Publikováno Únor 18, 201015 r Menili mi olej a v bandaske akoze na dolievanie mi zostalo z 5 litrov cca 0,3 l. Asi toho tam narvali trochu dost olej je nad mierkou. Odsať? Kolko oleja ide do ALH?
Únor 18, 201015 r - jj radeji odsat, odsaj tak aby jsi mel do 1/2 merky - dost lidi tam dava 5l ze se s tim pry TDi popere a ze si stejně trošku zobne. Do vymeny nemusis dolevat - dle mě je to blbost a ja to poznal i na zvuku - origo napln je myslím 4,5l, já vyměnil max 4,2 páč něco zůstane v hlavě atd když ubyde doleju, olej kontroluju pravidelně tak co
Únor 18, 201015 r Aj ja to tak vidim a okrem toho by si to moje tdi zoblo to čo je tam navyše až po cca 8000 km. Len sa mi nechce s tým babrať. Ale aj tak to urobím, pre dobrý pocit.
Únor 19, 201015 r Do motora ide max 4,5l oleja. Olej treba odsat!!!!!! Odsat sa to da aj cez MIERKU oleja. Urobis si to aj na parkovisku. Potrebujes na to hadicku cca1,5m a striekacku. Upraveno Únor 19, 201015 r od PROCHY603
Únor 19, 201015 r Tebe napchali 4.5 l ale mne, ako som pozeral asi tak 4.9 l, skoro sa im podarilo tam napchat celu bandasku. Dufam ze sa este nic nedosralo, dnes poobede odsavam.
Únor 19, 201015 r Jo hadičkou by to šlo určitě, ale stejně zítra jedu měnit termostat s čidlem teploty tak si rovnou odpustím ten olej . Nevím kolik jsem měl těsně po výměně oleje, ale teď mám nad horní záhyb měřící části měrky .
Únor 19, 201015 r Zdarec,moje okta 66kw-alh má nejeto 250tis a od zacátku tam při výměně liju asi 4.7l oleje až na horní rysku,vše v poho,olej nikde nesere.Myslím,že odsávat 1nebo2 deci oleje je zbytečná práce.Pokud tam není litr navíc,není důvod k panice.
Únor 20, 201015 r Zdarec,moje okta 66kw-alh má nejeto 250tis a od zacátku tam při výměně liju asi 4.7l oleje až na horní rysku,vše v poho,olej nikde nesere.Myslím,že odsávat 1nebo2 deci oleje je zbytečná práce.Pokud tam není litr navíc,není důvod k panice. To tedy nevím,proč tam leješ víc oleje než je náplň.
Únor 20, 201015 r To tedy nevím,proč tam leješ víc oleje než je náplň. No jelikož si to vždy měním sám,tak to dělám poctivě.Po vypuštění vždy protočím startérem motor aby vyteklo vše z kliky a čerpadla-to jsou asi 2deci vždy ještě a pořadně odsaju olej co zůstane pod olej.filtrem.Taky bych to tak viděl na deci.Když nepotřebuju nikam jed,tak nechám do rána vykapávat olej a docela dost toho ještě vykape.Pak když nalévám olej,tak ho dám na horní rysku měrky.Nemyslím horní záhyb měrky ale horní znak rysky.Naleju tam asi tak cca 4.7L. Upraveno Únor 20, 201015 r od Tom84
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.