Přejít na obsah

Brzdový kotouč - rýhy


Garen

Doporučené příspěvky

Včera jak jsem měnil kola na letní tak jsem si všiml, že pravém zadním brzdovém kotouči jsou rýhy. Nejsou moc hluboké ale jsou tam. Při dobrzďování jsem si všiml takovýho divnýho zvuku. Nevím jak bych to popsal. Myslíte, že to může být těma rýhama?

Čím ty rýhy mohly vzniknout?

dsc00655d.jpg

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tím odlamovacím zubem se tam nedostanu, je moc silnej a nevím, co bych tak jinýho mohl použít.

Ale je mi divný, že je tam těch rých víc. Nemohlo by to být špatnou třecí plochou třmenu?

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nj reklamace, to mě nenapadlo...Myslíte někdo, že to je na reklamaci?

Na to mým je najeto pouze 5t km. Ale je to jenom na tom jednom kotouči. Tři ostatní jsou OK.

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já to mám samý,z druhé strany(vnitřek ještě horší)Nevím jestli je to na reklamaci

HTP nemá zadní kotouče. Reklamaci pochybuju, ale zkusim se teď v pátek poptat v servisu.

Jinak já mám rýhy na obou zadních, na vnějším okraji je kousek neobržděnej.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ryhy v kotoucich, nebo i "neojete" hrany jsou bezne. Proste vleti nejaky bordel mezi kotouc a desticku a nez se vymete, tak udela ryhy. Na reklamci to asi neuznaji. Neni to noc zasadniho. Horsi by bylo, pokud by se kotouce prehratim zkroutily. Co se tyka "neojetych" hran. To je dano obvykle tim, ze desticka nedoseda presne na celou plochu kotouce. Pokud to jsou jen 2-3mm z kraju, tak se nic nedeje. Urcite jste to vsichni uz u kotoucu zazili. Pokud by to bylo na veti plose, tak by mohlo jit o "rozbitou" desticku, ze ktere se kus ulomil a ted nedoseda na kotouc. To by bylo na opravu(nebo reklamci).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tim bordelem by to i sedělo, protože zadní brzdy nejsou tolik namáhaný a asi tam fakt vobčas něco zapadne. Já mám spíš problém se rzí, té je po dešti opravdu hodně.

Jinak o kotoučích jsem se bavil s kolegou, kterej byl jakejsi závodník. Na otázku, jestli má cenu dávat nějaký kvalitnější kotouče odpověděl, že se nesetkal s žádnejma, který by po třiceti tisících tak jako tak nebyly ve volantu při brždění aspoň mírně cítit. Jak sem koupil, tak prodávám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ked mas esp tak su aj vzadu kotuce pokial viem

Ani prd, to vieš blbě. Některé motory mají kotouče vzadu vždy (1.6 77kW, 1.9TDI 77kW), některé v případě dovybavení ESP (1.4 63kW, 1.4TDI 59kW) a některé nikdy (1.2 44kW a 51kW, 1.4TDI/51kW).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Presne tento isty problem riesim teraz aj ja spolu s dvoma kamaratmi. Vsetci sme si kupili minuly rok Roomstera 1,6, cize aj s kotuckami vzadu. Do zimy v pohode, ked som menil kola pred dvoma tyzdnami, zistil som, ze moje oba zadne kotuce vyzeraju presne tak ako na foto hore. Kamarati maju tiez to iste. Taktiez ma znervoznuje aj "suchotavy" zvuk pri brzdeni. Ked som to ukazal v servise bolo mi povedane, ze je to normalne, a ze urcite aj brzdenie je v poriadku a ze to bol kamen... Ale tolko kamenov a po celej brzdnej ploche!!! Mne osobne sa to nepaci, najmä ked sa pozeram po ostatnych inych autach (znackach) s kotuckami vzadu a vidim, ze tam je to v pohode. Idem do servisu si dat zmerat brzdnu silu, tak uvidim... Osobne pochybujem, ze brzdna sila bude ok. Myslim si, ze kotuce dostavaju momentalne poriadne na frak a vyzeraju na pohlad strasne. To mam najazdenych len cez 11000 km!!! Nas nazor je, ze brzd. platnicky su prilis mäkke a kazdy kamen sa zachyti, zapece, nevypadne a kresli, a kresli, a kresli...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...