sosacek Vloženo 24. leden 2008 Sdílet Vloženo 24. leden 2008 (editace) Jsem tu poprvé,tak taky něco přidám! Fabia 1.2 40kW 6ti ventil,50 000km - spotřeba léto 4.9 / zima 5.5 - většinou couračky 20/30km + nákupy apod. Př. sobota KnO-Praha Ruzyně letiště -dálnice 140,již.spojka 100, 3 lidi + zavazadla,zpět ve dvou - žádné šimrání! Celk. 380km-spotřeba 5.9/100 Jinak tuning na 4x4 - snad se mi povede přidat foto /jo-gumy 185/60/ čest. Editováno: 26. leden 2008, autor: sosacek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nogi Vloženo 25. leden 2008 Sdílet Vloženo 25. leden 2008 Hm..stou spotřebou jsme na tom stejně....trasy po kreskách cca 30km jezdím dle PP pod 5 litrů :-) je to spotřeba na úkor výkonu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 25. leden 2008 Sdílet Vloženo 25. leden 2008 (editace) Mě to žere jako sviňa... Potřebuju snížit žíznivost alespoň o 2 litry... ted jednim za 7,5 a přitom zvýšit rychlost na dálnicích na 2500metrů/min Editováno: 25. leden 2008, autor: NNNTomas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snooori Vloženo 25. leden 2008 Sdílet Vloženo 25. leden 2008 No ja chodim, leto do 5L a v zime tak 5.6L mesto a 7-10 litrov mimo mesta, ale to uz su tie 3 valce velmi rozzurene, chodim tak do 160km/h, viac je uz totiz problem ale samo ze neni na to ten motor ani stavany, ja som s nim spokojny... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brasel Vloženo 26. leden 2008 Sdílet Vloženo 26. leden 2008 zdravim a co kdyz je tempomat u 14 jak muze bejt spotreba ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 26. leden 2008 Sdílet Vloženo 26. leden 2008 http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/210212.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sosacek Vloženo 29. leden 2008 Sdílet Vloženo 29. leden 2008 No ja chodim, leto do 5L a v zime tak 5.6L mesto a 7-10 litrov mimo mesta, ale to uz su tie 3 valce velmi rozzurene, chodim tak do 160km/h, viac je uz totiz problem ale samo ze neni na to ten motor ani stavany, ja som s nim spokojny... -_- Já jsem také docela spokojen/i s tím výkonem/ každý mě strašil,ale není to tak hrozné..Spotřeba a pojistka to bohatě vyrovná! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BiVr Vloženo 30. leden 2008 Sdílet Vloženo 30. leden 2008 já se svým HTPéčkem jel nejmíň ( podle PC ) za 5litrů ( v noci z Vysočiny, délka cesty 70 km ) a nejvíc za 10,5 litrů ( 3 km do práce ) a dlouhodobej průměr mám v létě 6,2 litrů a v zimě 6,9 litrů. Jezdím jak silnice I. a II. třídy, tak i silnice pro motorová vozidla a taky krátké couračky do 5 km, díky nimž je ta spotřeba vyšší.... samozřejmě, pokud bych jezdil hodně po dálnici 130 a výš, tak spotřeba taky nepůjde dolů.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukynoo Vloženo 18. Únor 2008 Sdílet Vloženo 18. Únor 2008 Otázka nielen pre majiteľov rovnakej motorizácie: Fabia Combi 1,4 55KW benzín :-) Čo vravíte na spotrebu 7,6l/100km na ceste BA-Žilina a spať, cca 400km diaľnica, tempo 140km/h stale, zimne gumy 185/60 R14, sám v aute + nejaké tašky v kufri. Je to veľa? Málo? Akurát? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sranki Vloženo 18. Únor 2008 Sdílet Vloženo 18. Únor 2008 Otázka nielen pre majiteľov rovnakej motorizácie: Fabia Combi 1,4 55KW benzín :-) Čo vravíte na spotrebu 7,6l/100km na ceste BA-Žilina a spať, cca 400km diaľnica, tempo 140km/h stale, zimne gumy 185/60 R14, sám v aute + nejaké tašky v kufri. Je to veľa? Málo? Akurát? Myslim, ze je to v pohode. Mne to tiez pri tej rychlosti zerie 7-8l/100km. Ale hodne na tom useku zalezi ako fuka vietor. Raz som siel do z BA do TN proti brutalnemu vetru a spotreba bola skoro 9l tak som radsej zvolnil tempo na 120km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jvees69 Vloženo 21. Únor 2008 Sdílet Vloženo 21. Únor 2008 No, tak já mám dlouhodobou (asi měsíc co princeznu mám) cca 6,7 FRS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milos Vloženo 21. Únor 2008 Sdílet Vloženo 21. Únor 2008 Dnes ráno, 22 km (2km město, 5km první třída, 15km dálnice) jel jsem s lehkou novou 100 km/hod, do práce jsem přijel za 4.8 dle PP. Ještě že z Příbrami na Dobříš je to docela z kopečka , zpátky je to ze spotřebou horší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jvees69 Vloženo 2. Březen 2008 Sdílet Vloženo 2. Březen 2008 (editace) Jel jsem se svou princeznou Hejnice-Liberec (30km) za 4,7l Jinak ale je supr, že pokud na to šlápnu, ta spotřeba je kolem 6,5 no prostě já věděl proč FRS.. Jen teda je trochu nedomyšlený, že pokud auto nastartované stojí, neskutečně nabíhá průměrná spotřeba.. myslim, že tohle¨by se do toho započítavat němělo.. ale PP to počítá to je škoda.. Editováno: 2. Březen 2008, autor: jvees69 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterka Vloženo 2. Březen 2008 Sdílet Vloženo 2. Březen 2008 S takovým výkonem je ta spotřeba supr ! Já jezdím od 4,6 - 5,3 kombinace , město cca 6,5 - 7,0 jsem spokojen.... Jezdí tu někdo na stolní olej ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jvees69 Vloženo 2. Březen 2008 Sdílet Vloženo 2. Březen 2008 jj, to je.. Na stolní olej jo? Vždyť i ten stojí 30 jak nafta.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
domino666 Vloženo 3. Březen 2008 Sdílet Vloženo 3. Březen 2008 jj, to je..Na stolní olej jo? Vždyť i ten stojí 30 jak nafta.. nie novy, ale pouzity - teda zadarmo napr. z mcdonaldu a by si sa cudoval ze to funguje. v jednej casti 5th gear (paty stupen) to naliali do 25rocneho mercedesa a presili s tym z vychodu anglicka na zapad. a jeden typek to po prefiltrovani a pridani nejakeho pripravku na zriedenie nalieva do jaguara Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sampo54 Vloženo 5. Březen 2008 Sdílet Vloženo 5. Březen 2008 no chlapci, nechápu proč si kupujete nějáké HTP a 1,4 když to vůbec nejede a žere jako prase, já osobně mám fabku 1.9TDI,74kW, jezdím za cca 5,2-5,4 a to jako vůbec lehká noha není, po dálnici 160-180, mimo město do těch 120-130 a ve městě dle předpisů, trasu frýdlant(fm)-ostrava-karviná zajedu tak za 5litrů. kupte si raděj příště TDI a máte klid, a to nemluvím o tom, že když ty vaše HTP a 1,4 naložíte tak jedete zase dráž Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sampo54 Vloženo 5. Březen 2008 Sdílet Vloženo 5. Březen 2008 no chlapci, nechápu proč si kupujete nějáké HTP a 1,4 když to vůbec nejede a žere jako prase, já osobně mám fabku 1.9TDI,74kW, jezdím za cca 5,2-5,4 a to jako vůbec lehká noha není, po dálnici 160-180, mimo město do těch 120-130 a ve městě dle předpisů, trasu frýdlant(fm)-ostrava-karviná zajedu tak za 5litrů. kupte si raděj příště TDI a máte klid, a to nemluvím o tom, že když ty vaše HTP a 1,4 naložíte tak jedete zase dráž Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miki RS Vloženo 5. Březen 2008 Sdílet Vloženo 5. Březen 2008 Otázka nielen pre majiteľov rovnakej motorizácie: Fabia Combi 1,4 55KW benzín :-) Čo vravíte na spotrebu 7,6l/100km na ceste BA-Žilina a spať, cca 400km diaľnica, tempo 140km/h stale, zimne gumy 185/60 R14, sám v aute + nejaké tašky v kufri. Je to veľa? Málo? Akurát? Dálnici 140 na tempomat zajedu pod 8l i já Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montas Vloženo 5. Březen 2008 Sdílet Vloženo 5. Březen 2008 no chlapci, nechápu proč si kupujete nějáké HTP a 1,4 když to vůbec nejede a žere jako prase, já osobně mám fabku 1.9TDI,74kW, jezdím za cca 5,2-5,4 a to jako vůbec lehká noha není, po dálnici 160-180, mimo město do těch 120-130 a ve městě dle předpisů, trasu frýdlant(fm)-ostrava-karviná zajedu tak za 5litrů. kupte si raděj příště TDI a máte klid, a to nemluvím o tom, že když ty vaše HTP a 1,4 naložíte tak jedete zase dráž Tak třeba pro to že rozvody na 1,4 MPI udělám ve značk. servisu za 4 tis. kč a na služební SDI to stálo 19,5 tKč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HTP 12V Vloženo 5. Březen 2008 Sdílet Vloženo 5. Březen 2008 no chlapci, nechápu proč si kupujete nějáké HTP a 1,4 když to vůbec nejede a žere jako prase, já osobně mám fabku 1.9TDI,74kW, jezdím za cca 5,2-5,4 a to jako vůbec lehká noha není, po dálnici 160-180, mimo město do těch 120-130 a ve městě dle předpisů, trasu frýdlant(fm)-ostrava-karviná zajedu tak za 5litrů. kupte si raděj příště TDI a máte klid, a to nemluvím o tom, že když ty vaše HTP a 1,4 naložíte tak jedete zase dráž auto potřebuju k přesunu z místa na místo a ne na to, abych machroval někde na foru. Výkon mi stačí, jezdim většinou podle předpisů a když jsem si před pár lety spočítal, za jak dlouho se mi vrátí investice do TDI, tak u 1,9 mi vyšlo 200 000km, u 1,4 asi 120 000km . To už doufam budu mít auto úplně jiný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 5. Březen 2008 Sdílet Vloženo 5. Březen 2008 no chlapci, nechápu proč si kupujete nějáké HTP a 1,4 když to vůbec nejede a žere jako prase, já osobně mám fabku 1.9TDI,74kW, jezdím za cca 5,2-5,4 a to jako vůbec lehká noha není, po dálnici 160-180, mimo město do těch 120-130 a ve městě dle předpisů, trasu frýdlant(fm)-ostrava-karviná zajedu tak za 5litrů. kupte si raděj příště TDI a máte klid, a to nemluvím o tom, že když ty vaše HTP a 1,4 naložíte tak jedete zase dráž 160-180km/h za 5,2-5,4l ? ? ? A celých 100km v kuse? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sampo54 Vloženo 5. Březen 2008 Sdílet Vloženo 5. Březen 2008 160-180km/h za 5,2-5,4l ? ? ? A celých 100km v kuse? jasně že ne to je moje kombinace, a to jezdím po dálnici celkem často, vím jen, že při 130 to myslím ukazuje aktuální spotřebu 4,8 když je zahřátej motor. Jen prostě nechápu ty vaše stále diskuze na to kolik to žere, stejně tak i tak budete jezdit a když chci auto které nežere tak vemu nějáké 1,4tdi nebo tak. kdybych jezdil tím stylem jak jezdíte v těch HTP (říkám tomu vysavač) nebo 1,4 tak jedu tak za 3-4 litry. a rozvody??mě vyjde servis stejně jak na benzínu, stačí vědět jak na to. Rozhodně netvrdím že fabka v tdi je nějáká sláva, kdo jel v MB nebo jiné prémiové značce tak už se jen škodovkám směje.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montas Vloženo 5. Březen 2008 Sdílet Vloženo 5. Březen 2008 jasně že ne to je moje kombinace, a to jezdím po dálnici celkem často, vím jen, že při 130 to myslím ukazuje aktuální spotřebu 4,8 když je zahřátej motor. Jen prostě nechápu ty vaše stále diskuze na to kolik to žere, stejně tak i tak budete jezdit a když chci auto které nežere tak vemu nějáké 1,4tdi nebo tak. kdybych jezdil tím stylem jak jezdíte v těch HTP (říkám tomu vysavač) nebo 1,4 tak jedu tak za 3-4 litry. a rozvody??mě vyjde servis stejně jak na benzínu, stačí vědět jak na to. Rozhodně netvrdím že fabka v tdi je nějáká sláva, kdo jel v MB nebo jiné prémiové značce tak už se jen škodovkám směje.... Tak to bych chtěl vidět tvou jízdu. S 1,4 jet za 3-4 litry? To seš potom jeden z těch, co jezdí 80 a celou dobu čumí na PP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 5. Březen 2008 Sdílet Vloženo 5. Březen 2008 jasně že ne to je moje kombinace, a to jezdím po dálnici celkem často, vím jen, že při 130 to myslím ukazuje aktuální spotřebu 4,8 když je zahřátej motor. Jen prostě nechápu ty vaše stále diskuze na to kolik to žere, stejně tak i tak budete jezdit a když chci auto které nežere tak vemu nějáké 1,4tdi nebo tak. kdybych jezdil tím stylem jak jezdíte v těch HTP (říkám tomu vysavač) nebo 1,4 tak jedu tak za 3-4 litry. a rozvody??mě vyjde servis stejně jak na benzínu, stačí vědět jak na to. Rozhodně netvrdím že fabka v tdi je nějáká sláva, kdo jel v MB nebo jiné prémiové značce tak už se jen škodovkám směje.... Njn, nudné "zimní" večery o debatách nad spotřebou Já s 1,4 mám dlouhodobou žravost 6,8l... i kdyby byla 10l jezdil bych stejně...jen by mě to víc sralo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.