Kokeš Vloženo 21. Duben 2006 Sdílet Vloženo 21. Duben 2006 Používá někdo do Škody Fabie 1.2 HTP oleje od firmy Texaco????Jestli jo,tak jaký a zkušenosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host V/// RS Vloženo 21. Duben 2006 Sdílet Vloženo 21. Duben 2006 Používá někdo do Škody Fabie 1.2 HTP oleje od firmy Texaco????Jestli jo,tak jaký a zkušenosti. nedaval by som ten olej ja davam OMV Syn Com a mam pokoj auto taha super a nemam problemy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 21. Duben 2006 Sdílet Vloženo 21. Duben 2006 A proč by ho tam něměl dávat pokud splňuje normu VW pro tento motor tak proč ne.Ne vždy jsou super oleje od OMV Shell a pod. jediné co mužeš používat.Je tu někde diskuze o oleji na 1.4MPI stači přečíst a uvidíš že každej preferuje něco jineho.Jinak vše o olejich na www.oleje.cz. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miš Vloženo 3. Červen 2006 Sdílet Vloženo 3. Červen 2006 caffte fabčáci chcel by som sa opytat kto ma skusenosti z vymenou oleja na 1.2 HTP 47kw ak by ste mi mohli poradit ako treba dat dole plastove veko motora popripade kde je olejovy filter popripade ine prakticke skusenosti nie sme ziadne B-ecka s motormi mame kazdy nejake skusenosti len na fabii olej menime prvy krat a neradi by sme nieco pokazili akoze strhnut to veko na silu to vie kazdy preto chcem vediet ci tam nie je nejaka ina finta... ...........vdaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Malta Vloženo 4. Červen 2006 Sdílet Vloženo 4. Červen 2006 Olej jsem si neměnil, zatím jsem byl vždy v servisu, ale vždy jsem byl přítomen. Plastový kryt není třeba sundávat, pouze víčko, aby ti tam při vypouštění šel vzduch a vytekl všechen olej. Jinak filtr je mezi maskou a motorem, pod takovým plastovým cilindrem s matkou na vrchu. Za matku povolíš a vyšroubuješ. Pro výměnu budeš potřebovat krom filtru i těsnění o-kroužek (bílý), uvidíš ho po demontáži cilindru s filtrem. Pak už jen našroubovat zpět šroub na vaně, cilindr s filtrem a může se lít olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 4. Červen 2006 Sdílet Vloženo 4. Červen 2006 Jen bych snad dopnil, ze se uz nemeni filtr jako na Favu nebo Felicii, ale jen filtracni vlozka v telese. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Malta Vloženo 4. Červen 2006 Sdílet Vloženo 4. Červen 2006 děkuji za upřesnění , neřekl bych to lépe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jansko Vloženo 12. Červen 2006 Sdílet Vloženo 12. Červen 2006 len keď budeš odskrutkovávať tú skrutku čo ukrýva filtr.vložku tak ju najprv oddoč a necha j cca 1 minutu odtiect, až tak vyber... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek82 Vloženo 12. Červen 2006 Sdílet Vloženo 12. Červen 2006 než vypustiš olej z vany tak si povol ten filtr jinak jak zašroubuješ vanu a až pak povoliš filtr tak ti ještě něco malo z toho filtra steče do vany Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeff Vloženo 9. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2006 Muj rocni probeh je asi okolo 7000 km, od prosince do dubna je auto garazovano ve vytapene garazi, takze v zime nejezdim. Blizi se mne termin rocni servisni kontroly a olej si chci prinest vlastni. Mam vybrany Shell Helix Plus a to bud 5W40 nebo 10W40. Ktery je vhodnejsi pro 1.2/47kW HTP? 5W40 - ten bych musel kupovat 10W40 - muzu ziskat na benzince Shell za Smart body Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 9. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2006 Ja jezdim Shell Helix Ultra 5W-40. Nerikam ale, ze Helix Plus 10W-40 by byl na skodu a vzhledem k tomu, ze pres zimu nejezdis, klidne bych ho tam dal (pokud odpovida norme, to z hlavy nevim, ale asi to mas overeny). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 9. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2006 Muj rocni probeh je asi okolo 7000 km, od prosince do dubna je auto garazovano ve vytapene garazi, takze v zime nejezdim.Blizi se mne termin rocni servisni kontroly a olej si chci prinest vlastni. Mam vybrany Shell Helix Plus a to bud 5W40 nebo 10W40. Ktery je vhodnejsi pro 1.2/47kW HTP? 5W40 - ten bych musel kupovat 10W40 - muzu ziskat na benzince Shell za Smart body Tak nad čím přemýšlíš? Ber ten druhý a hotovo, specifikaci bez problému splňuje, tak není co řešit. A na 7tkm za rok je snad i té plné syntetiky škoda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 9. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2006 Muj rocni probeh je asi okolo 7000 km, od prosince do dubna je auto garazovano ve vytapene garazi, takze v zime nejezdim.Blizi se mne termin rocni servisni kontroly a olej si chci prinest vlastni. Mam vybrany Shell Helix Plus a to bud 5W40 nebo 10W40. Ktery je vhodnejsi pro 1.2/47kW HTP? 5W40 - ten bych musel kupovat 10W40 - muzu ziskat na benzince Shell za Smart body pokial to mas za Smart body nieje co riesit ber 10W-40, normu splna. Ak si vies aj nieco ineho vybrat za smart body, tak si kup olej za polovicnu cenu a smart body vyuzi lepsie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 9. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2006 na trhu je spusta lacnejsich motorovych olejov, ktore splnaju a aj prekracuju danu normu. Ale ako som napisal, ak nemas co lepsieho na SMART body nakupit chod do toho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 9. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2006 Jezdim na SHELL HELIX PLUS 5W-40 a pohoda... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 10. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2006 U nás v servisu dáváme do htp jedině shell helix Ultra 5w40...oproti 10w40 je malinko nižší spotřeba, motor je méně hlučnej a opotřebení je menší při každým startu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host V/// RS Vloženo 10. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2006 OMW syn com Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeff Vloženo 10. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2006 Jiny olej nez Shell davat nechci. Asi tam dam Shell Helix Plus 10W40. Ten muzu sehnat za smart body. Pri dalsi vymene za rok dam uz Ultra 5W40. Ted mne jde predevsim o co nejnizsi naklady za kvalitni olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 11. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2006 Jiny olej nez Shell davat nechci. Asi tam dam Shell Helix Plus 10W40. Ten muzu sehnat za smart body. Pri dalsi vymene za rok dam uz Ultra 5W40.Ted mne jde predevsim o co nejnizsi naklady za kvalitni olej. Tak to bych nedělal každej rok jiná specifikace oleje nebude asi to prave ořechove pro motor když tam dáš ted 10W40 tak už ho tam nech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 11. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2006 Ještě jsem si vzpoměl, z fabriky je tam určitě plná syntetika, dokonce snad ta od shellu, oni plní do většiny aut jen jeden druh oleje, prej je to tak levnější... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TiGeRZ Vloženo 11. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2006 Mam HTP 40kW....normu musi splnat VW 500 00, 501 01, 502 00 nie ?......staci ked olej splna iba jeden bod ? dikes nekamenovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 11. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2006 Jak píšeš ty normy, tak ty vznikaly postupně a každá znamená nějakou změnu. Proto použitý olej musí splňovat všechny, nebo snad tu poslední, která by ty ostatní měla obsahovat...ale to si nejsem jistej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 11. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2006 Mam HTP 40kW....normu musi splnat VW 500 00, 501 01, 502 00 nie ?......staci ked olej splna iba jeden bod ? dikes nekamenovat staci ak splna jednu z uvedenych Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 11. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2006 Ja mel z fabriky naplnenej prave Shell Helix Ultra 5W-40, mimo jine taky proto jsem u nej zustal... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubo Vloženo 11. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2006 Ja som mal z fabriky tiez 5W-40 a po rocnej prehliadke mi tam supli ani neviem preco 10W-40. Mozno to suvisi s tym, ze mi povodny olej mierne vytekal z pod uzaveru olejoveho filtra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.