtiacú klapku vymeniť,  sviečky tam boli menené ale on povedal, že tam sú nesprávne sviečky takže neviem no každopádne asi  dám vymeniť najprv  tu škrtiacu klapku lebo aj motor ma iný zvuk ako by mal pred tým a potom sa dám objednať do servisu LPG nech sa nato pozrú.  Motor zhasne  len pri plyne, s benzínom ide síce tak isto výkonovo ale nezhasína.

Upraveno od ladislav26

A důvod - konkrétní diagnóza pro výměnu šk.klapny zní?

• 3 měsíce později...

Zdarec chlapi.prosim o radu. Motor 1.4 16V.BBY Stale mi odchazi zapalovaci civky.Uz jsem z toho upne v prr... Za posledni 3mesice vymenili 3.Dnes opet uz mam toho plny zuby.Svicky Denso Yridium IK20.meneno pri posledni vymene civky. Jinac zadnej problem s plynem nebo po prepnuti na beneli neni kdyz auto jede.Jen ty civky. DIKY ZA RADU.

A odchází na stále stejném válci nebo různě?

Na prvnim valci 2x na 3tim 1x a zitra budu vedet co tentokrat.Tlaky byly mereny a ok.

hmm vyhod iridiove svicky a zkus tam dat normalni, klidne ,,fabricke,,  za pokus to stoji

Ty tam byly pred tim. NKG A PAC UZ ME TO PRESTALO BAVIT,TAK JSEM TAM VRZ TY Densa.Pac uz nevim co.no a proc pac me to na ty nkg v nizkych otackach cukalo (na plyn) no a po precteni tadyk na foru jsem se nastval a po ty 3-civce jsem tam dal densa a dobry, no.

Samozrejme tim myslim dobry do dneska.Tak jsem akorat odboural cukani ale proc ty civky kua furt odchazeji, ja fakt nevim a mechos taky ne.To mi uz rikal minule,a neco mumlal o plynu...takovy ty reci, ze za vsechno muze plyn.Ale jinak je v pohode,kdyz ty reci nema.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.