Přejít na obsah

Problém u feldy

kojban

Doporučené příspěvky

Mohol by mi niekto poradit? Normalne som siel pod plynom rychlostou cca 60km/h a zrazu akoby mi dosiel benzin. Ani hopkanie, poskakovanie, jednoducho out.... Viac som nenastartoval. Tocit toci, iskru dava, ale ani nebrnkne. Mam podozrenie na palivove cerpadlo. Mam klasiku 50 kW MPI r.v. 1995. Doteraz slapala ako hodinky. Taktiez sa chcem spytat: Nieje nahodou po zapnuti klucika pocut cca 2 sekundy take jemne bzucanie cerpadla? Nikdy som tomu nevenoval pozornost, ale zda sa mi, ze mi to akosi v kabine zacalo chybat. Dik za kazdu radu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, cerpadlo bysi mel slyset pri otoceni klicku urcite,mozna i dyl nez 2 sec.

pokud nebezi muze byt chyba v cerpadle samotnem a nebo taky dost casto je problem s rele.

Cauko. Tak som to skusal. Vsetko je pod napatim, rele cvaka, poistky su ok, a napatie je aj na konektore samotneho cerpadla. Ale cerpadlo po zapnuti klucika ani nepipne. Odpojil som aj hadicu privodu paliva na filter v motorovej casti a pri startovani nesla z hadice ani kvapka benzinu. Takze mozem kupit nove cerpadlo ze?

Dik Miro.

Odkaz ke komentáři

přesně tak 1,3 BMM má jiné než 1,3 MPI

Da sa to zistit podla typu motora? (781.136 B KAT) Resp. podla tov. znacky? (EFF614) Alebo nevyrabali sa vtedy vozy napriklad v r.1995 ako model 1996? Bola kupovana v decembri 1995.

Editováno: , autor: kojban
Odkaz ke komentáři

nemám teď při ruce DP, ale mám pocit že EFF je označení motoru pro jednobod, já mám EFF414 (02/1995). Jinak poznáš to také tak, pokud jsi byl už vzadu na nádrži, tak pokud máš BMM (jednobod) povolíš a vyšroubuješ převlečnou plastovou matici (musíš odpojit hadice a konektor) a vytáhneš vrchní část čerpadla. Ta spodní část (samotné čerpadlo s plovákem) je bajonetově uchyceno na dně nádrže. MPIčko je bajonetově uchyceno na vrchu nádrže, neboť to má vršek i spodek spojeno v jeden celek. Pokud budeš cokoli chtít vědět, klidně se ptej.

Editováno: , autor: Malta
Odkaz ke komentáři

nemám teď při ruce DP, ale mám pocit že EFF je označení motoru pro jednobod, já mám EFF414 (02/1995). Jinak poznáš to také tak, pokud jsi byl už vzadu na nádrži, tak pokud máš BMM (jednobod) povolíš a vyšroubuješ převlečnou plastovou matici (musíš odpojit hadice a konektor) a vytáhneš vrchní část čerpadla. Ta spodní část (samotné čerpadlo s plovákem) je bajonetově uchyceno na dně nádrže. MPIčko je bajonetově uchyceno na vrchu nádrže, neboť to má vršek i spodek spojeno v jeden celek.

Já myslím že se to dá pohodlněji poznat podle vstříkovačů, pokud vím tak na MPI jsou na sací soustavě vidět v předu čtyři vstřikovače uchycené na palivové liště, je to hned pod plastovým krytem motoru. A na jednobodu je karburátor (nejspíš pod tím plastem), ale žádná stříkačka, ta je součástí karburátoru nejspíš.

Zkrátka pokud od plastového krytu po motor nenajdeš vstřikovací jednotky, tak to asi MPI nebude.

Editováno: , autor: noneac
Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Me se stalo v patek to same...kopec...podradim, pridam plyn, ale po par vterinach prestane reagovat na seslapnuti plynoveho pedalu a jak jsem zastavil, tak to chciplo a uz jsem nenastartoval. Starter toci, ale nema to tendenci chytnout. Nedavno predtim se mi obcas stavalo, ze kdyz jsem seslapl plyn vic, tak auto nejdrivv skublo a potom teprve jelo... Jak jsem to tu procital, tak by to mohlo byt palivove cerpadlo?? Jak se k nemu dostanu, abych to vyzkousel? Nejsem zrovna automechanik ;) Mam Felicii Combi 1.6i, rok 98.

Diky za kazdou radu, jsem z toho auta uz zoufalej :kol-49:

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

Me se stalo v patek to same...kopec...podradim, pridam plyn, ale po par vterinach prestane reagovat na seslapnuti plynoveho pedalu a jak jsem zastavil, tak to chciplo a uz jsem nenastartoval. Starter toci, ale nema to tendenci chytnout. Nedavno predtim se mi obcas stavalo, ze kdyz jsem seslapl plyn vic, tak auto nejdrivv skublo a potom teprve jelo... Jak jsem to tu procital, tak by to mohlo byt palivove cerpadlo?? Jak se k nemu dostanu, abych to vyzkousel? Nejsem zrovna automechanik wink.gif Mam Felicii Combi 1.6i, rok 98.

Diky za kazdou radu, jsem z toho auta uz zoufalej :kol-49:

mám to samé ale na 1,3 GLXi 50 kW startér točí jak blázen svíčky blikaj jak disco ale po palivu ani památky mám potuchu že palivové čerpadlo přišel jsi na kde je ? a jak ho demontovat ?

Odkaz ke komentáři

mám to samé ale na 1,3 GLXi 50 kW startér točí jak blázen svíčky blikaj jak disco ale po palivu ani památky mám potuchu že palivové čerpadlo přišel jsi na kde je ? a jak ho demontovat ?

Doporučuji nejdřív překontrolovat zda jde do čerpadla proud... Může to být tajný vypínač, voda či krysa co přehlodala kabel :-)
Odkaz ke komentáři

samo prověřit i relátko v pojistkovém boxu, zda spíná čerpadlo, pokud ano, odzkoušet po odpojení hadic od čerpadla, zda po zapnutí klíčku dává benzín .... prostě těch možností je milion, je třeba někde začít a laborovat a postupně vyřazovat možné příčiny

Odkaz ke komentáři

Doporučuji nejdřív překontrolovat zda jde do čerpadla proud... Může to být tajný vypínač, voda či krysa co přehlodala kabel :-)

tak jsem zjistil proud tam jde relé cvaká jak má, sehnal jsem si starší čerpadlo z stříkačky Favorita ujel jsem 30 a to samé přestala reagovat na plynový pedál tak jsem myslel zamrzlý benzín dnes celý den v garáži u kamen po 5 hodinách v teple nastartuji chvíly vrká a zdechne, tak jsem vyměnil palivový filtr byl lehce zanesený :D, nastartuji opět chvíly 5-10 minut vrká a opět zdechne, tak jsem otevřel čerpadlo sundal hadičku která vede z čerpadla a tam sucho, tak jsem čerpadlo vytáhl zapojil ho mimo nádrž a rozeběhlo se chrlilo na mě litry benzínu tak jsem strčil do nádrž nasadil na bajonet ,nasadil hadičky otočil klíčem a už čerpadlo chrilo benzín až k motoru tak jsem to zkompletoval nastartoval a dobré, tak že to projedu opět jsem ujel 25 km na rovině jak když dojde benzín a nereagovala na pedál tak jsem na laně dotáhl domu a jsem z toho bezradnej že když to rozeberu vše ok a projedu to tak se ji nechce, nějaké rada jinak vše ok filtr nový relé po otočení klíčku cvaká čerpadlo hučí cca 2-4sec ale nenatočím startér točí na svíčkách disco ale nic už na to nemám nervy děkuji za odpověd

Odkaz ke komentáři

Pokud máš jistotu, že tam jde benzin tak potom muže přece být závada někde jinde ne v přívodu paliva Setkal jsem se třeba i s tím, že byl špatný snímač otáček (shora na motoru u převodovky). No vím, že to ještě nemá paměť na diagnostiku ,ale nemáš možnost do nekde otestovat přes počítač VAG.?

Odkaz ke komentáři

Pokud máš jistotu, že tam jde benzin tak potom muže přece být závada někde jinde ne v přívodu paliva Setkal jsem se třeba i s tím, že byl špatný snímač otáček (shora na motoru u převodovky). No vím, že to ještě nemá paměť na diagnostiku ,ale nemáš možnost do nekde otestovat přes počítač VAG.?

čidlo na otáčky vím kde je ale to bych ani nenastartoval kdyby bylo KO a možná už vím příčinu , k večeru jsem to šel jen skusit to hrknout a na otočení chytla, tak jsem to projel najel jsem 70 a bez problému ale naskytla se jiná chyba cvaká neustále relátko na světla dálková tlumená a i mlhová před i zad měl jsem diskotéku z auta :D mestká policie nechápala, ale abych se vrátil k tomu startování to už je bez problému uvidíme zitra čeká mě asi 150 km dálková tak snad to bude OK, a s těma svetlama nevím rady vyměnit relátka ?

Odkaz ke komentáři

Tam bude problém jinde. Podle popisu máš nateklou vodu do pojistkovýho boxu a relátka si spínají kdy se kapkám zachce. Vyndat komplet ven, vysušit, případně přeletovat všecko co je potřeba a zjistit, odkud tam teče - běžnou bolestí felin (a favoritů taky - felina ten problém "zdědila") je netěsné čelní sklo, kdy zatéká kolem těsnění. Nejhorší je období právě teď v zimě, kdy se solí a solná sračka zvedaná auty před Tebou nasákne kolem těsnění až dovnitř...

Odkaz ke komentáři

Ještě jsem nestačil přečíst příspěvek Ekkara a už mě napadlo totéž. Rozeber pojistkový box, vysuš a vpravo vepředu vyvrtej ve spodmín víku dírku aby měla voda kud odtéct (pokud vy se ti to opakovalo) Zřejmě se tam dostává pod gumou co těsní okno. Vlastně ti to píše i Ekkar

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...