Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

zdravím,který z těchto dvou olejů by jste spíše doporučili?:

CASTROL MAGNATEC 5W-40 C3 5L,nebo

OMV BIXXOL premium 5W-40 4L díky za reakce.

Editováno: , autor: rokane
Vloženo
zdravím,který z těchto dvou olejů by jste spíše doporučili?:

CASTROL MAGNATEC 5W-40 C3 5L,nebo

OMV BIXXOL premium 5W-40 4L díky za reakce.

Jsem pro CASTROL.

Dokonce ho mám v autě a v pohodě.

Vloženo

...ale nakonec se stejně dozvíš /z článku na oleje.cz/, že splňovat specifikaci musí každý olej, základ oleje je +- stejný, skoro ničím se neliší /reklama je reklama - pro každej produkt/... :D Takže další flame Castrol/Shell/atd. něco jako benzíňák vs. nafťák :D

Vloženo

Mě tam dávají Bixxol 10W-40 v servise při garančkách. Tak že u něj zůstanu, akorát přejdu asi na 5W-40 , po zkušenosti z letošní krutou zimu. Lidi tu budou hlasovat pro Castrol, protože na Bixxol neviděly nikdy reklamu :). Podle mě budou mezi oleji stejné specifikace stejně minimální rozdíly a mazat budou všechny.

Vloženo

...ták ták. :)

Těžko říct o oleji "ten je dobrej" když, většiná z nás nedělá v Ústavu paliv a maziv, apod... :) na motor v autě působí navíc různej lidskej faktor ;) a ten toho zkurví víc, než "olej" v prvních sekundách po startu :)

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Ahojky, moja skusenosť s Castrolom Magnatec C3 5W40 je lepšia ako s Shell Helix 5W40, 3x mi dali Shell a ten bol citelne unavený už po 7000-8000km auto stracalo pružnosť a bolo hlučnejšie. Castrol používam už dva roky a jeho únavu pocitujem po najazdení cca 10 000-11 000km a snažím sa ho vymeniť do najazdenia 12 000km, stale po vímene poznam skĺudnenie motoru a zníženie spotreby 0,2-0,3l/100km. Ak mi niekdo poradí cenovo a kvalitatívne lepší olej budem len rád, ja ten Castrol Magnatec 5W40 C3 5L kupujem cez internet za cca 960kč + keď si kupim filtry Mann tak mam dovoz gratis. OMV Bixol není určite zlá volba tiež som svojho času o ňom uvažoval keď som chcel prejsť od Shellu ale nejak som nenasiel dobrú cenu ktora je asi prevažne rozhodujúca skoro u každého.

Vloženo

Ahojky, moja skusenosť s Castrolom Magnatec C3 5W40 je lepšia ako s Shell Helix 5W40, 3x mi dali Shell a ten bol citelne unavený už po 7000-8000km auto stracalo pružnosť a bolo hlučnejšie. Castrol používam už dva roky a jeho únavu pocitujem po najazdení cca 10 000-11 000km a snažím sa ho vymeniť do najazdenia 12 000km, stale po vímene poznam skĺudnenie motoru a zníženie spotreby 0,2-0,3l/100km. Ak mi niekdo poradí cenovo a kvalitatívne lepší olej budem len rád, ja ten Castrol Magnatec 5W40 C3 5L kupujem cez internet za cca 960kč + keď si kupim filtry Mann tak mam dovoz gratis. OMV Bixol není určite zlá volba tiež som svojho času o ňom uvažoval keď som chcel prejsť od Shellu ale nejak som nenasiel dobrú cenu ktora je asi prevažne rozhodujúca skoro u každého.

:palec2::smich:

Vloženo

No to som čakal kluci, vysmievať sa to Vám ide, keby ste radšej pridaly múdra do debaty. Pozerám ,že každý tu ma inú motorizaciu a preto tie rozdiely v názoroch. Rozdiel je , že 1,2HTP 47kw dáva tomu oleju viac zabrať, keď že v motoru vznika vyšia teplota oleju než u iných motorov výnimka RS. Ja sa za svoj názor nehambím. lol;):t

• o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...