Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, tak dnes jsem nastartoval, ujel 2 KM a rána jako prase. Zadní sklo prasklo a vysypalo se. Oprava bez dokladu za 4500 Kč. Přijel jsem do servisu a tam vedle mě octavka stejné výroby a stejný problém. Má někdo podobné zkušenosti ? Co říkáte na cenu ?

Pokial viem tak to bolo znama choroba O1 do r.v. 1998, aj otcovi sa takto vysypalo okno, predpokladam ze si mal zapnute aj vyhrievanie zadneho okna. Boli tam nejake mikrobublinky v tom skle, teraz s novym sklom sa ti to uz nestane. Cenu neviem posudit.

• Autor

Jo jo, přesně tak, měl jsem zapnuté vyhřívání. Koukal jsem na internet a nové sklo cca 3300 Kč - 3800 Kč. Když připočtu práci, tak je to dobrá cena na sobotní odpoledne myslím.

Ja z tohodle duvodu vyhrivani nepouzivam, pokud mrzne, voskrabu to a tim to hasne.. :(

taky mi ruplo 4.1. a výhřev jsem zaplý neměl, oprava mě vyšla na 1000 Kč, za tu cenu jsem sehnal komplet dveře a přehodil si je

• Autor

tak s těma dveřma jsi měl štěstí, na moji metlu by to asi bylo složitější a časová tíseň .. no špatný čas a místo :)

co se týče toho vyhřívání, taky se teď budu bát zapínat vyhřívání...

ale dali mi nové sklo už bez lišt, které se dává na nové octy a prý je v pohodě a nemusím mít starost.. co vy na to ?

Maji recht, nemusis se bat

• Autor

takže kdybych se zapoměl, sklo bylo namrznuté, tak můžu s klidným svědomím to vyhřívání zapnout ?:)

sklo je předpokládám lepené, v 11 nalepili a v 15:30 jsem mohl jet, jen okna jsem při zavírání měl mít otevřené kvůli přetlaku..

lepidlu stačí většinou 2 hodiny (pokud nejde o přední tam kvuli Airbagu je doporučeno 24hodin to kdyby náhodou boural a vyletěl airbag nevyrazil plně nedoschnutý okno z auta ) obojí při teplotě 20°C)

• Autor

jo tak to je v pohodě.... co to vyhřívání skla ? Když mám na skle dnes led, který nejde škrabkou dolů, můžu zapnout vyhřívání aby se to roztopilo ? nebo to zase bude pnout a praskne ?

Sklo bez list by kvuli vyhrivani prdnout nemelo

aj ja sa bojim zapinat vyhrev. kto to prezil nezabuden...a este k tomu mam folie

hoši nic proti ale od toho vyhřívání je aby se zapínalo když je na skle námraza

:smich::palec2: NOTOBI: Tie skla praskali aj ked si nemal zapnute vyhrievanie okna. ;):) Vadna seria okien.

vítej v klubu :worthy ... miulý rok touto dobou mi prdlo taky.... byly venku klády jak prase a pak najednou obleva + do toho pražilo slunko.... pak to prdlo.... pravděpodobně teplem lehce pracuje karoserie a pak to šlo samo...samozřejmě asi vada skla... nebo nepružné lepidlo...těžko říct....ale sklo mě stálo 1500,- a 500,- práce...jinak vyhřívám jak vzteklej - od toho ho mám...

tady fota: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...4961&st=325

post-13704-1263130594_thumb.jpg

Upraveno od Fire

hoši nic proti ale od toho vyhřívání je aby se zapínalo když je na skle námraza

Vidis, a ja ho zapinam jen kdyz se mlzi :) To se ti nestava? :)

Karoserie s tím mít nic společného nebude, buď to byla nějaká vadná série skel a nebo špatný tmel, mohl být málo pružný, tvrdý

Taky me bouchlo asi pred 2 lety - chtel jsem Skodovku potrestat a auto hodit ze skaly - dneska me jeste slouzi :) a sklo je nove

post-3876-1263135157_thumb.jpg

• Autor

přesně jak je napsáno výše, v člověku to zůstane a má strach zapnout to vyhřívání, když se mi to stalo zrovna při tom ...

přihodím taky trošku do mlýna...foto prasklého skla, nové jsem zatím nenafotil. Ale mám strach teď i zavřít kufr :) Je to fakt nepříjemné.

V servise mi říkal, že za týden tady v Karviné vyměnil těch zadních skel na octávkách asi 7 a všechny 97 rok výroby. No masakr.

A teď slibované foto:

img0015an.jpg

img0014av.jpg

Upraveno od HanyZ

no tak když si čtu tohle téma tak začínám mít bobky.... ;)

topím vyhříváním jak mourovatej,téměř pokaždy ho zapomenu vypnout i když je už okno do sucha čistý.

zeptám v případě rupnutí dala by se na to uplatnit pojistka,když mám připojištěný skla,.......?

Chlapy bouchne to kdyz mate ze vnitr mrte orosene sklo a zapnete vyhrivani - nastane prechodak u tech napajecich konektoru na skle.

Ta pecka provede ze se rozesipe cele sklo - nema folii.

post-3876-1263146182_thumb.jpg

Upraveno od Host

no tak když si čtu tohle téma tak začínám mít bobky.... ;)

topím vyhříváním jak mourovatej,téměř pokaždy ho zapomenu vypnout i když je už okno do sucha čistý.

zeptám v případě rupnutí dala by se na to uplatnit pojistka,když mám připojištěný skla,.......?

Pokud máš připojištěný skla, tak na to tu pojistku uplatnit můžeš ;)

Jinak já taky vyhřívám, když mám zamrzlý nebo zamlžený sklo a zatím se nic nestalo. Mám tam pořád origo sklo z 98 roku a zatím pořád v pohodě a pokud to někdy praskne, tak to půjdu na pojistku vyměnit a bude... ;)

;)

tak ty máš 98-------ty jsi za vodou... :)

Fakt? Já jsem myslel, že se to praskání skel objevuje u octávek do roku 1999...

ja nevím,psal to hanyZ o pár řádků víše.tak podle toho soudím. ;) pokud se plete tak vítej v klubu..... ;)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.