Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

pridam trochu do mlyna ohledne radaru a PCR:

co se Brna tyce, v padesatce se vetsinou dava limit na 65, ale je to jenom rychlost, kterou radar hlasi hlasem (jinak to meri porad), too ze nekdo jede vic ci min a nikdo ho nezastavi neni jenom o tom jak moc tolerantni je obsluha, ale i na jinych vecech.

Co se presnosti radaru tyce, je tam chyba tusim max 2 procenta (urcite ne 5)

Kazdopadne nechci nikoho navadet jezdit rychleji nez ma, je to o slusnosti lidi a bezpecnosti vsech ostatnich. Koho to laka at jezdi vsak oni si na nej dojdou, hlavne od cervence, to na to vlitnou i meststi straznici a potom to bude o necem jinym (mesta holt chcou vydelavat a v nasich krajich jim k tomu bude pomahat hodne ridicu)

Vloženo

co se Brna tyce, v padesatce se vetsinou dava limit na 65, ale je to jenom rychlost, kterou radar hlasi hlasem (jinak to meri porad), too ze nekdo jede vic ci min a nikdo ho nezastavi neni jenom o tom jak moc tolerantni je obsluha, ale i na jinych vecech.

Kazdopadne nechci nikoho navadet jezdit rychleji nez ma, je to o slusnosti lidi a bezpecnosti vsech ostatnich. Koho to laka at jezdi vsak oni si na nej dojdou, hlavne od cervence, to na to vlitnou i meststi straznici a potom to bude o necem jinym (mesta holt chcou vydelavat a v nasich krajich jim k tomu bude pomahat hodne ridicu)

Je to tak: pokuty půjdou do městské pokladny a města se budou velmi velmi snažit zvýšit svůj od státu malý příjem.

Od července ve městě raději do 60 km/hod a opatrně.... ;)

Vloženo

Je to tak: pokuty půjdou do městské pokladny a města se budou velmi velmi snažit zvýšit svůj od státu malý příjem.

Od července ve městě raději do 60 km/hod a opatrně.... ;)

No tak jak která města v Rakovníku slavně vybudovali kamerový systém na hlavních křižovatkách ještě s podivnou firmou který trvalo půl roku to rozchodit a nakonec když lidi parkujou na pěší zoně a všude možně tak žádný flojdi nikde. Hlavně, že naše firma když sídlí na pěší zoně a auta parkujeme ve vlastním průjezdu tak vždycky držkujou :angry:

Jinak ve Slaném jsem dokonce na vlastní oči viděl jak policajti v místnosti kamerového systému spali opření hlavou o stůl :smich::smich::smich:

Jinak proměřování si můžete vyzkoušet na dálnicích na každých 500 metrů máte kilometrovník a ten bývá +/- pár metrů přesně tam totiž nejde stavět dálnici s odchylkou to by si stavební firmy smlsly kdyby vyfakturovali 100km dálnice a stálo jí jen 88km :smich:

Vloženo

Chtěl bych se zeptat těch co mají možnost se napíchnout na NOTEBOOK, aby zkusili srovat tachometrovou rychlost s rychlostí co dáva řidici jednotka ve vagu. Dělal jsem dig. motoru a zkoušeli jsme i tachometr. U 50tky to bylo zhruba 45km, ale čím to šlo nahoru tím se až neuměrně zvišoval rozdíl . Nakonec to bylo při 180 tacho... jen 160 km/h. Dneska jsem ale, jel do Olomouce a vzal jsem si GPSku a zkoušel jsem to měřit celou cestu tam i zpět a byl tam rozdíl pouze 4 až 5 km. Měřil jsem to na tempomat na ustálené rychlosti na vzdálenost tak kolem 2km. I při maximálce zhruba 222 km/h GPS ukazovala 117 km/h. Tak co je teď zhruba pravda?

Vloženo

Myslím že rychloměry od výrobce nesmí ukazovat nižší rychlost, než kterou auto skutečně jede. Vyšší může ukazovat jakou chce, takže můžete jet dvacítkou a rychloměr bude klidně ukazovat 200. :smich::smich::smich:

Jinak moje felda podle pouličního radaru v HB na tacháku 60 - radar 52.

A zkuste jet za náklaďákem z kalibrovaným tachografem a omezovačem rychlosti, určitě pojedete podle tacháku něco kolem 90.

Jak jsou na tom kilometry tachák-skutečnost nevím, taky už mě tahle otázka napadla. Asi fakt nejlepší ta dálnice.

A otáčkoměr beru jen jako informativní. Kdybych chtěl zkoušet kolik proměřuje, tak bych to asi zkusil na emisích. Jestli se nepletu měřej tam otáčky podle zapalování (u benzínu samo...)

-_-

Vloženo
Taky jsem dělal srovnání tachmetru a GPS.  Protože jsem to již psal v jiné sekci, tak to sem zkopíruju:

Zrovna včera (14.2.2006) jsem měl na nástěvě kámoše, který má GPS, tak jsme s 1,4/16V 74kW udelali malé měření. 

pro zajímavost:

Tachometr...................GPS......................rozdíl

cca 50 km/hod.............44 km/hod............6 km/hod.

cca 57 km/hod.............50 km/hod............7 km/hod.

cca 90 km/hod.............81 km/hod............9 km/hod.

cca 100 km/hod...........90 km/hod...........10 km/hod.

cca 130 km/hod.........118 km/hod...........12 km/hod.

cca 144 km/hod.........130 km/hod...........14 km/hod.

cca 160 km/hod.........143 km/hod...........17 km/hod.

Naměřené hodnoty na tachometru berte skutečně cca, protože 1km/hod. se na stupnici tachometru dost špatně odhaduje...

Tak nic v zlom ale to posledna rychlost a predposledna a predpredposledna je blud podla mna no neviem nemeral som to cez gps ale raz ma stoply ze som prekrocil rychlost.a mal som 140KM/ na tacho a policajt mi nameral 136KM/h a dopadlo to tak ze som to dal na pokutu 2000SK inac by som prisiel aj o rodny list :D

No, to nevím, ale spousta lidí tady uvádí rychlosti (zejména na dálnici), že jim to "tachometrově" jezdí okolo 180 km/hod. a přitom mají jen HTP s nižší V-max.... Pokud by Ti proměřoval rychloměr jen o 4 km/hod. ( a to ještě v takové rychlosti), tak nezbývá než Ti poblahopřát, jako naprosté vyjímce... Jestli ono to spíš nebude tak, že jsi tomu policjatovi tvrdil, že jsi překročil rychlost jen o 4 km/hod. a nevsugeroval jsi sis to pak... ;)

tak on mi to dosvecil vies mi tu v Prešove mame taky cierny Passat s vymenenim motorom 2.5 L to je uz delo ktore je aj nachipovane a v tom passate ma techniku za vyse 300 000 SK a ukazal mi aj zaznam takze som mu uveril a je to najpresnejsi radar ktory poznam ale aj tak som bol rad ze som mu nedal vodicak ale iba 2000 SK ;) A co sa tyka tej rychlosti 180 KM/h boly sme 3 (osoby)auto da aj viacej sa stavym a ziadny kopec nic len rovyna a vietor jemny ale nefukal mi do chrbta ale do tvare :D

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Proved jsem nejaky mereni, jen pro zajimavost.

Oboje meřeno dle oranzovych cedulek ktere jsou kazdy pulkilometr na dalnici.

Tachometrovych 120 bylo realne 112 (mereno 2 x se stejnym vysledkem).

Oproti tomu pocitadlo km na 10 km prakticky presne odpovidalo 10 km dalnice.

Je mozne, ze tachometr schvalne promeruje smerem nahoru a pocitadlo km je nastaveno co nejpresneji realite ???

(jeste podotykam ze puvodni 13ky kola jsem na leto vymenil za 14ky coz by melo delat rozdil + 5 km na 100 km).

Vloženo

Nejlíp to o tom, kolik má ukazovat a rychloměr a kolik má být skutečnost vysvětlil Šimonovský - bylo to minulou neděli 23.7. v Otázkách V.M. na ČT 1. Tam mu dokonce museli radit a stejně to nebyl schopnej zopakovat :smich:

Jinak na 185/60 14 gumách se vzorkem asi 2 mm ukazuje:

tachometr:..........GPS - od Bédy Trávníčka ;) :

40 km/h..............36 km/h

50 km/h..............45 km/h

70 km/h..............63 km/h

80 km/h..............36 km/h

100 km/h............90 km/h

130 km/h..........117 km/h

Je to přesně vždy o 10 %.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...