Liboro Vloženo 19. Květen 2008 Sdílet Vloženo 19. Květen 2008 Jezdí někdo z Vás na tuto " směsnou naftu "? Měla by to být směs nafty s bio v poměru 70:30%. Prodávají ji u čerpaček Unicorn. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 19. Květen 2008 Sdílet Vloženo 19. Květen 2008 Mám pocit že u některých aut je to vyslověně na víčku že pouze motorová nafta.U OII bionafta ani jiná směs nepatři na sto pro.Jak je to u jiných aut nevím ale myslím že to bude podobné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liboro Vloženo 19. Květen 2008 Autor Sdílet Vloženo 19. Květen 2008 (editace) Nejde o to co má kdo napsané, ale jestli má někdo vlastní poznatky z provozu na toto palivo? Že by nikdo? Editováno: 20. Květen 2008, autor: Liboro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liboro Vloženo 20. Květen 2008 Autor Sdílet Vloženo 20. Květen 2008 Fakt nikdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan12 Vloženo 21. Květen 2008 Sdílet Vloženo 21. Květen 2008 Poznatky nemám ,ale raději bych to neriskolval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan12 Vloženo 21. Květen 2008 Sdílet Vloženo 21. Květen 2008 A někde jsem slyšel, že bionafta do auta nepatří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 21. Květen 2008 Sdílet Vloženo 21. Květen 2008 Koukám samej odborník TDIčka mají bionaftu povolenou, koukněte do návodu nebo do techničáku. Jezdil jsem chvíli na směsnou od unicornu, auto jelo zhruba stejně, ale chlastalo cca o 1l víc než je obvyklé... ekonomickou výhodnost jsem nepočítal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liboro Vloženo 22. Květen 2008 Autor Sdílet Vloženo 22. Květen 2008 Přesně lukashi. Začínám pozorovat to samé co ty. Výkon ujde, ale větší spotřeba a horší první ( ranní ) start. V letáku informují, že se jedná o směs s min. obsahem BIO složky 31%. Informace k nezaplacení. Šupl jsem tam na zkoušku 20l, tak počkám až to vyjedu a mrknu na spotřebu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drroman Vloženo 22. Květen 2008 Sdílet Vloženo 22. Květen 2008 Koukám samej odborník TDIčka mají bionaftu povolenou, koukněte do návodu nebo do techničáku. Jezdil jsem chvíli na směsnou od unicornu, auto jelo zhruba stejně, ale chlastalo cca o 1l víc než je obvyklé... ekonomickou výhodnost jsem nepočítal.jj,vyssi spotreba,vykon u mne je nizsi.horsi prvni start,jinak ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 23. Květen 2008 Sdílet Vloženo 23. Květen 2008 Špatný starty jsem nepozoroval, auto startuje zhruba stejně (drc, d-d-d-d-ddddd) . Na internetu jsem četl rozvahu ohledně energetické hodnoty a MEŘO na tom bylo hůř než nafta, tzn. ve výsledku vyšší spotřeba/nižší výkon u bio phm. Zajímavou diskuzi jsem četl na foru dieselpower, kde do nafty/fritolu/bio přimíchávají nějakou směs ředidla/2T syntetického oleje. Trochu mi šla hlava kolem, když tam házejí čísly jak to má najednou výkonu a spotřeba jak jde dolů. Nečetl to někdo, nezkoumal to někdo, co je to zač? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 23. Květen 2008 Sdílet Vloženo 23. Květen 2008 Mě by zajímalo toto : proč je k vidění jen na UNICORNU ??? ( teda možná se blbě koukám po benzínkách ) a který typ naftového motoru je lepší pro toto palivo, konkrétně jestli klasika rotačka TDi nebo systém vstřikování čerpadlo - tryska TDi PD ???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 23. Květen 2008 Sdílet Vloženo 23. Květen 2008 Co jsem četl různě na fórech, tak na palivo NAFTA / OLEJ cca v poměru 70 / 30 pro naftu v létě bez úprav je lepší PD, z důvodu toho, že každý válec má svoje vlastní čerpadlo, navíc palivo se více ohřívá oproti klasickému TDi ( má zespodu chladič !!! ) .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gilerakk Vloženo 23. Květen 2008 Sdílet Vloženo 23. Květen 2008 mam fabii 1.9SDi, jezdim na to od podzimu, ujeto 30000km, zatim zadnej problem, liny to je porad stejne :-) spotreba dle palubniho pocitace 4,3 - 5,5 dle stylu jizdy, ale jezdim s tim hodne slusne, na blbnuti mam motorku :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 25. Květen 2008 Sdílet Vloženo 25. Květen 2008 ???? mě nikdo ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gocek Vloženo 2. Červen 2008 Sdílet Vloženo 2. Červen 2008 Špatný starty jsem nepozoroval, auto startuje zhruba stejně (drc, d-d-d-d-ddddd) . Na internetu jsem četl rozvahu ohledně energetické hodnoty a MEŘO na tom bylo hůř než nafta, tzn. ve výsledku vyšší spotřeba/nižší výkon u bio phm. Zajímavou diskuzi jsem četl na foru dieselpower, kde do nafty/fritolu/bio přimíchávají nějakou směs ředidla/2T syntetického oleje. Trochu mi šla hlava kolem, když tam házejí čísly jak to má najednou výkonu a spotřeba jak jde dolů. Nečetl to někdo, nezkoumal to někdo, co je to zač? Je to ředidlo Bezaromatik je k dostání v drogeriích ,plechovka vyjde cca 70-80Kč.Míchá se s naftou v poměru 1:400.Konkrétně dávám 1,25Dcl na 50l nafty.Olej m2t nedávám,nafta myslím je dost mastná.Auto je opravdu živější a spotřeba je nižší,ale to záleží na stylu jízdy.1,9Tdi 66kw trysky sprint 764.Na dieselpowru to nějaký hlavoun z rafinerky hanil,že odejde motor atd.,druhý maník však oponoval a dokonce ukazal certifikát,že Bezaromatik je vlastně frakce ropy a má obdobné složení jak různé sračky aditiv co se prodávají u pump za nekřestˇanské peníze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dklasa Vloženo 30. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2009 Zdravim vsechny chci se zeptat jaký je nazor na bionaftu ano či ne , zkušenosti s ní atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 30. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2009 Ano, proč ne. Auto na to jede, ale víc to bumbá při stejném režimu jízdy - to je moje zkušenost. Takže skutek utek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia TDI-81kw Vloženo 30. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2009 zdarec přídám i svoje poznatky,jezdím v poměru 30L nafty-25Lbionafty spotřeba se mě zdá stejná,a bez ubytku výkonu tu nějaké články o bionaftě.. http://kfch.upce.cz/htmls/vedecka_cinnost_bionafta.htm http://cs.wikipedia.org/wiki/Bionafta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 31. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2009 (editace) Mne by třeba zajímalo, včem tkví ta ekologická šetrnost. Nikdo z politiků se nezajímal o to, kolik toho propálí zemědělské stroje při její výrobě (růstu)... Já bych to teda do auta nelil.... Do nějaký multikáry možná ale do OII ne e! Editováno: 31. Srpen 2009, autor: Dodo-Kolín Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 31. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2009 (editace) Do PD motoru natož pak CR ani omylem, ale neleju jí ani do svého - když jsem kdysi jezdíval Pažoutem 309 D, studoval jsem nějaké materiály Seta diesel, a dočetl jsem se, že by se potom měla 1x ročně odkalovat nádrž. Ušetřit pár korun na naftě a zaplatit to potom v servisu? Takže jsem jí nelil ani do něj Editováno: 31. Srpen 2009, autor: Viktor X Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 31. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2009 To Viktor X: Myslím si, že ta 309 by to schroustla.... Odkalíš si doma sám, to nevidím problém, spíš si myslím, že ten motor by měl na to být seřízenej. Onehdá si pamatuju, když jsem to do Renaulta nalil omylem. Druhý den bylo -15°C a auto jsem natáčel asi 2 hodiny (fénovali jsme, letlampovali apod.) Nakonec to i chytlo a jel jsem hned k benzínce ředit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 31. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2009 (editace) No moc se mi pod něj nechtělo, ležet na silnici... nicméně teď jezdíme tak jako tak všichni ca na 0 - 10% Bionaftu, dle nálady čerpadláře - aspoň tak se to kdysi říkalo, že procenta biosložky musí sedět v souhrnu, každá várka však může být jiná... Editováno: 31. Srpen 2009, autor: Viktor X Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gumisr1 Vloženo 25. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2010 Ahoj, nevím zda se to tu někde již neřešilo, ale zajímal by mě jaký názor máte na používání metysesteru (bionafty) ve vašich octávkách. Nejlépe když budou přispívat fundovaní tzn. ti co na to nějakou dobu jezdí a jaké mají zkušenosti a postřehy. Myslím, že by toto mohlo zajímat více členů a ne jen kvůli ekologii. Mimo jiné zajímavá je taky nepopiratelně nižší pořizovací cena u stojanů. Díky za Vaše příspěvky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 25. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2010 Když budeš líp hledat tak tady toho o bionaftě je spousta.Zadej do vyhledavače bionafta a můžeš číst. Jinak jezdím od letošního dubna na bionaftu v OII 2.0TDI 16V bez DPF.a naprosto bez problémů přidávám do ní aditivum VIF.Na uplně čistou to hůř chytalo a tak se do ní přidává asi třetina čistý nafty a zbytek je bionafta.U stojanu je to pod názvem směsná nafta.Na tenhle poměr je to naprosto v pohodě.Výhody jsou v tom že to nekouří a jako čistá nafta dělá to minimum sazí je mastnější oproti čistý naftě.Nevýhody častější výměny palivovýho filtru.Nedá se skladovat dýl než dva měsíce pak nadělá takový sliz který vše zalepí a ucpe tak kdo hodlá odstavit auto na delší dobu musí tohle vyjezdit a párkrát natankovat čistou.Dál aditiva která obsahule od výrobce na sebe vážou vodu tak hrozí koroze v pal.systému.Rozpouští nečistoty již usazené v pal.systému,je agresivní na gumové těsnění použité na systému.Na čistou bio100 je vyšší spotřeba a nižší výkon ten je znát ve vysokých otáčkách opadne zátah motoru.Na směsnou už je to srovnatelný s čistou naftou.Tak na závěr sice bio je levnější ale náklady spojený s vyšší spotřebou a problémy který časem mohou nastat za to nebudou asi stát.Mě osobně to netrápí a nechám se překvapit jak se to bude chovat po delší době a co vše se podepíše na úsporách na levnějším palivu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
daddy Vloženo 18. Duben 2012 Sdílet Vloženo 18. Duben 2012 dobrý den ,prosím o názory na bio naftu,mám oc I 1,9 tdi 66 kw Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.