Jump to content

Bionafta

dklasa
 Share

Recommended Posts

Mne by třeba zajímalo, včem tkví ta ekologická šetrnost. Nikdo z politiků se nezajímal o to, kolik toho propálí zemědělské stroje při její výrobě (růstu)... :smich:

Já bych to teda do auta nelil....

Do nějaký multikáry možná ale do OII ne e!

Edited by Dodo-Kolín

Do PD motoru natož pak CR ani omylem, ale neleju jí ani do svého - když jsem kdysi jezdíval Pažoutem 309 D, studoval jsem nějaké materiály Seta diesel, a dočetl jsem se, že by se potom měla 1x ročně odkalovat nádrž. Ušetřit pár korun na naftě a zaplatit to potom v servisu? Takže jsem jí nelil ani do něj lol

Edited by Viktor X

To Viktor X:

Myslím si, že ta 309 by to schroustla.... Odkalíš si doma sám, to nevidím problém, spíš si myslím, že ten motor by měl na to být seřízenej.

Onehdá si pamatuju, když jsem to do Renaulta nalil omylem.

Druhý den bylo -15°C a auto jsem natáčel asi 2 hodiny (fénovali jsme, letlampovali apod.)

Nakonec to i chytlo a jel jsem hned k benzínce ředit. ;)

No moc se mi pod něj nechtělo, ležet na silnici... nicméně teď jezdíme tak jako tak všichni ca na 0 - 10% Bionaftu, dle nálady čerpadláře - aspoň tak se to kdysi říkalo, že procenta biosložky musí sedět v souhrnu, každá várka však může být jiná...

Edited by Viktor X