Přejít na obsah

nejde nastartovat

docko

Doporučené příspěvky

dnes rano jsem nastartoval,bylo -17 stupnu,ujel jsem asi 500m a začalo se dusit až to zdechlo. ted už to nejde nastartovat!! muže to byt zmrzla nafta?? mam octavii 66kw 1.9tdi rok 1999. mužu to zkoušet startovat?? neudělam neco s čerpadlem?? prosím poradte!! :help::help: dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,celkem normálka,tuhá nafta.Kup si zimní aditiva do nafty od Benziny,butelka je na 650l nafty.Obsah jednoho víčka je na 30l.Používám to už léta a s tuhnutím nafty žádnej problém.Se starým Pugeotkem (budiž mu šrotiště lehké) startování vyzkoušeno při -27C.

Editováno: , autor: Toniik
Odkaz ke komentáři

2 TonyRS:

Jde o to, v jakém máš stavu i filtr. Většinou v něm zparafinuje.

Bod tuhnutí nafty se již několik let neudává.

Je na to určen bod filtrovatelnosti (což je nejnižší teplota, při které zkoušená motorová nafta ještě prochází přes sítko s přesně definovanou velikostí ok) a bod zákalu (tj. teplota, při které se začnou vylučovat první krystalky pevných parafinů).

Zimní motorová nafta distribuovaná Českou rafnérskou, a.s. má na našem trhu bod zákalu pod – 8 °C a filtrovatelnost pod –20 °C.

Arktická motorová nafta s operabilitou až do – 30 °C, kterou čepují na horách (Krkonoše a Šumava).

Zdroj: http://www.ceskarafinerska.cz/data/publica...orove_nafty.pdf

Zde ještě něco k aditivům:

http://www.41.cz/vif/doc/test_aditiv.pdf

Odkaz ke komentáři

Tak jsem dneska asi po dvou dnech stani startoval a mužu řict že nic moc, mam novou baterku, nove zhavice ale nejak jsem zapomel na ty aditiva a ted jsem si tak vzpomel na ten naftovy filtr, co se mi vali v policce v dilne. Auto mi stava venku a startoval jsem pri -17,5. Na potreti už to vyšlo, jen to černý kolo co mi zustalo po vyfukem me trochu prekvapilo.

Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...

Tak jsem asi dnes skončil s tankováním na Shell.Natankovaná nafta,čtyři víčka VIF a při mínus 7°C zamrzla nafta ve filtru v nevytápěné garáži. :angry: Na filtru je najeto 10000km.Tímto bych chtěl společnosti Shell poděkovat za vzniklé problémy a má mě u nich ještě někdo vidět.. :kol-137:

Editováno: , autor: Edimax519
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...