dotTwelve Vloženo 6. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2009 Ahoj, vcera jsem prisel k auta a ejhle. Hnedka me zarazilo, ze central nic. Otevrel jsem jenom dvere u ridice a ostatni byly otevrene, krome kufru, ten nesel otevrit. Baterie byla vybita, auto neslo nastartovat. Muze se vubec auto samo otevrit, kdyz se vybije baterie? (Vsechno bylo odpojeno, vypnuto.) Mate s tim nekdo zkusenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 6. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2009 To je nějaké podezřelé. Buďto máš závadu v elektroinstalaci a nebo se v tom někdo vrtal! Podle mě se to samo nemůže (nemělo by) odemknout. Jak dlouho to auto stálo a co se při předchozím přííjezdu dělo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dotTwelve Vloženo 6. Říjen 2009 Autor Sdílet Vloženo 6. Říjen 2009 Auta stalo 6 dni. Predtim se nic nedelo, normalni jizda, ani vypadky baterie jsem nepozoroval. Auto jsem zamykal, jinak by se nezamknul kufr. V aute bylo vse, tudiz predpokladam, ze nikdo dovnitr nelezl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 6. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2009 Tak za 6 dní se snad dobrá baterka nevydudá. Někde je kraťas nebo něco nepřiměřeně žere (tedy pokud je ta baterka fakt dobrá). No a že by se to samo odemknulo..... Fakt divný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 6. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2009 většinou bývá chybka v zapojení rádia....to pak vytluče baterku anebo jsi nechal svítit vnitřní osvětlení....s tím odemčení nevím, ale je to fakt divný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 6. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2009 Hmm a nebo jen prostě nezamknul auto....(kufr bez elektriky je vlastně zamčený). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dotTwelve Vloženo 6. Říjen 2009 Autor Sdílet Vloženo 6. Říjen 2009 Hmm a nebo jen prostě nezamknul auto....(kufr bez elektriky je vlastně zamčený). Jo, to mas pravdu, kufr je vlastne na mikrospinac, a pokud nemam stavu, tak ho neotevru. Zaroven, pokud bych teda nechal auto otevrene, tak by se mi za 6 dni v otevrenem aute vybila baterie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 7. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2009 Zkus změřit odběr (proud) při všem vyplém a uvidíš. Neinstaloval jsi něco nového? Marek už Tě k něčemu pomalu navádí...., co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 7. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2009 Pokud jsi nechal auto otevřený tak je to jasné...to nesmí být to žere baterku, že bys možná nenastartoval po 3 dnech. Neusne vlastně celá jedna větev komunikace(komfort). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 8. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2009 Pokud jsi nechal auto otevřený tak je to jasné...to nesmí být to žere baterku, že bys možná nenastartoval po 3 dnech. Neusne vlastně celá jedna větev komunikace(komfort). Cau ja mam O II, parkuji v rodinnem domku v garazi a auto nezamykam. Nekdy stoji i dele jak tyden a zatim jsem vzdy nastartoval. Mam teda auto zamykat i v garazi, aby se nevybijela baterka?? Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 8. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2009 Jo to bys měl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lat01ji Vloženo 9. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2009 No já nevím, ale když auto zamknu aktivuji alarma a ten má jistě spotřebu el.energie. Nevím proč by mělo otevřené auto žrát el.proud, potažmo větev komunikace (komfort). Co ovládá komfort ......... centrál, DO, okna, alarm, dešták, ..... proč by to mělo žrát proud u odemčenýho auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
melman Vloženo 9. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2009 taky auto v garáži nezamykám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 9. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2009 Já ho zamykám takže spotřebu odemčeného nemohu posoudit. A navíc alarm mám také. Možná by to bylo dobrý pro zajímavost změřit ampérmetrem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
THORIN Vloženo 9. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2009 Já auto v garáži také nezamykám a nikdy jsem neměl problém ho nastartovat. Dokonce jsem s ním nejel víc jak šest týdnů, když jsem marodil, a v pohodě jsem ho nastartoval. Přitom ho mám už víc jak čtyři roky, a baterka zatím drží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mata_cz Vloženo 12. Únor 2010 Sdílet Vloženo 12. Únor 2010 Jo to bys měl. O2 je tak chytra, ze i kdyz nechas svitit, tak se vse samo (po urcite dobe) vypne. Uz jsem nechal i predni svetla zaple, rano vse OK. I osvetleni kufru a interieru se samo vypne. Je to vychytane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 12. Únor 2010 Sdílet Vloženo 12. Únor 2010 No je sice pravda ale pořád má dost velký odběr než když ho zamkneš.Po zamknutí dojde ke klidovému stavu (usne) a odběr je minimální. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 7. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2010 chlapci ako sa zamykaju dvere na octavii II? berme taky pripad ze z odomknuteho auta vyberiem baterku na dobijanie a ked chcem zamknut tak klucom zamknem iba predne dvere. Zadne dvere ostanu odomknute a nie je tam ani ziadny cuplik s ktorym by sa dali zamknut...existuje na to daka finta? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 7. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2010 Pajko:1. Otvor prednu kapotu.2. Auto zamkni klucom. 3.Demontuj baterku. 4.Zatvor prednu kapotu. Auto mas komplet zamknute.!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rizecek Vloženo 11. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2011 to prochy: Strasne by ma zaujimalo ako sa do zatvoreneho auta bez baterky potom chalan dostane, ked su vsetky zamky s elektromotorcekmi a kapota bude zatvorena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Black Vloženo 12. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2011 to prochy: Strasne by ma zaujimalo ako sa do zatvoreneho auta bez baterky potom chalan dostane, ked su vsetky zamky s elektromotorcekmi a kapota bude zatvorena. Jednoduše, dveře řidiče vždy jdou z venčí otevřít klíčem. Zámek je elektromechanický a pokud chcípne elektřina jeho mechanická část funguje nadále. Pokud tedy zámek není zaslepen záslepkou, problém nevidím. (jsou to jediné zadní dvířka jak se dostat do auta bez baterie). Tak jak píše prochy603 je jediná možnost jak zabezpečit auto před panelákem i bez baterie. Jinak to auto nezamkneš. A jak píše acek, zamknuté auto má klidový odběr (SafeLock) okolo 7mA (tak píše příručka od Škody). U odemčeného je auto ve stavu active a má odběr 150mA (tak píše opět příručka Škoda). U active jsou pod proudem všechny jednotky u SafeLock nikoli. Samozřejmě těch 7mA určitě nebude s Alarmem. A jak píše mata-cz, auto při vypnutém motoru po čase vypíná všechny zapnutá světla (vnitřní i vnější) aby ochránil baterku. Osobně jsem si všiml když jsem čekal v noci v autě zhasly dokonce diody podsvětlení zapnuté dětské pojistky stahování oken a zamykání dveří ze vnitř. To asi po pár minutách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pekres Vloženo 12. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2011 Na to jsem se už jednou ptal jak se dostanu do auta když vytáhnu baterku abych si ji třeba před zimou nabil. Já totiž mám jediný zámek a to na kufru. Znamená to, že až baterku nabiji a budu ji chtít dát zpátky do auta, vlezu do auta kufrem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Black Vloženo 12. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2011 Na to jsem se už jednou ptal jak se dostanu do auta když vytáhnu baterku abych si ji třeba před zimou nabil. Já totiž mám jediný zámek a to na kufru. Znamená to, že až baterku nabiji a budu ji chtít dát zpátky do auta, vlezu do auta kufrem? Nenapsal jste co máte za auto (OII nemá mechanický zámek kufru a forum je o OII). Pokud je tomu tak jak píšete tak zřejmě nic jiného vám nezbyde. Bez elektřiny ten centrál nepřemluvíte aby vám otevřel. Nebo máte jinou představu jak do auta? Pokud opravdu zamknete centrál, vytáhnete baterku a zabouchnete kapotu pak už pomůže jen starý dobrý mechanický zámek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pekres Vloženo 12. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2011 Mám O1 ale myslel jsem si, že je zamykání stejné jak u O1 tak i u O2... Sleduji přes RSS celé forum a tak jsem si ani neuvědomil, že jsem jinde. Sorry... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaydoo Vloženo 1. Únor 2012 Sdílet Vloženo 1. Únor 2012 Mam O2 a prave som si meral odber batérie pri zamknutom aute a mám 60mA. Nie je to veľa? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.