Publikováno Květen 15, 200718 r Pred nedavnem jsem slysel divne vrcive a knourave zvuky pri otáceni volantem Tak jsem se podival do motoroveho prostoru do nadrzky na servo a hle nadrzka prazdna... Tak jsem to dolil servo olej a ted cemam jestli se to zase ztrati. Pravdepodobne to tece z hrebenoveho rizeni kolem tyce rizeni. Co me ale nemyle prekvapilo,bylo ze Skoda nedela zadny simerink jako nahradni dil. Resi to vymenou cele skrine rizeni... Takze v novem originalu cca 12tis Kč Nemel jste nekdo uz podobny problem se servorizenim? Diky za postrehy
Květen 16, 200718 r Měl jsem prasklou manžetu na pístnici serva a když se tam dostal bordel a voda, tak zarezla a prodřela těsnění - olej vytekl a já začal shánět nové servo! Je to dost složité, protože se musí vybírat podle čísla podvozku atd. ale nakonec jsem na vrakáči našel stejné za 4500Kč , jinak mi to fakt chtěli vyměnit za cca 12 000Kč. Ta výměna byla taky chuťovka - demontáž komplet přední nápravy, tak ať se daří!
Květen 17, 200718 r U tchánovo octy jsem to už řešil taky. Přesně ten samý problém. Měnil jsem celé řízení, který jsem koupil na vrakáči. Jenže doma jsem zjistil, že je to na r.v.99 a výš, to znamená kratší spojovačky. Nakonec jsem vytočil původní spojovačky a našrouboval je na řízení z vrakáče a bylo vše v pořádku. Od tý doby zase jezdí bez problémů. Ale můžu potvrdit, že s výměnou jsem se vyvstekal.
Květen 17, 200718 r jj servo s tím už jsem se taky potýkal... origo mě tvrdil 16000 plus montáž plus geo... no skončili na 20 a výš... No servo jsem si sehnal jeté za 2 tis a výměna za 500... geo zdarma!!! hihi
Květen 23, 200718 r Autor Tak vcera po cca 4hod prace v domacich podminkach rizeni vymeneno Jine jsem sehnal v super stauvu za lidovku... 1.500,-Kč Jinak jedine co me docela dostalo,byla napravnice,ktera se musela cela povolit a vyvesit. Byly tam dost neobvikle srouby na klic 21 Povoloval jsem to nakonec s pritelkyni krizem na kola na kterem byla nasazena 2m trubka se kterou pritelkyne otacela a ja to jistil lezic pod autem Dnes hotova i geometrie...
Červenec 12, 200718 r caute... ako vam ide na oktavke servo? mne ide raz tazko a potom zase lahsie, cim to moze byt?
Srpen 5, 200718 r hm a ako casto sa na servo ma menit olej? Podle skodovky vubec Take se na to chystam, ale az po dovolene....
Srpen 5, 200718 r já to měnil, když sjem dával klimu a je to znát, hned je to citlivější a to mám jen 111 000km
Srpen 6, 200718 r a je to narocne vymenit ten olej???aka je cena? olej jsem vypustil vyndáním gumové (sací) hadice ze serva a cenu nevím, páč je doma celej kartón už několik let
Srpen 6, 200718 r dikes tak ja to vymenim až to vyměníš, tak vezmi plný rejd do P a do L, bude to dělat pazvuky a moc to nebude posilovat, chvilku to P a L opakuj a po chvíli se to vrátí do normálu. A olej měj mezi ryskama
Srpen 7, 200718 r Výměnu oleju v servu jsem popisoval zde, nestačí jen vypustit olej z hadice a nalít nový, musí se olej vytlačit. http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...81&hl=servo
Říjen 25, 200717 r Zdravím pénové a prosím o radu Známému se prošoupala tlaková trubka která vede od čerpadla serva k posilovači. Uklepal se její držák a prošoupala se o převodovku u l.p.kola.Jedná se mi o to jak složitá je její výměna.Vozidlo je Octavia I SDI r.v.2001 Moc děkuju
Říjen 26, 200717 r Zdravím pénové a prosím o raduZnámému se prošoupala tlaková trubka která vede od čerpadla serva k posilovači. Uklepal se její držák a prošoupala se o převodovku u l.p.kola.Jedná se mi o to jak složitá je její výměna.Vozidlo je Octavia I SDI r.v.2001 Moc děkuju složité to moc neni,jen je horší přístup na povoleni na rízení,trubku mam na prodej,ale z tdi,servo dole,nevím ale zda je stejna z sdi
Říjen 26, 200717 r Díky za radu, já mám taky tdi a dnes jsem to porovnával a mám to úplně jinak. Zkusím to povolit a vyndat a pak se uvidí jestli něco seženu na vraku
Říjen 26, 200717 r Díky za radu, já mám taky tdi a dnes jsem to porovnával a mám to úplně jinak. Zkusím to povolit a vyndat a pak se uvidí jestli něco seženu na vraku tdi klima a neklima je servo jinak ,stejne to bude u sdi,moje trubka je neklima
Září 16, 200816 r čest garažníci. Prosím o radu jak na zavadu.00557 - tlakovy spinac servorizeni (F88) 29-10 - zkrat na kostru - Sporadická řizení jinak v pohodě
Září 30, 200816 r Zdarec, docela často musím dolívat olej do serva. Vůbec nevím,kde by se to mohlo ztrácet. Můžete mi poradit,na co mám kouknout,nejčastější závady úniku oleje. Díky.
Říjen 2, 200816 r Pokud ti neteče čerpadlo ani není nikde viditelný únik na hadicích a spojích tak netěsní servořezení samotné, pomůže jen výměna...
Říjen 2, 200816 r Tak to musim poradne zkouknout. Na kolik prijde vymena servorizeni?? Pokud ti neteče čerpadlo ani není nikde viditelný únik na hadicích a spojích tak netěsní servořezení samotné, pomůže jen výměna...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.