DRYVER Vloženo 4. Březen 2010 Sdílet Vloženo 4. Březen 2010 Zdravim panove nedavno jsem rozdelaval jednoho Golfa V (2,0 16V TDI PD ) Po rozdelani vzduchoveho filtru jsem tam obkevil takovou jakoby plastovou vyndavaci prepazku s dirama - nevim jak to popsat. ( vypadalo to jako nejake struhadlo na zeli ). Ja to prave v Octavii 1,9 TDI PD nemam - mozna to tam bylo a nekdo do vyhodil, nebo to tam proste byt nema... Ale co me zajima je k cemu to tam vlastne je?? Napadlo me na snizeni hlucnosti sani, protoze to ma ty voštiny takove lomene, asi aby ten proudici vzduch pres to se nejak lamal a snizoval tu hlucnost... Setkali jste se s tim?? Jo a jeste me zajima proc kdyz zmacku enter pro psani na dalsi radek mi to udela tkovou velkou mezeru - po predelani vzhledu těhle stranek porad tapu v ovladani... Dekuji mockrat za odpovedi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 4. Březen 2010 Sdílet Vloženo 4. Březen 2010 Já si myslím že to bude něco jako usměrňovač molekul vzduchu pro zlepšení výkonu.Je to jako když si představíš vodotrysk proud vody je hladký o proti třeba příklad hasičské proudnici kde je voda rozprášená od hlavního proudu a to je docíleno tak že se voda tlačí do malích rovných trubiček (takové síto) a tím se usměrňují molekuly a výsledkem je hladký proud vody tak též by to mohlo být i s tím nasávaným vzduchem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 6. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 6. Březen 2010 No neco na tom mozna bude pravdy, ale proste si nedokazu predstavit ze takovy kus plastu zvedne vykon motoru i o jedineho konika. No a ma to byt i v ostatnich airboxech, nebo to ma zas jen VW a na skodovce setrili a nedali to tam... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DEZENT Vloženo 6. Březen 2010 Sdílet Vloženo 6. Březen 2010 Mám octavii 1,9 tdi 77 kw a ten zmíněný plast připomínající struhadlo na zelí tam mám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 7. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 7. Březen 2010 takze to "struhadlo" asi predesly majitel u meho auta vyhodil pryc. A je to pod filtrem, nebo nad filtrem? ( nejspis pod ze ano) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Zubek Vloženo 7. Březen 2010 Sdílet Vloženo 7. Březen 2010 (editace) Nedávno jsem filtr měnil a taky jsem si toho plastu pod filtrem všiml...měl jsem pod ním suché listí Editováno: 7. Březen 2010, autor: Jiří Zubek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidSK Vloženo 28. Březen 2010 Sdílet Vloženo 28. Březen 2010 Tak to môže byť nejaký "hrubý predfilter", práve na to suché lístie, nie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 28. Březen 2010 Sdílet Vloženo 28. Březen 2010 (editace) To je až pod filtrem. Ale mohlo by to být i na to. Editováno: 28. Březen 2010, autor: acek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paldous Vloženo 28. Březen 2010 Sdílet Vloženo 28. Březen 2010 nemas nahodou foto toho "struhadla"? nevim jestli je to to co myslim, ale taky tam mam takovej zvlastni plast... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 29. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 29. Březen 2010 To je až pod filtrem. Ale mohlo by to být i na to. No dyť jooo. Prece vzduch se nasava zespod airboxu a vystupuje pres filtr vrchem do sani / turba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 29. Březen 2010 Sdílet Vloženo 29. Březen 2010 Sorry mi to nejdřív nedocvaklo než jsem si to představil jak to tam ve skutečnosti je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadrat Vloženo 1. Duben 2010 Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 Ahoj - může mi někdo poradit, jaký typ vzduchového filtru mám dát do mé OII 2.0TDi, 16v, typ motoru BKD označení 1Z3? Bohužel mi ho odborníci v servise zapomněli vymněnit, když dělali servisní prohlídku.....Našel jsem tohle označení 1K0 129 620 D (asi je víc typů) a ještě by mně zajímalo, jak složitá je výmněna, popřípadě nějaký návod, plz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 1. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 Nevim jak jsou ty filtry zamene, ale vypadaji tvarove vsechny stejne. Zajdi si koupit filtr bud do škoda prodejny, nebo si ho kup nekde v mototechne, nebo auto Kelly a jine podobne firmy... Vymena neni vubec slozita - jen odsroubujes vsechny srouby co vidis okolo vzuchoveho filtru, pak ho vytahni, box vyfoukej, dej novy filtr, poskladej to a muzes vesele jezdit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 22. Únor 2012 Sdílet Vloženo 22. Únor 2012 caute, aky mate nazor na open filter u TDI? neskodilo by to turbu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 9. Březen 2012 Sdílet Vloženo 9. Březen 2012 kluci nikto nic? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 9. Březen 2012 Sdílet Vloženo 9. Březen 2012 pajko: Je to zbytocne montovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 a ak by to chcel clovek cisto ako esteticku zalezitost? ide mi o to ci to je vhodne alebo nevhodne pre tdi, ci to motoru (turbu) moze nejakym sposobom skodit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zotyo23 Vloženo 15. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2018 Nazdar, má zmysel toto nahodiť? Ale je to zbytočnosť?https://www.fusion.sk/katalog/product/382483?a[24118][]=2007&a[24119][]=SKODA&a[24120][]=Octavia&a[24121][]=1.9L L4 Diesel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek16 Vloženo 21. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2018 Nemá to smysl nikdy a na ničem. Dělali testy přesně tady toho KN shitu, a jsou tam díry takový, že tím lítá písek přímo do motoru. (nehledě na to, že ti to saje horkej vzduch z motoru, namísto studenýho zvenku). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PcGamer Vloženo 22. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2018 nekde jsem cetl ze i ten, nejlacinejsi papirovej filtr (rozumnej propusti necistoty do motoru) je lepsi jak ten z odkazu, bo kazdy jiny "sportovni" filtr, sani. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.