Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

zdarec,mam prosbu Octavii vlastnim teprve 4mesice a ted me ceka vymena oleje chci se zeptat jestli auticko bude spokojeno s olejem Shell Rimulla 5w-30 nebo radsi neco jineho,jedna se o 1,6 74kw dik za rady

zdarec,mam prosbu Octavii vlastnim teprve 4mesice a ted me ceka vymena oleje chci se zeptat jestli auticko bude spokojeno s olejem Shell Rimulla 5w-30 nebo radsi neco jineho,jedna se o 1,6 74kw dik za rady

Hoj,

k tomuhle motoru doporucuju 5W-40, neudelas chybu. Sam pouzivam Castrol TXT Softec nebo Magnatec, podle ceny ;)

Ja mám Valvoline SYNPRO 5W-40. Berem ho lebo ho mám za super cenu 1200,-Sk. Minulý rok sa mi ho podarilo zohnať v akcii za 900,-Sk. Myslím tým 4 litre.

Ten olej co popisujes je pomalobezny co se pouziva do nakladnich automobilu.Rozhodne bych ho tam nedaval.

Urcite bych dal Shell Helix Ultra 5w-40 a mas to na tuty:-)

Taky mě těď čeká výměna oleje. Dávám CASTROL Magnetic 5W-40. Naprostá spokojenost. :)

Nedávno jsem koukal myslím v Baumaxu nebo Hornbachu, že tam mají Magnatec 5W40 5L asi za 1200,- což myslím není špatná cena....

Nedávno jsem koukal myslím v Baumaxu nebo Hornbachu, že tam mají Magnatec 5W40 5L asi za 1200,- což myslím není špatná cena....

To je dost fajn cena -_-

Já dávám Mogul Racing GX PRO 5W-40.

To bych nedal ani do traktoru na pole:-)

Proč? Jestli splňuje specifikaci VW tak bych se toho nebál.Ikdyž to není zrovna obvyklá značka.

To bych nedal ani do traktoru na pole:-)

Můžeš napsat jediný objektivní důvod proč ne?

Jinak ta Rimula je skutečně určená pro náklaďáky a do benzinového motoru v osobním autě to není ta správná volba.

mám octu tři týdny a chci tam dát Shell Helix plus 10W 40?!?! je to dobrá volba?? díky za rady :)

Uz zase nesmyslny debaty... Kazdej max. spokojenost, atd. Sorry za OT.

Mam dotaz: slysel jsem ze kdyz naleju synteticky a predtim tam byla polosyntetika, ze tim muzu poskodit motor? To je asi blábol ne?

post-26-1146504614.jpg

Proč? Jestli splňuje specifikaci VW tak bych se toho nebál.Ikdyž to není zrovna obvyklá značka.

To mas asi tak.Predstav si,ze mas specifikovano "Pivo vycepni (po staru 10°)"Ale je rozdil mezi "DDP" a treba Gambrinus ci Radegast.A tak samo mas rozdil v kvalite mezi oleji.A v prvovyrobe leje Skoda do aut bud Aral nebo Shel.A asi proc????Proc tam nelije treba jinaci oleje???Maji k tomu asi duvod!A jaky????KVALITA!!!

mám octu tři týdny a chci tam dát Shell Helix plus 10W 40?!?! je to dobrá volba?? díky za rady :)A nafta TDI ci SDI???

A co to je???Benzin ci Nafta????

To mas asi tak.Predstav si,ze mas specifikovano "Pivo vycepni (po staru 10°)"Ale je rozdil mezi "DDP" a treba Gambrinus ci Radegast.A tak samo mas rozdil v kvalite mezi oleji.A v prvovyrobe leje Skoda do aut bud Aral nebo Shel.A asi proc????Proc tam nelije treba jinaci oleje???Maji k tomu asi duvod!A jaky????KVALITA!!!

A tedy ostatní výrobci aut,kteří v prvovýrobě nepoužívají Aral nebo Shel lijí do aut nekvalitní oleje jo?Zamysli se.Podstatné je jakou specifikaci olej splňuje a tečka.A proč Škoda auto používá tyto oleje,protože zřejmě dodavatel nabidl nejlepší cenu.

je to 1.6 (55kW)<--- chci tam časem dát 1.8T!?!? bude v tom problém??

2Pure: To asi nevis, co za tim stoji :) Jinak dodavatel nabidl predevsim svoji znacku, nadnarodni, atd. ne ani tak svoji cenu. Opravdu stoji za to si precist clanky z oleje.cz

Klucí,koupil jsem olej do 1,6 74 Kw olej BP Visco 5000 5 W 40.Chtěl jsem Castrol

Magnatec 5W 40,ale řekl mě ten co s tím obchoduje,že Castrol stejně koupil BP.

Jaké máte zkušenosti s tímto olejem.?????

Díky za názory

Rimula není olej určený pro osobní auta.

A v prvovyrobe leje Skoda do aut bud Aral nebo Shel.A asi proc????Proc tam nelije treba jinaci oleje???Maji k tomu asi duvod!A jaky????KVALITA!!!

:) v praze jezdi nekolik autobusu polepenych reklamou "mogul - prvni napln v motorech hyunadi". ze by motorum hyundai stacil nekvalitni olej? :)

Pokud chceě Castrol Magnatec tak je tu levnější

http://www.olejservis.cz/

Zdravim... :)

Doporuciji Mogul 5W40 je to plna syn. je levny kvalitni a je jak do diselu tak benzinu.Poznas to podle API specifikace.Coz se doctes na uvedenych odkazech atd.

Proc prosazuji tento olej? Odpoved je jednoducha,olej vylejes (vyhodis) po 10-15tis.km

proto mi prijde kravina do motoru benzinu rvat nejake drahe oleje napr.treba Castrol atd..

Vsechny napr. plno.syn. oleje maji stejnou normu a ta se musi splnit.Nexistuje, aby 5W40 od mogulu byla horsi nez 5W40 od castrolu.

Ja tento olej mam za cenu 10litru - cca1400-1500kc coz je bezva cena za pln.syn..

Pokud prechazis z horsich oleju na lepsi doporucuji vyplachovac! :)

Tento olej davam do 1,9tdi,i benzin- passat,octavia

2,5TD peugeot boxer, 2,0l 406, 2,0l 307SW

1,8-Golf 2

Bez problemu.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.