dklasa Posted August 30, 2009 Share Posted August 30, 2009 Zdravim vsechny chci se zeptat jaký je nazor na bionaftu ano či ne , zkušenosti s ní atd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukash Posted August 30, 2009 Share Posted August 30, 2009 Ano, proč ne. Auto na to jede, ale víc to bumbá při stejném režimu jízdy - to je moje zkušenost. Takže skutek utek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
octavia TDI-81kw Posted August 30, 2009 Share Posted August 30, 2009 zdarec přídám i svoje poznatky,jezdím v poměru 30L nafty-25Lbionafty spotřeba se mě zdá stejná,a bez ubytku výkonu tu nějaké články o bionaftě.. http://kfch.upce.cz/htmls/vedecka_cinnost_bionafta.htm http://cs.wikipedia.org/wiki/Bionafta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dodo-Kolín Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 (edited) Mne by třeba zajímalo, včem tkví ta ekologická šetrnost. Nikdo z politiků se nezajímal o to, kolik toho propálí zemědělské stroje při její výrobě (růstu)... Já bych to teda do auta nelil.... Do nějaký multikáry možná ale do OII ne e! Edited August 31, 2009 by Dodo-Kolín Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viktor X Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 (edited) Do PD motoru natož pak CR ani omylem, ale neleju jí ani do svého - když jsem kdysi jezdíval Pažoutem 309 D, studoval jsem nějaké materiály Seta diesel, a dočetl jsem se, že by se potom měla 1x ročně odkalovat nádrž. Ušetřit pár korun na naftě a zaplatit to potom v servisu? Takže jsem jí nelil ani do něj Edited August 31, 2009 by Viktor X Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dodo-Kolín Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 To Viktor X: Myslím si, že ta 309 by to schroustla.... Odkalíš si doma sám, to nevidím problém, spíš si myslím, že ten motor by měl na to být seřízenej. Onehdá si pamatuju, když jsem to do Renaulta nalil omylem. Druhý den bylo -15°C a auto jsem natáčel asi 2 hodiny (fénovali jsme, letlampovali apod.) Nakonec to i chytlo a jel jsem hned k benzínce ředit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viktor X Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 (edited) No moc se mi pod něj nechtělo, ležet na silnici... nicméně teď jezdíme tak jako tak všichni ca na 0 - 10% Bionaftu, dle nálady čerpadláře - aspoň tak se to kdysi říkalo, že procenta biosložky musí sedět v souhrnu, každá várka však může být jiná... Edited August 31, 2009 by Viktor X Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts