Přejít na obsah

Spotřeba různých motorů ve Fabii I


tondas

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

No,já jsem celkem nešťastný...pod 6L se nedostanu...1.2TSI naj.20tis.km... Pojížďky po městě. Tento weekend Ostrava-Javorník,cesta tam 7.3 zpátky 6.3l. Mám obuté 17tky Trinity může to mít až takový vliv????

Řekl bych, že může. Měl jsem kdysi na F1 MPi 44kW (chip) 16" 205/45R16 a spotřeba byla o 1l/100km vyšší oproti 14" 185/60R14.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Mám F1 r. 2006, HTP 40kW. Jezdím s ní od r. 2010, za tu dobu najeto 100tkm. Najezdím cca 40% město, 40% okresky a zbytek dálnice. Za 2 roky dlouhodobá spotřeba 6,51 l. 

Pro sledování spotřeby jsem si vytvořil jednoduchou tabulku v Excelu, kdo chce, může jí použít. Po každém natankování vynuluju počítadlo km, naberu plnou a při dalším tankování si zapíšu kolik jsem na danou nádrž ujel(sloupec B ) a kolik jsem natankoval litrů(sloupec C). V sloupci D se mi pak ukáže průměrná spotřeba pro danou "nádrž"(pokud je nižší než celková průměrná spotřeba(buňka G2) tak se zobrazí zeleně, jinak červeně). Ve sloupci E je pak zobrazeno o kolik se spotřeba změnila vzhledem k poslednímu tankování. Samozřejmě že pro jednotlivé tankování nemusí být daný výsledek úplně přesný (někdy vám pistole vypne dřív, jindy později), ale časem se to srovná a myslím že to ukazuje +/- přesně.

 

P.S.: Kdyby se někdo divil, že v tabulce mám zaznamenáno jen cca 88tkm tak je to proto, že jsem si tabulku udělal až po několika měsících co jsem s autem jezdil.

 

spotřeba.zip

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...

Fabia GT 1.9 TDi 74KW PD

Já jezdím stylem 2800 otáček a řadím, žádné podtáčení alá důchodce a jezdím za 4.8l/100km. Jezdím do práce a zpět 14+14km. Někdo na PD nadává ale já jsem spokojen. Spotřebu jsem měřil dle ujetých km a dotankované nafty.

Editováno: , autor: WHITE-CZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Moja 1.9Tdi 74kw + chip na 96kw má za posledných 46000km spotrebu 5,44L / 100km z toho je spotreba mimo obce 4,9L a v obci 6-6,2L

Jazdím tak 50% mesto a 50% okresky. Väčšinou vo dvoch ľuďoch. V obci idem predpisovo 55km/h a mimo 110 - 130km/h, rád ho povytáčam aby motor vedel, že tam je  :kol-135:

Inak také rekordy spotreby  BA-PD chodím za 4,7 litra, raz sa mi podarilo dokonca za 4,2litra. Chorvátsko pravidelne 4,9L a to valím po diaľnici tesne za rýchlostným limitom s naloženým autom  :kol-47:

Výhoda motora je hlavne v malom rozdiele medzi normálnou a športovou jazdou, cez 6L kombinovane je asi nemožné sa dostať...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V pořádném provozu i přes devět. Celkově jsem za mnou najetých 31 tkm skončil na průměru 6.62. A to je při stejném způsobu provozování (myšleno rychlost jízdy, poměr typů cest - město, mimo, dálnice, vytížení...) o šest desetin víc, než u současné OII 1.4 TSI...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celkovou spotřebu ovlivnuje spoustu věcí,od stylu jízdy,přes pneu,svíčky,filtr. Takže je vždy diskutabilní. A nikdy 2 stejné motory nemají a nebudou mít úplně stejnou spotřebu na stejné trase. Některá motorizace vyniká spotřebou na dálnici a některá zase město. Samo že benzínáky se jen těžko přibližují naftě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, částečně budeš mít možná pravdu, ale toto mám za desítky tisíc km vyzkoušeno na známých trasách, některé z nich jezdím už dvacet let. Navíc ta OII je třeba těžší, má širší pneu. A je u mě v každém případě úspornější. Ale já si na FI nestěžuji - tam je to prostě atmosférický motor s mizerným krouťákem a výkonem posazeným do vysokých otáček, čemuž odpovídá i zpřevodování. Tam, kde jsem ve 140 měl někde kolem 4200 ot, mám teď 3000. Jen to město mi přijde dost podobné - to nevoní ani jednomu z těchto motorů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne Praha ani Brno to není,Ale Uh.Brod,Uh.Hradiště a Zlín. A kdo je odtud a jede třeba od Kunovic přes celé Hradiště kolem 15-17h ví o čem píši. Jistě není město jako město,ale mám takovou spotřebu a jsem i docela spokojen.

 

Takové hradiště v pátek kolem 15:00 přímo nádhera. Borec co nám vozí kontejner Avií nadává pokaždé když dojede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...