Přejít na obsah

vela oleja

Host vladoc

Doporučené příspěvky

Menili mi olej a v bandaske akoze na dolievanie mi zostalo z 5 litrov cca 0,3 l. Asi toho tam narvali trochu dost olej je nad mierkou. Odsať? Kolko oleja ide do ALH?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

- jj radeji odsat, odsaj tak aby jsi mel do 1/2 merky

- dost lidi tam dava 5l ze se s tim pry TDi popere a ze si stejně trošku zobne. Do vymeny nemusis dolevat

- dle mě je to blbost a ja to poznal i na zvuku

- origo napln je myslím 4,5l, já vyměnil max 4,2 páč něco zůstane v hlavě atd

když ubyde doleju, olej kontroluju pravidelně tak co

Odkaz ke komentáři

Aj ja to tak vidim a okrem toho by si to moje tdi zoblo to čo je tam navyše až po cca 8000 km. Len sa mi nechce s tým babrať. Ale aj tak to urobím, pre dobrý pocit.

Odkaz ke komentáři

Tebe napchali 4.5 l ale mne, ako som pozeral asi tak 4.9 l, skoro sa im podarilo tam napchat celu bandasku. Dufam ze sa este nic nedosralo, dnes poobede odsavam.

Odkaz ke komentáři

Zdarec,moje okta 66kw-alh má nejeto 250tis a od zacátku tam při výměně liju asi 4.7l oleje až na horní rysku,vše v poho,olej nikde nesere.Myslím,že odsávat 1nebo2 deci oleje je zbytečná práce.Pokud tam není litr navíc,není důvod k panice.

Odkaz ke komentáři

Zdarec,moje okta 66kw-alh má nejeto 250tis a od zacátku tam při výměně liju asi 4.7l oleje až na horní rysku,vše v poho,olej nikde nesere.Myslím,že odsávat 1nebo2 deci oleje je zbytečná práce.Pokud tam není litr navíc,není důvod k panice.

To tedy nevím,proč tam leješ víc oleje než je náplň. :kuk:

Odkaz ke komentáři

To tedy nevím,proč tam leješ víc oleje než je náplň. :kuk:

No jelikož si to vždy měním sám,tak to dělám poctivě.Po vypuštění vždy protočím startérem motor aby vyteklo vše z kliky a čerpadla-to jsou asi 2deci vždy ještě a pořadně odsaju olej co zůstane pod olej.filtrem.Taky bych to tak viděl na deci.Když nepotřebuju nikam jed,tak nechám do rána vykapávat olej a docela dost toho ještě vykape.Pak když nalévám olej,tak ho dám na horní rysku měrky.Nemyslím horní záhyb měrky ale horní znak rysky.Naleju tam asi tak cca 4.7L.

Editováno: , autor: Tom84
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...