Přejít na obsah

Svícení Amerika-zvýšený volnoběh

Pavel Marek

Doporučené příspěvky

By ses divil.Dostali na to přímo manuál-pokyny.Jedná se přesně o tmavé polepy oken,o dodatečně montované HID sady,o denním svícení.A k tomu přesně sazby pokut.A mladí dravci,kteří chtějí být akční jsou přímo na to vysazeni.Jde jim přeci o premie...Bude čímdál hůř............

Editováno: , autor: DIAGNOSTIK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak asi u tebe v okolí, tady u nás mají dopraváci jasné informace a nemají s jejich aplikací žádný problém. Tuhle měl známý dost velký problém se svícením přes mlhovky na před FL..a neuhádal ani popel. Ale jak říkám, pokud má někdo potřebu vybočovat, ať potom nebrečí, že ho někdo na ulici nebo STK buzeruje ;)

Odkaz ke komentáři

Bych se tedy přiklonil ke Cosbymu, dvakrát mě kontrolovali s nastavením amerika a nikdy žádná námitka, teď naposledy jeli policajti za mnou v Praze a mysleli že nesvítím, předjeli mě, stopka a když si všimli že ve předu svítí tak ani nevylezli z auta a jen mávli ať pokračuju.

Holt asi ten manuál všichni nemaji.....

Odkaz ke komentáři

A já bych se zas spíše přiklonil ke znění legislativy..to je zde už tolikrát, že nechápu, že se to tu stále řeší.

Nenapadlo tě, že když tě vzadu viděli, že nesvítíš, a rozhodli se tě předjet a zastavit..tak že z jejich pohledu jsi třeba mohl rozsvítit a tak to prostě dál neřešili? Pokud by tě ale zastavili a šli se podívat kolem auta, tak si buď jistý, že bys svítil nepředpisově. Tobě se ještě nestalo, že by na tebe jen hrozili ze služebáku za jízdy, když máš telefon v ruce? ne vždy mají potřebu vše řešit. Někdy navíc mají akce zaměřené jen na lékárničky, apod. tak ostatního si třeba spíše náhodou nevšimnou. Navíc jsme zas u toho, když tě vidí přijet, svítíš..a když už stojíš a dojde dozadu, kde nesvítíš, tak si může myslet, že jsi zhasnul mezitím, takže zase spíše náhoda.

Ale jednu rádu..zkus si přečíst § 32, zák. č. 361/2000 Sb., to je ten, který máš určitě v malíčku, co by řidič, který prošel autoškolou

§ 32

(1) Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla nebo světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu2). Tramvaj musí mít rozsvícena potkávací světla nebo světla pro denní svícení.

Takže z toho fakt naposledy. Pokud někdo nemá na vozidle dodatečně osazená světla pro denní svícení, popř. nemá na vozidle z výroby některá ze světel takto přímo označená a homologovaná, tak musí i přes den svítit obrysovými a potkávacími světly..a ta zadní koncová, to jsou právě též obrysová, to jen pokud by někdo nevěděl, proto svítit musí!

Editováno: , autor: Jirik.DC
Odkaz ke komentáři

Ježíš tady je někdo magor na vyhlášky a předpisy.Nevím,kolik toho Jiříku najezdíš,já dost,ameriku jsem na OII měl a jezdil přes celou republiku křížem krážem a nikdy žádný problém.

Prostě je zajímalo,jestli vepředu svítím a nic víc.Spoustu aut při denním svícení zadky nesvítí a nikdo to neřeší.

Pokud chceš mermomocí držet s vyhláškou,nikdo ti nebrání,ale opakovat dokola ji nemusíš.

Policajti,jak jsem si mohl všimnout šli spíš po různých bastlech ala LED,HID apod,ale né po denním svícení Amerika a to není jen z mé hlavy,ale od kluků,co to mají a to nejen na Škodovkách,ale i na VW a je jich dost.

Na Passatu jsem měl denní svícení v mlhovkách a taky bez buzerace policajtů a to taky přejel několikrát republiku z jedné strany na druhou a bylo i pár kontrol,ale nikdy je nezajímalo svícení.

Ameriku jsem měl na autě né proto,že se mi to líbí,ale proto,že občas jsem si na autě hrál s Vagem-třebas i hodinu a něco a nepotřeboval jsem,ať mi denní svícení vybije baterku,tak jsem zatáhl ručku a ono bylo po svícení,v tom jsem já pro sebe spatřoval výhody,jinak v jičem jiném.

Odkaz ke komentáři

Tak fajn, pokud tu chceš rozebírat, kdo toho kolik najezdí, to je tvůj problém, pokud to je pro tebe důležité.

Jen tu nehlásám bludy jako ty.. byl tu dotaz, a nejen zde, zda je to legální, tak jen píši, že není a tak to prostě je. Pokud si to chceš ty nebo kdokoliv jiný na autě užívat takto, je to jen a jen tvoje a jeho věc, ale nechápu, co se čertíš, když bude vědět, že to prostě legální není.

A zda někdo rozumí a pracuje v legislativě..asi tolik nejezdím jako ty, ale legislativa mě celkem slušně živí, narozdíl zas třeba od tebe. A zda se něco opakuje stále dokola..to i kvůli třeba tobě, když tvrdíš, že s tím problém není..já tvrdím, že je a mám to podložené, narozdíl od tvých náhod, u kterých je jen otázkou času, kdy skončí..ale nehlásám tu bludy..jen tu věci uvádím na pravou míru a je tvoje věc, že s tím máš problém a máš potřebu dělat stále ze sebe potrefeného, co toho nejvíc najezdil a jediný ví, co a jak chodí.

Tak to neřeš, legální to zkrátka není, tím bych to ukončil a dělej s tou informací co uznáš za vhodné..asi jako každý dospělý.

Odkaz ke komentáři

Ty reaguješ na něco o čem se s tebou přeci nikdo nepře, já neříkám nic o tom zda je to podle vyhlášky nebo ne, jen jsem napsal osobní zkušenost jako Cosby, nic víc.

Měl jsem, mám a zatím žádný problém, to je zkušenost, až dostanu pokutu klidně to sem napíšu zase jako zkušenost.

Nikdo ti přece netvrdí že je to podle předpisu, tak to není třeba furt dokola psát.

Odkaz ke komentáři

Legislativa a zkušennosti jsou něco jiného.není náhoda že mě nepokutovali pouze u mě,ale u dalších "X" lidí tady a z VW fóra a jiných.

Někdy je legislativa postavena na hlavu a věřím,že 90% policajtů ani neví co je a co není správne a HLAVNĚ,TOHLE TÉMA ŘEŠÍ POKUD VÍM NĚCO ÚPLNĚ JINÉHO.

Odkaz ke komentáři

Fajn, nicméně platí a my s tím musíme nějak žít. Ty jsi najezdil možná nejvíce ze všech, znáš hodně lidí z VW fóra, což je opravdu bohulibé, ale já zas znám hodně dopraváků ze své praxe a není důvod z nich dělat někoho, kdo neví, co na autě má být a co nemá. A končím debatu s tebou, dělej si co chceš, jen nehlásej bludy, to úplně stačí.

A ten CAPSLOCK si můžeš odpustit, pokud se nepletu, řešíš tu mimo téma i ty.

Odkaz ke komentáři

Jo,ale já to chtěl řešit a né číst nesmysly s kterými jsi přišel.

Proto jsem se ptal,ve kterém servise byl,protože v NJ mají ten samý problém a zajímá mě to.Tak asi tak.Jsem asi jeden z mála,kterého zajímá problém a nezajímá číst 2 strany plků o ničem a nevztahujíc se k tématu

Odkaz ke komentáři

Sednu do auta, nastartuju a otočím kolečkem a rozvítí se to co výrobce nastavil a bezstarostně jedu... Proč někdo vymýšlí jestli by mu nemohly svítit mlhovky, nebo amerika nebo nějaká přidaná světla? Ještě jsem za celé dlouhé diskuze nečetl co je přínosem těchto způsobů svícení... Jako že budete jiní? S Oktáviíí?? V čechách???? :_icon_smich2: Dnes uvidíte na silnici i Aston Martin a pod a nikdo se ani neotočí... fakt si myslíte že kromě těch několika set lidí na tomhle foru bude řešit čím svítilo to nejmasovější auto na naších silnicích... ani nezaregisrují že jste vůbec projeli...

Někteří musí mít asi opravdu hodně ho... na práci když si mohou vymýšlet neexistující problémy... Skoro jim závidím, já na to čas bohužel nemám...

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...