Martinoslav Vloženo 14. Květen 2006 Sdílet Vloženo 14. Květen 2006 Na radary umistene ve mestech, pro ukazovani rychlosti projizdejicich automobilu take moc nespolehejte, jejich presnost se tem policejnim radarum zdaleka nepriblizuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vevodap Vloženo 16. Květen 2006 Sdílet Vloženo 16. Květen 2006 pridam trochu do mlyna ohledne radaru a PCR: co se Brna tyce, v padesatce se vetsinou dava limit na 65, ale je to jenom rychlost, kterou radar hlasi hlasem (jinak to meri porad), too ze nekdo jede vic ci min a nikdo ho nezastavi neni jenom o tom jak moc tolerantni je obsluha, ale i na jinych vecech. Co se presnosti radaru tyce, je tam chyba tusim max 2 procenta (urcite ne 5) Kazdopadne nechci nikoho navadet jezdit rychleji nez ma, je to o slusnosti lidi a bezpecnosti vsech ostatnich. Koho to laka at jezdi vsak oni si na nej dojdou, hlavne od cervence, to na to vlitnou i meststi straznici a potom to bude o necem jinym (mesta holt chcou vydelavat a v nasich krajich jim k tomu bude pomahat hodne ridicu) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xp3 Vloženo 16. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 16. Květen 2006 pridam trochu do mlyna ohledne radaru a PCR:co se Brna tyce, v padesatce se vetsinou dava limit na 65, ale je to jenom rychlost, kterou radar hlasi hlasem (jinak to meri porad), too ze nekdo jede vic ci min a nikdo ho nezastavi neni jenom o tom jak moc tolerantni je obsluha, ale i na jinych vecech. Co se presnosti radaru tyce, je tam chyba tusim max 2 procenta (urcite ne 5) Kazdopadne nechci nikoho navadet jezdit rychleji nez ma, je to o slusnosti lidi a bezpecnosti vsech ostatnich. Koho to laka at jezdi vsak oni si na nej dojdou, hlavne od cervence, to na to vlitnou i meststi straznici a potom to bude o necem jinym (mesta holt chcou vydelavat a v nasich krajich jim k tomu bude pomahat hodne ridicu) Je to tak: pokuty půjdou do městské pokladny a města se budou velmi velmi snažit zvýšit svůj od státu malý příjem. Od července ve městě raději do 60 km/hod a opatrně.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_GK_ Vloženo 22. Květen 2006 Sdílet Vloženo 22. Květen 2006 pridam trochu do mlyna ohledne radaru a PCR:co se Brna tyce, v padesatce se vetsinou dava limit na 65, ale je to jenom rychlost, kterou radar hlasi hlasem (jinak to meri porad), too ze nekdo jede vic ci min a nikdo ho nezastavi neni jenom o tom jak moc tolerantni je obsluha, ale i na jinych vecech. Co se presnosti radaru tyce, je tam chyba tusim max 2 procenta (urcite ne 5) Kazdopadne nechci nikoho navadet jezdit rychleji nez ma, je to o slusnosti lidi a bezpecnosti vsech ostatnich. Koho to laka at jezdi vsak oni si na nej dojdou, hlavne od cervence, to na to vlitnou i meststi straznici a potom to bude o necem jinym (mesta holt chcou vydelavat a v nasich krajich jim k tomu bude pomahat hodne ridicu) Je to tak: pokuty půjdou do městské pokladny a města se budou velmi velmi snažit zvýšit svůj od státu malý příjem. Od července ve městě raději do 60 km/hod a opatrně.... No tak jak která města v Rakovníku slavně vybudovali kamerový systém na hlavních křižovatkách ještě s podivnou firmou který trvalo půl roku to rozchodit a nakonec když lidi parkujou na pěší zoně a všude možně tak žádný flojdi nikde. Hlavně, že naše firma když sídlí na pěší zoně a auta parkujeme ve vlastním průjezdu tak vždycky držkujou Jinak ve Slaném jsem dokonce na vlastní oči viděl jak policajti v místnosti kamerového systému spali opření hlavou o stůl Jinak proměřování si můžete vyzkoušet na dálnicích na každých 500 metrů máte kilometrovník a ten bývá +/- pár metrů přesně tam totiž nejde stavět dálnici s odchylkou to by si stavební firmy smlsly kdyby vyfakturovali 100km dálnice a stálo jí jen 88km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martikk Vloženo 26. Květen 2006 Sdílet Vloženo 26. Květen 2006 Chtěl bych se zeptat těch co mají možnost se napíchnout na NOTEBOOK, aby zkusili srovat tachometrovou rychlost s rychlostí co dáva řidici jednotka ve vagu. Dělal jsem dig. motoru a zkoušeli jsme i tachometr. U 50tky to bylo zhruba 45km, ale čím to šlo nahoru tím se až neuměrně zvišoval rozdíl . Nakonec to bylo při 180 tacho... jen 160 km/h. Dneska jsem ale, jel do Olomouce a vzal jsem si GPSku a zkoušel jsem to měřit celou cestu tam i zpět a byl tam rozdíl pouze 4 až 5 km. Měřil jsem to na tempomat na ustálené rychlosti na vzdálenost tak kolem 2km. I při maximálce zhruba 222 km/h GPS ukazovala 117 km/h. Tak co je teď zhruba pravda? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martikk Vloženo 26. Květen 2006 Sdílet Vloženo 26. Květen 2006 Oprava : ten konec je 217km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host inya Vloženo 28. Květen 2006 Sdílet Vloženo 28. Květen 2006 Myslím že rychloměry od výrobce nesmí ukazovat nižší rychlost, než kterou auto skutečně jede. Vyšší může ukazovat jakou chce, takže můžete jet dvacítkou a rychloměr bude klidně ukazovat 200. Jinak moje felda podle pouličního radaru v HB na tacháku 60 - radar 52. A zkuste jet za náklaďákem z kalibrovaným tachografem a omezovačem rychlosti, určitě pojedete podle tacháku něco kolem 90. Jak jsou na tom kilometry tachák-skutečnost nevím, taky už mě tahle otázka napadla. Asi fakt nejlepší ta dálnice. A otáčkoměr beru jen jako informativní. Kdybych chtěl zkoušet kolik proměřuje, tak bych to asi zkusil na emisích. Jestli se nepletu měřej tam otáčky podle zapalování (u benzínu samo...) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host V/// RS Vloženo 28. Květen 2006 Sdílet Vloženo 28. Květen 2006 Taky jsem dělal srovnání tachmetru a GPS. Protože jsem to již psal v jiné sekci, tak to sem zkopíruju:Zrovna včera (14.2.2006) jsem měl na nástěvě kámoše, který má GPS, tak jsme s 1,4/16V 74kW udelali malé měření. pro zajímavost: Tachometr...................GPS......................rozdíl cca 50 km/hod.............44 km/hod............6 km/hod. cca 57 km/hod.............50 km/hod............7 km/hod. cca 90 km/hod.............81 km/hod............9 km/hod. cca 100 km/hod...........90 km/hod...........10 km/hod. cca 130 km/hod.........118 km/hod...........12 km/hod. cca 144 km/hod.........130 km/hod...........14 km/hod. cca 160 km/hod.........143 km/hod...........17 km/hod. Naměřené hodnoty na tachometru berte skutečně cca, protože 1km/hod. se na stupnici tachometru dost špatně odhaduje... Tak nic v zlom ale to posledna rychlost a predposledna a predpredposledna je blud podla mna no neviem nemeral som to cez gps ale raz ma stoply ze som prekrocil rychlost.a mal som 140KM/ na tacho a policajt mi nameral 136KM/h a dopadlo to tak ze som to dal na pokutu 2000SK inac by som prisiel aj o rodny list No, to nevím, ale spousta lidí tady uvádí rychlosti (zejména na dálnici), že jim to "tachometrově" jezdí okolo 180 km/hod. a přitom mají jen HTP s nižší V-max.... Pokud by Ti proměřoval rychloměr jen o 4 km/hod. ( a to ještě v takové rychlosti), tak nezbývá než Ti poblahopřát, jako naprosté vyjímce... Jestli ono to spíš nebude tak, že jsi tomu policjatovi tvrdil, že jsi překročil rychlost jen o 4 km/hod. a nevsugeroval jsi sis to pak... tak on mi to dosvecil vies mi tu v Prešove mame taky cierny Passat s vymenenim motorom 2.5 L to je uz delo ktore je aj nachipovane a v tom passate ma techniku za vyse 300 000 SK a ukazal mi aj zaznam takze som mu uveril a je to najpresnejsi radar ktory poznam ale aj tak som bol rad ze som mu nedal vodicak ale iba 2000 SK A co sa tyka tej rychlosti 180 KM/h boly sme 3 (osoby)auto da aj viacej sa stavym a ziadny kopec nic len rovyna a vietor jemny ale nefukal mi do chrbta ale do tvare Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viking Vloženo 26. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2006 Proved jsem nejaky mereni, jen pro zajimavost. Oboje meřeno dle oranzovych cedulek ktere jsou kazdy pulkilometr na dalnici. Tachometrovych 120 bylo realne 112 (mereno 2 x se stejnym vysledkem). Oproti tomu pocitadlo km na 10 km prakticky presne odpovidalo 10 km dalnice. Je mozne, ze tachometr schvalne promeruje smerem nahoru a pocitadlo km je nastaveno co nejpresneji realite ??? (jeste podotykam ze puvodni 13ky kola jsem na leto vymenil za 14ky coz by melo delat rozdil + 5 km na 100 km). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 27. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2006 Nejlíp to o tom, kolik má ukazovat a rychloměr a kolik má být skutečnost vysvětlil Šimonovský - bylo to minulou neděli 23.7. v Otázkách V.M. na ČT 1. Tam mu dokonce museli radit a stejně to nebyl schopnej zopakovat Jinak na 185/60 14 gumách se vzorkem asi 2 mm ukazuje: tachometr:..........GPS - od Bédy Trávníčka : 40 km/h..............36 km/h 50 km/h..............45 km/h 70 km/h..............63 km/h 80 km/h..............36 km/h 100 km/h............90 km/h 130 km/h..........117 km/h Je to přesně vždy o 10 %. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUGAS Vloženo 28. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2006 Mě tachometr při městské rychlosti přidává 4km/h. Změřeno radarem MP Praha. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.