Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravim panove nedavno jsem rozdelaval jednoho Golfa V (2,0  16V TDI PD ) Po rozdelani vzduchoveho filtru jsem tam obkevil takovou jakoby plastovou vyndavaci prepazku s dirama - nevim jak to popsat. ( vypadalo to jako nejake struhadlo na zeli  lol ). Ja to prave v Octavii 1,9 TDI PD nemam - mozna to tam bylo a nekdo do vyhodil, nebo to tam proste byt nema...

Ale co me zajima je k cemu to tam vlastne je?? Napadlo me na snizeni hlucnosti sani, protoze to ma ty voštiny takove lomene, asi aby ten proudici vzduch pres to se nejak lamal a snizoval tu hlucnost... Setkali jste se s tim??

Jo a jeste me zajima proc kdyz zmacku enter pro psani na dalsi radek mi to udela tkovou velkou mezeru - po predelani vzhledu těhle stranek porad tapu v ovladani... Dekuji mockrat za odpovedi.

Já si myslím že to bude něco jako usměrňovač molekul vzduchu pro zlepšení výkonu.Je to jako když si představíš vodotrysk proud vody je hladký o proti třeba příklad hasičské proudnici kde je voda rozprášená od hlavního proudu a to je docíleno tak že se voda tlačí do malích rovných trubiček (takové síto) a tím se usměrňují molekuly a výsledkem je hladký proud vody tak též by to mohlo být i s tím nasávaným vzduchem.

• Autor

No neco na tom mozna bude pravdy, ale proste si nedokazu predstavit ze takovy kus plastu zvedne vykon motoru i o jedineho konika.

No a ma to byt i v ostatnich airboxech, nebo to ma zas jen VW a na skodovce setrili a nedali to tam...

Mám octavii 1,9 tdi 77 kw a ten zmíněný plast připomínající struhadlo na zelí tam mám.

• Autor

takze to "struhadlo" asi predesly majitel u meho auta vyhodil pryc.  A je to pod filtrem, nebo nad filtrem? ( nejspis pod ze ano)

Nedávno jsem filtr měnil a taky jsem si toho plastu pod filtrem všiml...měl jsem pod ním suché listí :o

Upraveno od Jiří Zubek

• 3 týdny později...

Tak to môže byť nejaký "hrubý predfilter", práve na to suché lístie, nie?

To je až pod filtrem.:p Ale mohlo by to být i na to.

Upraveno od acek

nemas nahodou foto toho "struhadla"? nevim jestli je to to co myslim, ale taky tam mam takovej zvlastni plast...

• Autor

To je až pod filtrem.:p Ale mohlo by to být i na to.

No dyť jooo. Prece vzduch se nasava zespod airboxu a vystupuje pres filtr vrchem do sani / turba

Sorry mi to nejdřív nedocvaklo než jsem si to představil jak to tam ve skutečnosti je.

Ahoj - může mi někdo poradit, jaký typ vzduchového filtru mám dát do mé OII 2.0TDi, 16v, typ motoru BKD označení 1Z3? Bohužel mi ho odborníci v servise zapomněli vymněnit, když dělali servisní prohlídku.....Našel jsem tohle označení 1K0 129 620 D (asi je víc typů) a ještě by mně zajímalo, jak složitá je výmněna, popřípadě nějaký návod, plz

• Autor

Nevim jak jsou ty filtry zamene, ale vypadaji tvarove vsechny stejne. Zajdi si koupit filtr bud do škoda prodejny, nebo si ho kup nekde v mototechne, nebo auto Kelly a jine podobne firmy... Vymena neni vubec slozita - jen odsroubujes vsechny srouby co vidis okolo vzuchoveho filtru, pak ho vytahni, box vyfoukej, dej novy filtr, poskladej to a muzes vesele jezdit.

• 1 rok později...

caute, aky mate nazor na open filter u TDI? neskodilo by to turbu?

• 3 týdny později...

kluci nikto nic?

pajko: Je to zbytocne montovat.

a ak by to chcel clovek cisto ako esteticku zalezitost? ide mi o to ci to je vhodne alebo nevhodne pre tdi, ci to motoru (turbu) moze nejakym sposobom skodit

• 6 let později...

Nemá to smysl nikdy a na ničem. Dělali testy přesně tady toho KN shitu, a jsou tam díry takový, že tím lítá písek přímo do motoru. (nehledě na to, že ti to saje horkej vzduch z motoru, namísto studenýho zvenku).

nekde jsem cetl ze i ten, nejlacinejsi papirovej filtr (rozumnej propusti necistoty do motoru) je lepsi jak ten z odkazu, bo kazdy jiny "sportovni" filtr, sani.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.