Přejít na obsah

Navigace do Fabie

Rodsten

Doporučené příspěvky

Tak mam prozatim predbezny vyber Asus A636 nebo LOOX N520. Uvidim, ktery to nakonec vyhraje. Co doporucite, nebo jsou i jine navrhy ?

Pak bych dal jako možnost ještě Acer N35, ale neni moc výkonej a nemá Sirf III. Rozhodoval jsem se stejně jako ty, ale v diskuzích o PDA se dost často vyskytovala kritika na A636, zvlášť na jeho zpracování a materiály. Vysloužil si přezdívku A(u)sus A636, tak jsem bral LOOX N520. Zatim nemám jedinej problém, navigace nad očekávání, přesnost gps super...mně se i líbí a vypadá, že snad chvíli vydrží...

Píšu jen subjektivní dojmy, tech. info si můžeš přečíst kdekoliv...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na kazde PDA nejdes spatny reference, na ten tvuj jich je taky fura, ale tam kde se diskutuje seriozne se o aususu nemluvilo, spis ze nekdo posuzuje o cem nevi, navic ma oproti looxu rychlejsi procesor, ma BT cili na kazdym se najdou chybicky

Mrkni na ce4you a muzu rict ze to zpracovani je docela dobry, ale kazdy ma jine naroky.

N35 uz bych nedoporucoval

Odkaz ke komentáři

Na kazde PDA nejdes spatny reference, na ten tvuj jich je taky fura, ale tam kde se diskutuje seriozne se o aususu nemluvilo, spis ze nekdo posuzuje o cem nevi

Mrkni na ce4you a muzu rict ze to zpracovani je docela dobry, ale kazdy ma jine naroky.

N35 uz bych nedoporucoval

Myslím, že tohle mluví za vše: http://www.ce4you.cz/articles/detail.asp?a=246 . Právě kvalitu laku a zpracování (hlavně anténa) tam moc nechválí. Podle ce4you jsem si vybral N520. :)

Odkaz ke komentáři

Nechci se te nejak dotknout, ale brat jako bernou minci recenzi jednoho cloveka a to jeste kdyz to zarizeni mel jen par dnu.

Ja ho mam jiz nejakej mesic a ted jsem se na nej dival a neni na nem ani skrabanec, pusobi elegantne kovove a jelikoz sleduji ce4you uz nejakej rok tak beru recenze vzdy s nadhledem, tak jako vsechny. nevim, ale to bych si asi ani Skodu nekoupil kdybych dal na nektere recenze :)

Nic ve zlym, ale BT a rychlejsi procesor je ale vic.

Jo a jeste pridam ozvi se az ho skrabnes, zajimalo by mne kdo driv :)

Odkaz ke komentáři

Jasně, ale nechtěl jsem kupovat oba a pak se rozhodovat, to snad chápeš. :-) Tys zvolil A636 a já N520, já mám integrovanou anténu a ty máš zas BT (mimochodem mě fakt štve, že tam neni), tak každej máme něco. :)

Podle recenzí bych si Fabii klidně vybral. :) Ale u toho PDA je nic neřikající, máš pravdu, studoval jsem diskuze a rozhodl jsem se, jak jsem se rozhodl. :)

OK, ještě ani škrábnutí. -_-

Odkaz ke komentáři

Tak mam prozatim predbezny vyber Asus A636 nebo LOOX N520. Uvidim, ktery to nakonec vyhraje. Co doporucite, nebo jsou i jine navrhy ?

Pak bych dal jako možnost ještě Acer N35, ale neni moc výkonej a nemá Sirf III. Rozhodoval jsem se stejně jako ty, ale v diskuzích o PDA se dost často vyskytovala kritika na A636, zvlášť na jeho zpracování a materiály. Vysloužil si přezdívku A(u)sus A636, tak jsem bral LOOX N520. Zatim nemám jedinej problém, navigace nad očekávání, přesnost gps super...mně se i líbí a vypadá, že snad chvíli vydrží...

Prave jsem ted asi 2 hodinky cetl recenze a diskusi A636 a asi to nebude to prave. O to zpracovani by mi ani tak neslo. Je tam udajne dost dobry drzak, kvalitni GPS, ale jsou tam problemy se sdilenim GPS /porty/ a udajne i problemy s kartami, to tam piske skoro kazdy. Zitra si najdu diskusi na N520 a uvidime, jake zkusenosti budou tam...

Odkaz ke komentáři

Jasně, ale nechtěl jsem kupovat oba a pak se rozhodovat, to snad chápeš. :-) Tys zvolil A636 a já N520, já mám integrovanou anténu a ty máš zas BT (mimochodem mě fakt štve, že tam neni), tak každej máme něco. :)

Podle recenzí bych si Fabii klidně vybral. :) Ale u toho PDA je nic neřikající, máš pravdu, studoval jsem diskuze a rozhodl jsem se, jak jsem se rozhodl. :)

OK, ještě ani škrábnutí. -_-

Ja mam BT i integrovanou antenu

Odkaz ke komentáři

Prave jsem ted asi 2 hodinky cetl recenze a diskusi A636 a asi to nebude to prave. O to zpracovani by mi ani tak neslo. Je tam udajne dost dobry drzak, kvalitni GPS, ale jsou tam problemy se sdilenim GPS /porty/ a udajne i problemy s kartami, to tam piske skoro kazdy. Zitra si najdu diskusi na N520 a uvidime, jake zkusenosti budou tam...

Nevim ja s tim problem nemam, ano je tam ta vymozenost, ze muzes naraz pouzivat nekolik programu, ktere pouzivaji GPS a potom si je musis namapovat na ruzne porty, ale kdyz tohle u jinych neni tak s tim problem byt nemuze :)

Cili cist pozorne :)

Jinak loox je dost novej aby ho melo hodne lidi a mohly byt poradne zkusenosti, to musis nejakej mesic pockat, ale v kazdem pripade si vyber podle sebe a ne podle jedne recenze. Ja mel n35 a 636 me momentalne vyhovuje, stejne jej pouzivam prakticky jen na navigaci v aute a na to je delanej jak konstrukcne a vybavenim tak i "dizajnem"

Odkaz ke komentáři

Jsem spatne pochopil (integrovana - soucasti), jinak myslis ze je to prednost?

Tady taky neni videt, ale lepsi je asi vyklopena, kdyz vemu kolik je v aute zabran dobreho signalu GPS a kazdy auto s navigaci ma na strese nebo kufru ten svuj "puk", jo jeste je dulezity vymenitelna baterie

Odkaz ke komentáři

Myslím, že bude fakt nejlepší, když si to prostuduješ a uděláš si názor. A nebo ještě líp - jdi do obchodu a zkus si je. :) Někdo si nemůže vynachválit tu, jinej zas onu...každopádně se ti tu sešli dva lidi, co každej hájí tu svojí volbu. :) A to moc nepomůže...

Pročti si diskuze, zkus si je, porovnej parametry a myslím, že budeš mít vybráno.

Odkaz ke komentáři

Co se týče mapových podkladů...Dynavix je fajn, ale TomTom lepší...

Pro ty, co stahují z webu...TomTom včetně aktualizací není problém sehnat, Dynavix jen koupíte...

Abych pravdu řekl, nerad bych tady rozpoutal inteligentní diskusi (při které někteří jedinci vidí červeně a v podstatě nepochopí, že nic není černobílé) typu HTP, 16V, nafta apod. :)

Jak to vidím já, celkově v něčem je lepší Tom Tom, v něčem zas Dynavix. Problém je v tom, že ani jeden zatím neřeší tu, podle mého nejdůležitější koncovku, kterou má mít každá pořádná navigace. Tou koncovkou je využití při navigování TMC. Bez toho, kromě cest do míst, kde to neznám, se jedná v podstatě o hračku. I když příjemnou.

A k těm mapovým podkladům, problém je, že tyto jsou od stejného výrobce dat, tedy není mezi nimi v ČR výrazný rozdíl (snad až na termín vydání příslušné verze a že u Tom Toma je tato mapa za příplatek). Výrobce SW k tomu pak přidává v některých městech např. čísla popisná a tady je Dynavix o něco napřed. Podívej se třeba u Totm Toma na Nymburk. Ale opakuji, nechci rozvířit diskuse typu, je lepší benzín, či nafta. Nevím, jak jsi na tom ty, ale já do stejně Nymburka nejezdím. A jestli Navigon ve verzi 6 rozšíří mapové podklady ČR do přijatelné míry a zprovozní TMC u nás, tyto diskuse stejně padnou – bude to právě on, kdo bude nejlepší, a to o několik tříd. :smich:

Odkaz ke komentáři

2Pako: K HW bych dodal jeste minimalne GB pametovou kartu, lepe 2GB a jak pises ze lepsi je GPS zvlast, neni to tak docela pravda, mam jak EX tak IN a ten ASUS, jelikoz je uz navrhovanej jako navigace do auta (nelazato v aute, repracek primo v predu) Je idealni.

K tomu husimu krku bych dodal tohle: Napred jsem el DICOTU ta byla meksi, potom ten co daval ACER k n35 coz bylo to samy. Ted mam ten co je k ASUSu, zkus si ho nekdy, je opravdu tvrdej jak ... nedavno jsem odpovidal cloveku, kterej ho chtel natvarovat a neslo mu to, neveril ze se musi dosti zabrat a stale mel strach az jsem ho presvecil, aby zabral a pak to slo, ale taky se divil jak je to pevny.

Jinak BRODIT neni spatnej, mam PRO CLIP na octavku (je nutne obednat, vetsinou neni v CZ) a na nem drzak na N70 a mam ho jak uvadis na mrizce topeni a nad nim na okne ASUSe. Je pravda ze ACERA jsem mel oprenyho o palubovku aby nelital, ale ASUS uz vydrzi.

¨

Co se tyka SW tak napred jsem mel NAVIGON hlavne kuli tomu ze sla nahrat na kartu prislusna mapa tam kam jsem chtel ject, ale postupne co TT dostaval aktualni mapy tak jsem kompletne presel. Dinavix neni spatnej, ale chce to jeste vymakat a TT je o krucek zatim vzdy napred.

Jinak navigaci a dobrejch je dost a vyber je veliky, ale jak jsem jiz psal a radim to kazdymu, napred si rekni jak kde a za kolik budes aktualizovat a potom vyber.

Jo na napajeni mam prodluzku, cili me to nijak nevadi, ale ASUS vydrzi hodne dlouho, cili vetsinou ho dobijim az nekam dojedu

S tou paměťovou kartou máš pochopitelně pravdu. Sám mám 2GB a nestačí mě, rvu si vlasy, že jsem nešel rovnou do 4 GB. Ale i tato oblast se dá ještě doplnit, je zbytečné pořizovat rychlé, drahé karty, PDA jejich vlastností stejně nevyužije a ušetřený peníz se dá využít do její větší velikosti – místa není nikdy dost…. :)

K tomu husímu krku, napájení ze zásuvky, prodlužovačkám a jiným ptákovinkám. Já v tom vidím jakési „provizorium“, a taky to tak v autě vypadá. Jak jsem již psal, mám to tak ve služebáku, a to záměrně, nevím jakým autem zítra pojedu (někomu svůj půjčím protože si myslím, že nikam nepojedu, ono je to nakonec jinak, tak skočím do prvního volného a jedu). Takže je to mobilní provizorium a jako takové vyhovující. Proč bych ale ve svým, které nepůjčím ani manželce měl mít provizorium, které více méně obtěžuje skoro nechápu. :smich:

Jinak k tomu, že ASUS vydrží hodně dlouho, to baterky Duracel podle reklamy taky, ale nakonec stejně kleknou. No a problém je v tom, že na PDA mám mnoho jiných věcí, ne jen navigaci a přijet někam a shánět se hned po proudu není to pravé ořechové. -_-

Odkaz ke komentáři

V tom to je, ja mam v tom PDA jen navigaci a prakticky na nic jineho ho nepouzivam, notas je pohodlnejsi.

Napevno je to pro mne k nicemu, pouzivam to jen kdyz potrebuji a jinak me to tam nezavazi, to si tam dam radeji mobil do BRODITU.

Prodluzovacka je jen proto aby se ten kabel tak nenatahoval, kdyz je ta zasuvka tak daleko.

Za jizdy me dosly baterky jen jednou, jinak v pohode vzdy dojedu bez dobijeni.

BRODIT dobry, ale je pomalej, nez udela drzaky na novy modely tak ho clovek da pryc cili tahle varianta je dost bida.

Jinak s TMC kdyz zacne jeden tak druhej to bude mit taky, cili tydy to bude vse zhruba podobne.

Odkaz ke komentáři

• o 4 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...