buff Vloženo 6. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2008 mám stejnej problem, motor 66kw, přečipováno na 88kw. Počítač ukazuje do 5l ale spotřeba tak 6-7l. jak to změnim a kde? VAG mám dík. Tak to se Tě musím zeptat, jak tohle děláš??? Mám taky 66kW čipnuto na 85kW a jezdím 4,9 - 5,1. Jak podle PC, tak podle skutečnosti. V oibci nejedu 50 a mimo taky ne 90! Ale je pravda, že v otáčkoměru to taky není v červeném. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Tom Vloženo 16. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2009 Zdravím, natankoval jsem plnou nádrž nafty a vynuloval PC..... Po ujetí 800 km jsem natankoval do plné.... Palubní počítač ukazoval průměrnou 5,2 l/100km a podle výpočtu km versus litrů, které jsem natankoval mám spotřebu 6,05l/100 km. JE TO NORMÁLNÍ???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivanek007 Vloženo 17. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2009 To asi normalni neni dys ti vyslo neco jinyho.. palub pocitac vestinou ukazuje o nejakou decku vic. ale staci pripojit na VAG a nastavit kolik to ma ukazovat, je to dano v %. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirko66 Vloženo 17. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2009 normalne to nie je, ale bezne sa to stava (na 1.9 TDI 77kW som maval rozdiel 0.6l) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia TDI-81kw Vloženo 18. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2009 To asi normalni neni dys ti vyslo neco jinyho.. palub pocitac vestinou ukazuje o nejakou decku vic. ale staci pripojit na VAG a nastavit kolik to ma ukazovat, je to dano v %. zdarec já mám rozdíl 0.9L dle palubáku 4.2L dlouhodobé spotřeby,ale podle ujetých km a natankovaných litrů skutečná spotřeba 5.1L-5.2L jinak můžeš poradit stím nastavením přes vag dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 18. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2009 me zas ukazuje palubak prumer 7,6 dlouhodoby a jezdim za 6,vagem pres kanal 3 to neupravim protoze ma MR02,kbyby nekdo vedel jak to upravit tak at se podeli moc diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia TDI-81kw Vloženo 31. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2009 zdarec já mám rozdíl 0.9L dle palubáku 4.2L dlouhodobé spotřeby,ale podle ujetých km a natankovaných litrů skutečná spotřeba 5.1L-5.2L jinak můžeš poradit stím nastavením přes vag dík nikdo neporadí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysko Vloženo 31. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2009 podla vis-u sa to da len na pristrojovke do MR 00. prisposobenie,kanal 3. zadava sa hodnota od 85-115 percent. Ak ma ukazovat o 5 % menej zadava sa 95,konkretne zapis 00095. Ulozit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dastax Vloženo 31. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2009 těžko říct, asi taky podle jízdy, jak moc různých startů a popojíždění... mně na delších trasách u 1.8T RS ukazuje o 2-3 desetiny níž než je skutečná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia TDI-81kw Vloženo 1. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 podla vis-u sa to da len na pristrojovke do MR 00. prisposobenie,kanal 3. zadava sa hodnota od 85-115 percent. Ak ma ukazovat o 5 % menej zadava sa 95,konkretne zapis 00095. Ulozitnj ale mě ukazeje pc menší spotřebu než je opravdová mám r.v.2001 já vag nemám,potřebuji zjistit jestli to jde a jak a u kámoše na vagu to pořešíme.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 1. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 u 01ky to nijak neudelas jedine zkus prekodovat posledni cislo misto 2ky na 4ku melo by to jit nahoru chce to zkusit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 1. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 (editace) a jak to teda seřídíš ty ? mě to teda taky přeměřuje -(((( Editováno: 1. Listopad 2009, autor: Fire Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia TDI-81kw Vloženo 2. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2009 u 01ky to nijak neudelas jedine zkus prekodovat posledni cislo misto 2ky na 4ku melo by to jit nahoru chce to zkusit nj ale pro mě lajika to nic neříká z 2ky na 4ku vag nemám,ty máš vag??vidím že seš od U.h neměl bych to daleko se za tebou stavit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 10. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2009 Stejně ten PP dokážeš oblbnout.... např. jedu trasu 2km, za tu mám spotřebu plácnu dle PP 14litrů, tam pak stojím z nějakého důvou (kolona apod..) třeba 4 hodiny !!!! Spotřeba tedy vylítne až ke 40litrům, tzn. že ti zvedá i průměr celkovej (MF2)... i když na hodinu volnoběhu to žere tuším 0,75litru....tzn. pak už je jiná MF2, tzn. kecá dojezd apod.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tuto Vloženo 21. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2009 Mam OCT 2001 TDI a pri poslednim mereni pc ukazal spotrebu na nadrz 5,8 a kdyz jsem dotankoval tak real byl 5,74 - takze spokojenost:). Horsi je to u brachy tomu se to lisi o cca 0,3-0,4 l, ma MR 2002 a pres VAG to upravit nejde, nevite jak to zkalibrovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
silarm Vloženo 27. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2009 Hlavne si myslim ze je hloupost vychazet z jedne nadrze. Pokud netankujete vyslovene az clovek naftu vidi, nemuzete zarucit ze je nadrz plna jak byla predtim. Vzduch v nadrzi penivost nafty teplotni roztaznost.... myslim ze nikdo nemuze s urcitosti rict ze nenatankoval o 2 litry min nebo vic... takze urcite vypocet na vic nadrzi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 19. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2009 Tak já mám OI tdi 66kw a PP mi +/- ukazuje dlouhodobou spotřebu 3.6-3.8l/100km už asi 4 roky.Jelikož si píšu každé natankování tak jsem vypočetl průměrnou spotřebu po najetých 68000km 4.36l/100km.PP kecá dost,ale spotřeba skvělá ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 19. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2009 Stejně ten PP dokážeš oblbnout.... např. jedu trasu 2km, za tu mám spotřebu plácnu dle PP 14litrů, tam pak stojím z nějakého důvou (kolona apod..) třeba 4 hodiny !!!! Spotřeba tedy vylítne až ke 40litrům, tzn. že ti zvedá i průměr celkovej (MF2)... i když na hodinu volnoběhu to žere tuším 0,75litru....tzn. pak už je jiná MF2, tzn. kecá dojezd apod.... Nerozumím Pokud někde stojíš v koloně a při běhu na volnoběh spotřebováváš naftu, tak ti to samozřejmě zvyšuje průměr za tu trasu. To bych nenazýval oblbováním PC. Spíš je to trasa, která byla hodně náročná na spotřebu. Když pojedeš tytéž dva kilometry na jedničku a na pětku, tak ta spotřeba bude vypadat taky jinak, ale ne tím, že bys oblbnul PC, ale proto že holt tvůj styl jízdy byl jinak náročný na palivo a ne vinou PC, ale vinou tvého jízdního stylu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 19. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2009 Tak já mám OI tdi 66kw a PP mi +/- ukazuje dlouhodobou spotřebu 3.6-3.8l/100km už asi 4 roky.Jelikož si píšu každé natankování tak jsem vypočetl průměrnou spotřebu po najetých 68000km 4.36l/100km.PP kecá dost,ale spotřeba skvělá ne? Tak to mi řekni, jak jezdíš, prosím... Spotřeba fantastická, opravdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jožko Vloženo 19. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2009 Zdravím,natankoval jsem plnou nádrž nafty a vynuloval PC..... Po ujetí 800 km jsem natankoval do plné.... Palubní počítač ukazoval průměrnou 5,2 l/100km a podle výpočtu km versus litrů, které jsem natankoval mám spotřebu 6,05l/100 km. JE TO NORMÁLNÍ???? To isté sa stalo aj mne.Rozdiel bol približne jeden liter.Ja si myslím,že palubný počítač neukazuje skutočnú spotrebu.V testoch ADAC(testovali pal.počítače) sa to potvrdilo tiež. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 20. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2009 Tak to mi řekni, jak jezdíš, prosím... Spotřeba fantastická, opravdu. Je to jednoduché,spotřebu nejvíce ovlivňuje noha řidiče.U mne se k tomu přičítá ještě to, že nejezdím po dálnici,minimálně ve městě a hodně předvídám.Když se to člověk naučí, tak už o tom nemusí přemýšlet a jezdí tak automaticky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 20. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2009 Jo, to je mi jasné, určitě ale jezdíš delší vzdálenosti, myslím tím více než aspoň 20km, ne? Protože až po této vzdálenosti jsem si všiml, že je motor dostatečně prohřátý a spotřeba jde o dost dolů... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 20. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2009 Naopak, nejvíc najezdím do práce a to je 17km ráno a 17km odpoledne.Teď v zimě se ráno motor ani neohřeje na teplotu.Jenomže,tu trasu mám tak najetou, že vím jak využívat terén. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 22. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2009 OC 1 55kW 1,6i Není to závoďák, ale spotřeba cca palubní počítač a skutečnost stejná... jde o kolony jak tady někdo psal ... když stojíš v koloně, špatně se počítá skutečná spotřeba, jelikož nejedeš ale průměr jde nahoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skoda Montenegro Vloženo 27. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2009 Tak to ctu vase spotreby a nemuzu se prestat smat. Ja realni spotrebu nedokazu udelat pod 5l (mimo mesto, lehka noha na plny a bez klima) ale jinak 90% mesto a mam takovych 6,5 az 7,5l/100km a pripada my to moc. Na plnou nadrz udelam mezi 600 az 750km (leto/zima) a jednom jednou ani nevym jak se to stalo dostal jsem se na 800km (a to byl podle mesto/mimo mesto tak 50:50). PP neverim ten tam keca co hce. Treba na 15km trase s otacakmy mezi 3-4 tisice (takze honeni jak o zivot) ukazoval 11,5l/100km a mne se ta rucica spotreby "sesunula' skoro za ten jeden celej podilek (tak ze cca 6-7l). A k tomu mam dlouhodobou (stejnej podil mesto 90% ostatni mimo) 5,2 az 5,3l a realni jak jsem uvedl 6,5 az 7,5/100km takze ho beru jen tak pro zabavu a abyh ukazal lidem jak malo to dokaze spotrebovat gdyz se jde z kopce vic jak 20km (v takovem pripade se dostanu na 2,5l100km podle PP) ! Osobne spotrebu merim na plnou nadrz (az tu naftu uvidim na okraj) a pak ujedu 100km a zase "naleju" az po cep a to na stejne benzince a na stejnem stojanu (kazdej je trosku jinak kalibrovan - aspon tady u nas je tomu tak). A jeste neco, nevyte jak pracuje PP? Podle mne on zbira info od motoru pri datyh otackah a zarazenem rychlostnim stupnu to ma naprogramovane ze ukaze tolik a je to. Sirsi kola, spinavou naftu a takove podobne vecicky to urcite ne pozna ze? Pokud ne tak prosim visvetlete protoze nejak neverim tomu ze by byl tak hitrej a ukazoval vetsi spotrebu gdyz tam dam 18-ky misto 15 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.