Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Koupil jsem přes Internet z www.olejshop.cz 4l balení Shell oleje Helix Ultra 5W-40 za 994 Kč, což je zhruba poloviční cena ve srovnání s cenami na benzinkách Shell. Obal a etiketa jsou shodné s balením co jsem koupil před 2 lety na benzince Shell, jen určení je pro polský, chorvatský a tuším BiH trh. VW normy jsou na etiketě stejné.

Nemáte s tímto Internetovým obchodem zkušenosti? Mám mít vhledem k nízké ceně obavu z padělku (zatím jsem olej do motoru nenalil)?

Vloženo

Vůbec bych se toho nebál, jestli je to zabalený s "kolkem" není co řešit, navíc nemůžeš srovnávat cenu na benzíně a e-shopu....marže na olejích jsou až děsivý ;) PS: běžná cena tohohle balení na netu je kolem cca 1000,- Kč tak se toho neboj, zas tak levný to není ;)

Vloženo
Vůbec bych se toho nebál, jestli je to zabalený s "kolkem" není co řešit, navíc nemůžeš srovnávat cenu na benzíně a e-shopu....marže na olejích jsou až děsivý ;) PS: běžná cena tohohle balení na netu je kolem cca 1000,- Kč tak se toho neboj, zas tak levný to není ;)

Zabalený s "kolkem" - to je ten odtrhavací uzávěr?

Vloženo
ja mam vrodenu nedoveru k lacnym veciam. nikdy sa mi neoplatili.

ale zas na pumpe je to predrazene a ked je hologram neporuseny...

ale zas viem co sa robi s olejom.

Na balení je někde hologram?

Vloženo
to je ten odtrhavací uzávěr?

přesně tak, je tam uzávěr, kterej je "lepenej" ;) fakt se toho neboj, já kupoval olej do TDi PD což je dražší olej a vyšel mě 5l za 850,-Kč a motůrek si chrochtá jak po másle :D Ta cena co jsi uvedl je běžná a pokud to není někde v garáži stáčenej olej pochybných kvalit, tak není co řešit ;) . PS: necituj přízpěvky nad sebou ;)

Vloženo

ladiktm: přesně jak píšeš, vzal jsem 4l + 1l a nějakou blbost k tomu abych měl přez 1000,- a neplatil poštovný ;) Vlezlo tam cca 4,4 l oleje a zbytek se hodí na dolití. PS: necituj přízpěvky nad sebou, nebo dostaneš varování ;)

Vloženo (editace)

zaznamenal  jsem potiže s unikem  oleje z prostoru intercooleru ( dvě žebra byly vyžvejkaný od plastového naháněče  ) ...... zavada vyresena

Editováno: , autor: ladiktm
Vloženo

je spousta řešení (byť trochu nelegálních):

a ) místo 4,5 litrů měnit 4 litry a neřešit.

b ) místo 4,5 litrů tam nalít 4 litry nového a 0,5 litru zrecyklovat

c ) kupovat stáčený olej přímo ze sudů

d ) koupit 2 ks 4-litrovek a tu druhou postupně rozlévat (asi nejlepší řešení - i s ohledem na životnost oleje)

... jinak kupuju 10W-40 - ACEA A3/B3 - 4 litry za 400,- ;)

( Litrovka za 105,-Kč :) )

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Pánové, teď jsem pročítal témata ohledně oleje do Fabky a narazil jsem na tady toto tak hnedka reaguju.

Olejshop.cz je firma, která sídlí 2km od mého bydliště, ceny tam jsou, si myslím, nejlepší v celé ČR, kupuju tam už dlouho a taky jsem se toho pána ptal, že ty ceny mají hodně levné a on mi říkal, že to kupuje nějak přímo od výrobců a nedává si tam tak velkou přirážku.

Nemusíte se tohoto obchodu vůbec bát, já tam kupuji už roky (nejen do svého auta) a nikdy žádný problém, nemyslím teď s autem - to je samozřejmé, ale s tím obchodem.

Vloženo
Pánové, teď jsem pročítal témata ohledně oleje do Fabky a narazil jsem na tady toto tak hnedka reaguju.

Olejshop.cz je firma, která sídlí 2km od mého bydliště, ceny tam jsou, si myslím, nejlepší v celé ČR, kupuju tam už dlouho a taky jsem se toho pána ptal, že ty ceny mají hodně levné a on mi říkal, že to kupuje nějak přímo od výrobců a nedává si tam tak velkou přirážku.

Nemusíte se tohoto obchodu vůbec bát, já tam kupuji už roky (nejen do svého auta) a nikdy žádný problém, nemyslím teď s autem - to je samozřejmé, ale s tím obchodem.

Potěšitelná informace, najel jsem na oleji zatím jen cca 2.500, zatím bez problémů a změn chování motoru. Netuším ale, jestli by se padělek na tak malé kilometráži již nějak projevil.

Vloženo
Potěšitelná informace, najel jsem na oleji zatím jen cca 2.500, zatím bez problémů a změn chování motoru. Netuším ale, jestli by se padělek na tak malé kilometráži již nějak projevil.

Já jsem si ten olej od nich objednal taky a taky tak levně.

Byloto ale jen pro Rumusko, polsko aj.

Tak jsem si to ověřoval přímo u Shellu v Praze a tam mi za tento výrobek který není určen pro ČR a SR nedoporučil.

Tak jsem si v autodílech koupil pro ČR a ten jsem jim v poho vrátil.

Vloženo

To je čo za hlúposť? To akože oleje pre Rumunsko a Poľsko sú v čom iné? Ak by mi niekto potvrdil,že fakt niektoré oleje sa vyrábajú v rôznych "kvalitách" podľa štátu v ktorom sa majú predávať,tak si od tej značky v živote nič nekúpim. Alebo si len český a slovenský Shell chráni teritórium?

Vloženo (editace)
Já jsem si ten olej od nich objednal taky a taky tak levně.

Byloto ale jen pro Rumusko, polsko aj.

Tak jsem si to ověřoval přímo u Shellu v Praze a tam mi za tento výrobek který není určen pro ČR a SR nedoporučil.

Tak jsem si v autodílech koupil pro ČR a ten jsem jim v poho vrátil.

Také jsem komunikoval ze Shellem abylo mně řečeno, že stejná značka oleje může mít pro různé země nestejné složení. Část odpovědi ze Shellu: "stejný název oleje Shell Helix Ultra 5W-40 určitě nemusí splňovat stejné specifikace po celém světě. Existuje velmi často několik formulací oleje stejného názvu. V případě oleje Shell Helix Ultra 5W-40 to jsou konkrétně čtyři různé formulace lišící se použitým základovým olejem a aditivy."

Důležité jsou normy VW a ten olej od olejshopu má na obale napsány stejné VW normy (jedna pro můj motor 502.00) jako ten co jsem koupil před 2 lety ve Zlíně na Shell benzince i když není určen pro ČR trh (Polsko, ...).

Zato 5l balení Shell Helix Ultra 5W-40 u jiných Internetových prodejců bylo určeno pro Německo, ... a na obale norma VW pro můj motor nebyla, proto jsem jej nekupoval.

Na obrázcích je vlevo "český" olej z benzinky Shell Zlín, vpravo "polský" z www.olejshop.cz.

post-4555-1254677724_thumb.jpgpost-4555-1254677745_thumb.jpg

post-4555-1254677775_thumb.jpgpost-4555-1254677758_thumb.jpg

Editováno: , autor: MirekM
Vloženo (editace)

Samozrejme ak má olej inú špecifikáciu a nespĺňa noru ktorú potrebujem,tak ho do auta nenalejem, ale nechce sa mi veriť, že Shell vyrába nejaké lacnejšie oleje s rovnakou špecifikáciou a označením, ktoré predáva v Poľsku, Rumunsku a ktovie kde inde. Tu ide čiste len o cenovú politiku.

Editováno: , autor: ramon
Vloženo
Samozrejme ak má olej inú špecifikáciu a nespĺňa noru ktorú potrebujem,tak ho do auta nenalejem, ale nechce sa mi veriť, že Shell vyrába nejaké lacnejšie oleje s rovnakou špecifikáciou a označením, ktoré predáva v Poľsku, Rumunsku a ktovie kde inde. Tu ide čiste len o cenovú politiku.

Odpověď ze Shellu jsem pochopil tak, že ne všechny čtyři specifikace musí spňovat např. VW 502.00 a nebo uvedena norma VW v danné zemi není vyžadována, ty ale český Shell nedistribuuje po ČR. Pokud ale olej pro ČR a Polsko spňuje stejnou normu bude buď stejný nebo alespoň bez rizika misitelný v motoru vyžadující uvedenou normu VW.

Při letošní výměně jsem použil zbytek cca 3/4 l "českého" oleje co mně zbyl z předchozí výměny z 4 l balení a doplnil na 3 1/4 l "polským" olejem.

Vloženo

Nemám obavy z jiného složení stejné značky oleje pokud je na něm uvedena stejná norma VW, obavu mám ale z padělků olejů v Internetových obchodech i když dle sdělení firmy Shell se u nás zatím s padělky v malých baleních (1 a 4 l) dosud nesetkali.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...