cosby Vloženo 7. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2008 tak je nechej naštelovat v servisu.Aby jsi poznal,že naklápění funguje,dej auto proti stěně a pořádně ho vzadu nalož Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 7. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2008 Nebo po zapnuti se sklopi a daji se do horizontu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bonox.cz Vloženo 7. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2008 Nebo po zapnuti se sklopi a daji se do horizontu...No právě ,když zapnu světla tak se ani nehnou a svítí moc vysoko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 7. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2008 Podivej se na poistky a dalsi positky v mot. prostoru... A nemas vedle ovladace svetel kolecko????? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bonox.cz Vloženo 7. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2008 Podivej se na poistky a dalsi positky v mot. prostoru... A nemas vedle ovladace svetel kolecko????? To nemám je tam jen intenzita osvětlení přístrojů, na pojistky se ale podívám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doli Vloženo 7. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2008 Jo taky za mnou byl clovek co mu tohle delalo (respektive nic nedelalo)...po rozebrani xenonu jsem se nestacil divit...vybojka pripevnena plastovou sponou na kabelaze...parabola orezena...a moturek pro halogeny! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 7. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2008 Pokud tam nemá ovládání výšky u spínače světel tak to bude origo,tak bastl tam snad nebude.Může být uhnitý drát u snímače Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ol@f Vloženo 7. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2008 me to naklapeni jednou prestalo fungovat po te co mi svetla v servisu vyndelali kvuli lakovani predku, po te se stim podle vseho technik nesral, nacpal je zpet a nerovedl nejake nastaveni / inicializacia a naklapeni nefungovalo. Stacilo tam, zajet znova presvedcit ho ze se ma nekde zeptat nebo podivat do navodu pro dilnu, uznal ze udelal chybu tak provedl to nastaveni a uz to zase naklapi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 7. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2008 stačí vyndat světlo, odpojit a zapnout zapalování a už se nenaklápí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasM Vloženo 7. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2008 Tak to teda nevím, nechci polemizovat, ale asi před čtvrt rokem jsem tahal novou hadičku k zadnímu ostřikovači a samozřejmě jsem musel vyhodit předek i s xenama. Abych ten nový šlauch hned vyzkoušel, musel jsem zapnout zapalování bez světel. Myslím si, že naklápění mi snad stále funguje, alespoň po nastartování si to dělá obvyklé inicializační "kývnutí", takže předpokládám, že naklápění funguje OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
reinxed Vloženo 16. Únor 2009 Sdílet Vloženo 16. Únor 2009 me to naklapeni jednou prestalo fungovat po te co mi svetla v servisu vyndelali kvuli lakovani predku, po te se stim podle vseho technik nesral, nacpal je zpet a nerovedl nejake nastaveni / inicializacia a naklapeni nefungovalo. Stacilo tam, zajet znova presvedcit ho ze se ma nekde zeptat nebo podivat do navodu pro dilnu, uznal ze udelal chybu tak provedl to nastaveni a uz to zase naklapi. Ano to samé se stalo i mě.Zajel jsem do servisu a bylo hotovo.Ptal jsem se proč to nenaklápí a mechanik tvrdil , že to bylo rozhozené a bylo to třeba nastavit do výchozí polohy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MisacekSK Vloženo 28. Únor 2009 Sdílet Vloženo 28. Únor 2009 neviete nahodou ako nastavit to naklapanie?ci uz cez VAG alebo nie.dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
topgun Vloženo 16. Březen 2010 Sdílet Vloženo 16. Březen 2010 Caute,mam na octavii origos xenony.Auto ma nastavene denne svietenie,cize ked dam do prvej polohy klucik uz aj svietia.Pri starte nebadam nejake chvilkove zoslabenia proste akoby nic.teraz to sledujem ale tak sa mi zda ze nie vzdy sa xenony "sklopia" proste asi sa kalibruju alebo ako to nazvat.Mali by sa po kazdom starte ci kazdom zapnuti vypnuti svetiel?auto mam 5 dni tak sa zoznamujeme ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 17. Březen 2010 Sdílet Vloženo 17. Březen 2010 Podle mě to je správně. Jde o automatickou nivelaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
topgun Vloženo 17. Březen 2010 Sdílet Vloženo 17. Březen 2010 ale ci sa to ma robit stale,alebo obcas,alebo po kazdom nastartovani,alebo po kazdom zapnuti svetiel? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidek.c Vloženo 17. Březen 2010 Sdílet Vloženo 17. Březen 2010 děla to při každem nastartovani auta... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 20. Březen 2010 Sdílet Vloženo 20. Březen 2010 xenony se naklopí po každém staru (pokud je vše v nivelaci ok) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
binbov Vloženo 21. Březen 2010 Sdílet Vloženo 21. Březen 2010 TOto je normální jev xenonů,mě to dělá taky,zprvu jsem se děsil,ale teť v pohodě.Jen svítím sousedům do oken. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woodbine Vloženo 21. Březen 2010 Sdílet Vloženo 21. Březen 2010 Jeden postřeh ode mě - když startuju s už zapnutýma xenonama, tak se automaticky kalibrujou. Když nastartuju a zapnu je až pak, tak nic. Má to nějakej zvláštní význam? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidek.c Vloženo 21. Březen 2010 Sdílet Vloženo 21. Březen 2010 Jeden postřeh ode mě - když startuju s už zapnutýma xenonama, tak se automaticky kalibrujou. Když nastartuju a zapnu je až pak, tak nic. Má to nějakej zvláštní význam? pocatecni nastaveni funguje pri kazdem startovani i kdyz nemas zapla svetla... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
topgun Vloženo 21. Březen 2010 Sdílet Vloženo 21. Březen 2010 dakujem,hned v tom mam jasnejsie :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woodbine Vloženo 21. Březen 2010 Sdílet Vloženo 21. Březen 2010 Davidek: No to asi jo, ale pokud nejdřív nastartuju a až pak zapnu světla, není to nastavování nijak vidět. Kdežto u opačnýho případu to je vidět krásně, jak světla jezdí do stran a dolů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidek.c Vloženo 22. Březen 2010 Sdílet Vloženo 22. Březen 2010 Davidek: No to asi jo, ale pokud nejdřív nastartuju a až pak zapnu světla, není to nastavování nijak vidět. Kdežto u opačnýho případu to je vidět krásně, jak světla jezdí do stran a dolů. protoze nez rozsvitis svetla,taak uz to je nastavene....at ti nekdo nastartuje auta bez svetel a ty se divej a uvidis jak se cocky nastavi....taky jsem to tak sledoval.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woodbine Vloženo 22. Březen 2010 Sdílet Vloženo 22. Březen 2010 Aha, dík za vysvětlení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
czPaa Vloženo 2. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2010 (editace) Ahoj mam dotaz ohledne nastaveni resp. nivelace xenonovych svetel pri zapnuti klice. (Octavia II 2.0TDI, rv. 2005) Jak jsem se zde docetl xenony by se meli pri zapnuti klice, automaticky nastavit do nejake polohy tzn. dochazi k viditelnemu pohybu. Tento pohyb u svych svetel nepozoruji. Vzhledem k tomu, ze je vozidlo ojete a xenony jsem na aute doposud nemel, mam par mozna hloupych postrehu a dotazu. - mam original xenonova svetla (nejsou dodelavana) - mam zapnutou funkci coming/leaving home - pri jizde mam pocit ze svetla sviti prilis dolu a neosvetluji vozovku dostatecne. (pokud jede predemnou vozidlo ve vzdalenosti cca 10m jeho SPZ neni osvetlena) - auto bylo lehce bourane na zadek (nekde na naprave je cidlo muze to mi vliv? = ano ) Melo by dojit k pohybu svetel uz pri odemknuti auta kdyz se rozsviti potkavaci svetla (coming home funkce), nebo az po otoceni klicem v zapalovani ? Jak jinak mohu overit, ze je s mechanikou svetel vse v poradku ? Auto necham proverit v servisu, ale chtel bych znat nejake detaily ohledne teto funkce. Nerad bych se nechal napalit nekym v servisu, kdo mi nauctuje 30 tisic za opravu, jak to byva v aut. servisu obvykle. Dekuji moc za trpelivost a odpoved/radu. J. Editováno: 2. Prosinec 2010, autor: czPaa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.