Pavel 5 Vloženo 11. Březen 2013 Sdílet Vloženo 11. Březen 2013 Popravdě řečeno, že možná hodně dovezených aut,na tom je stejně,jen kdyby se nedaly tachometry stáčet.Dovezené auta mají najeto pruměrně stejně kilometrů a nezáleží ani na r.výroby.Možná by se někdo divil kolik má ve zkutečnosti najeto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 11. Březen 2013 Sdílet Vloženo 11. Březen 2013 ono Sniper ani dodržovanie toho čo si spomínal nie je zárukou,aby sa niečo ...ale tento sa asi vydaril Spíš jsem měl na mysli PREVENCI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kapl Vloženo 1. Duben 2013 Sdílet Vloženo 1. Duben 2013 Taky mám motor 1,9TDI/BXE/2008 a proto jsem se s cílem dopátrat pravdy o tomto motoru obrátil na známého dieselového odborníka ze Světa Motorů Martina Vaculíka. Z vyjádření továrny, dalšího odborníka blízkého MB a M.Vaculíka stručně vyplynulo: - ano, závada se skutečně vyskytla u ojedinělého počtu motorů BXE r.v.2008 - problém vznikl nedotažením některých ojničních šroubů u některých motorů - přesnou dobu výroby či čísla potenciálně ohrožených motorů není možné specifikovat Závěr SM: i když pravděpodobnost této poruchy je jen malá, kdo chce mít jistotu, měl by si nechat vyměnit všechny ojniční šrouby, což je jen malý náklad ve srovnání se škodou při destrukci motoru a to i při případné kulanci Škody Podrobně v příštím čísle SM. Moje poznámka: dle vyjádření renomovaného autorizovaného servisu představuje tato preventivní oprava 2 normované hodiny práce + cenu 8ks ojničních šroubů, tj. vše za cca 2.500,- Kč (možná se může částečně lišit v závislosti na pravidelnosti prohlídek v autorizovaných servisech?!).Já osobně do toho jdu… Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maros Vloženo 1. Duben 2013 Sdílet Vloženo 1. Duben 2013 Které to číslo SM to bude ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kapl Vloženo 1. Duben 2013 Sdílet Vloženo 1. Duben 2013 Dnes nezjistím, ale buď zítra nebo za týden. Zítra upřesním. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kapl Vloženo 2. Duben 2013 Sdílet Vloženo 2. Duben 2013 Tak údajně příští pondělí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maros Vloženo 2. Duben 2013 Sdílet Vloženo 2. Duben 2013 diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DaWeF Vloženo 3. Duben 2013 Sdílet Vloženo 3. Duben 2013 198tis. km a zatim nic , tak doufám že mě to nepotká .. :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kapl Vloženo 8. Duben 2013 Sdílet Vloženo 8. Duben 2013 Tak v dnešním Světě Motorů konečně vyjádření k možnému problému vč. realistického doporučení na jeho řešení... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 8. Duben 2013 Sdílet Vloženo 8. Duben 2013 hoď sem LINK!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 8. Duben 2013 Sdílet Vloženo 8. Duben 2013 Link nebude, musíš koupit časopis. Oni občas některý článek dají na auto.cz s nějakým spožděním. Mám to číslo SM v práci, když tak zítra nahodím sken. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 8. Duben 2013 Sdílet Vloženo 8. Duben 2013 díky,budem rád Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 8. Duben 2013 Sdílet Vloženo 8. Duben 2013 thx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 9. Duben 2013 Sdílet Vloženo 9. Duben 2013 Tak tady to je: 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
S0T0 Vloženo 9. Duben 2013 Sdílet Vloženo 9. Duben 2013 díky za sken Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 9. Duben 2013 Sdílet Vloženo 9. Duben 2013 díky Pawouku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maros Vloženo 9. Duben 2013 Sdílet Vloženo 9. Duben 2013 No jsem si to dneska také koupil ale zklamani. Nic nového a podstatného tam nenapsali. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kapl Vloženo 9. Duben 2013 Sdílet Vloženo 9. Duben 2013 No aspoň je tady jasné doporučení: pokud chceš mít jistotu a klid, tak nechat vyměnit ojniční šrouby. Taky mě to nepotěšilo, ale za těch 2.500,- to je ještě v rámci únosnosti.... Jo, já zítra jdu na tu výměnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasT Vloženo 15. Duben 2013 Sdílet Vloženo 15. Duben 2013 To Kapl: Tak jak dopadla ta výměna? A kde jsi to nechal dělat a kolik to ve finále stálo? Taky to chci nechat udělat, ale servisy které jsem zatím obvolal o nabídce preventivní výměny vůbec nevědí nebo se na to netvářily (Horejsek Roudnice, ČSAO, Tukas, Auto Jarov vše Praha) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marthass Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 Ahoj, tak ten článek ze světa motorů je skvělá práce. Díky za to. Jen mě trochu zarazilo, že se tam mluví jen o 2008 a přitom se to týká i 07...asi detail. Takže výměna šroubů? Hurá do toho:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kapl Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 Tak jsem ve středu (během dopoledne) absolvoval výměnu všech 8 ojničních šroubů v autorizovaném servisu. Možná mě to vůbec nemuselo potkat, ale vzhledem k tomu, že mám BXE (08/101.000 km), tak to za ten pocit klidu stálo... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel99 Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 Pocit chápu...můžeš se podívat v papírech na číslo šroubů co tam dávají při výměně? - pro nás ostatní "zatím šťastné" majitele BXE... Díky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kapl Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 2karel99: Dle faktury číslo šroubu 045105425. Dle mých info by ale problém neměl být v kvalitě šroubů, ale jen " v občasném neúplném dotažení některých z nich..." Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel99 Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 Dík moc za briskní odpověď, ptal jsem se proto, že si to budu dělat sám a čísel v etce je víc.Předpokládám, že dávají ty kde neočekávají problémy. A ano Škodovka to specifikuje tak jak jsi napsal, i když po tom co tu čteme to nemusí být jediný,nebo bohužel hlavní problém.Mám auto ze začátku roku 2007, až to budu měnit (asi až v létě s výměnou oleje,tedy když dožije:)),staré polohy označím a zkusím to přetáhnout znovu,jestli tam schválně bude nějaký rozdíl...Ještě jednou dík a ať slouží Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel99 Vloženo 18. Duben 2013 Sdílet Vloženo 18. Duben 2013 Hmmm, tak to budeme asi postupně měnit motor odspodu...: http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=370470 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.