Torro Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 Zdravim všechny. Mám Fabii 1.4 MPI 50KW a ze dne na den se mi hrozně zvedla spotřeba. Zatim to beru podle palubního počítače a uvidim jak to bude podle dojezdu na plnou nádrž ale stejnak se mi to zdá divní a zřejmě mi něco odešlo že ? Nevíte co to může způsobovat? Jinak ještě dodám že auto jede pořád stejně, necuká, motor nezhasíná atd. Jinak tou hroznou spotřebou mám na mysli to že při cestě kterou sem jel normálně za 8 litrů tak teď jí jedu za 11 :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 hehe neco podobnyho se mi taky obcas deje, ale je pravdou, ze to je hlavne na kratke vzdalenosti ve meste a to mam jeste na 1.2ce 16ky kola takze vzhledem k velmic astym rozjezdum apd je to asi i pochopitelny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Torro Vloženo 23. Říjen 2009 Autor Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 Me se zvedla ta spotřeba na všech druzích cest tak o cca 3 litry, a kola sem větší nedával :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Terminator3 Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 Stačí jet po/při dešti po hodně mokrý silnici, a už nějakej litřík navíc na spotřebě to přihodí.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Torro Vloženo 23. Říjen 2009 Autor Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 Problém určitě neni na straně mokrý silnice, zasněžený cestě nebo tak něco :-D Problém je někde v autě, třeba lambda sonda nebo tak něco. Jen mě zajímá jestli nemá někdo podobný zkušenosti, že mu takhle vylítla spotřeba a čim to nakonec bylo ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 tipnul bych si to na lambda sondu, aspoň co mi kdysi říkal mechanik, že když odejde, že se zvedne spotřeba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas86 Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 Moje mamka mela 1.4 50Kw (takraka od novoty), spotreba se ji z niceho nic vyhoupla kolem 10L/100km to auto melo myslim asi pri tomto problemu cca 80-90tis km a delala se lamba a svicky a vse ok, pak to spadlo za na tech 7-8L po meste co to bralo pred tim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amigo Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 a co ukazuje teplota motora mozno je furt otvoreny termostat a motor studeny a ide ako na sitic. to je len moznost na kratke trasi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Torro Vloženo 23. Říjen 2009 Autor Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 Teplota motoru je ok, letos měněná celá skříň termostatu včetně čidla. Jinak svíčky sem měnil zhruba v 90 tis. km a dával sem originální. Teď mám najeto 110 tis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amigo Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 mne ukazuje spotrebu asi 6,2 a niekedy raz za mesiac vyskoci na 8,4 ale po dvoch dnoch sa to samo vrati na normalne hodnoty. takze neviem kde mas problem a skusal si to napojit na VAG , mozno ti to najde chybu a nemusis vymienat dobre veci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Torro Vloženo 23. Říjen 2009 Autor Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 Na diagnostiku určitě půjdu a pokud to bude lambda tak to bude zas peněz :-D nebo nevíte kde se dá sehnat levně? Mám verzi se dvěma sondama a snad neodešli obě dvě :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 tady každý nakupuje bud u uživatelů : sebo, Jelda nebo NoiseR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 tipnul bych si to na lambda sondu, aspoň co mi kdysi říkal mechanik, že když odejde, že se zvedne spotřeba je to tak, ale když odejde, tak by se měla rozsvítit i příslušná kontrolka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Torro Vloženo 23. Říjen 2009 Autor Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 No a mě právě nesvítí nic. Jo a zdá se mi, že auto netáhne jako předtim než to začlo žrát. Neni to nějak velkej rozdíl ale o trochu míň jede hůř určitě. Teď sem se byl projet a všim sem si toho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaroě Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 Někdy může spotřebu zvýšiti i zanesený vzduchový filtr.Ale pokud se spotřeba zvedne jen občas, tak to může být i tím termostatem, někdy zůstane otvřen trochu déle a spotřeba stoupne.Poslat na diagnostiku a skontrolovat emise. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
birko2 Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 (editace) No a mě právě nesvítí nic. Jo a zdá se mi, že auto netáhne jako předtim než to začlo žrát. Neni to nějak velkej rozdíl ale o trochu míň jede hůř určitě. Teď sem se byl projet a všim sem si toho. mne isla spotreba dole,ked som vyčistil klapku,vymena termostatu a lamda to je samozrejmost,že žerie,ked je spatna a ešte keby Ti to šlo na tri valce,ale to by si asi spoznal,najlepšie dat skontrolovat a budeš mudrejší ako len hadať Editováno: 23. Říjen 2009, autor: birko2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 Někdy může spotřebu zvýšiti i zanesený vzduchový filtr svatá pravda Kelišová - zanesenej vzduchovej filtr dokáže věcí (spotřeba a lenost auta) jináč na spotřebu u benzínu bych to viděl taky na lambdu (možno i co psali ostatní: svíčky, termostat a taky děravej výfuk udělá svoje, ale to bys poznal ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cartmanko Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 a co tak VAG nech zbytocne kazdy nepolemizuje o lambde....? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Torro Vloženo 3. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 3. Listopad 2009 Tak jsem byl dneska na diagnostice a našlo mi to v závadách Lambda sondu za katalyzátorem, jinak vubec nic. Je tohle teda příčinou zvýšený spotřeby a toho že auto za studena nechce moc jet ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Terrorristik Vloženo 5. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2009 Zdravim všechny. Mám Fabii 1.4 MPI 50KW a ze dne na den se mi hrozně zvedla spotřeba. Zatim to beru podle palubního počítače a uvidim jak to bude podle dojezdu na plnou nádrž ale stejnak se mi to zdá divní a zřejmě mi něco odešlo že ? Nevíte co to může způsobovat? Jinak ještě dodám že auto jede pořád stejně, necuká, motor nezhasíná atd. Jinak tou hroznou spotřebou mám na mysli to že při cestě kterou sem jel normálně za 8 litrů tak teď jí jedu za 11 :-D Ahoj...no měl jsem stejný problémA víš čím to bylo Katalyzátor byl dead měl sem emise 9 :Da žralo mi to o 2 litry benzín navíc a to při nejmenším.Diagnostika nic neukázala kontrolka taky žádná nesvítila. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Torro Vloženo 6. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 6. Listopad 2009 Já byl teď ale na diagnostice přímo ve škodovce a mám špatnou lambdu za katalyzátorem. Jinak jak jsi to vyřešil ty? Novej katík ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Torro Vloženo 9. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 9. Listopad 2009 Já byl teď ale na diagnostice přímo ve škodovce a mám špatnou lambdu za katalyzátorem. Jinak jak jsi to vyřešil ty? Novej katík ? Chci se jen zeptat. Lambda sondu originál nebo stačí kopie z Číny která stojí třetinu? Máte někdo s čínskou lambdou nějaký zkušenosti ? Pro upřesnění dodám že potřebuju lambdu za katalyzátor na 1.4 MPI 50KW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.