Srpen 31, 20187 r Také jsem měl problém že mě to hučí při 80km/h postupem času se to posunulo na 60km/h. Nejdříve jsem měnil zadní ložiska. Poté sundal kardan. A až po sundání kardanu . Šlo zatočit z přední nápravou lépe. A byl problém na levém předním kole. Ale měnil jsem raději i vepředu obě ložiska. Při této opravě jsem i měnil již projete kotouče a desky. A už je v autě krásné ticho .
Prosinec 30, 20186 r Čau kluci zase mi hučí podvozek :( ale teď už zadní část vozu, destičky mám tam cca 2 roky zpět po výměně a vypadají dobře, kotouč taky ale ten nevím kdy byl vyměněn , pouze okem proběhly tyhle kontroly poté sem vyzkoušel točit zadním kolem jestli necvaka nebo se nějak nehýbe a vypadalo to dobře tak co by to mohlo být? Ještě slyším vepředu při rychlosti 5km/h při neutralu jen v nějakém danem místě něco "cvakne" jako by něco bylo na kotouči nebo na desticce ale nic sem tam neviděl A když sem ho měl na zvedaku tak sem to neslyšel :/
Prosinec 30, 20186 r Aby lozisko cvakalo nebo v nem byla vule, to by musel byt fakt extrem. Podle me to bude jedno z lozisek. Kdyz na zvedaku zatocis obema zadnima kolama (klidne postupne), neslysis u jednoho z nich tiche huceni? Taky je mozne, ze jsou spatne uz obe (ja po vymene jednoho velmi brzy menil i druhe), takze to vzajemnym porovnanim nepoznas. Upraveno Prosinec 30, 20186 r od LucasCZE
Prosinec 31, 20186 r Také doporučuji celé auto zvednout a postupně zatočit se všemi koli a jestli některé hučí tak vyměnit ložisko. Ale jestli máš 4x4 tak se ti z předními koli bude hůř točit. Ja až po sundání kardanu poznal že hučí levé přední kolo. ? . ?
Únor 21, 20196 r Zdravím Vás kolegové. Mám nyní O2 1.6MPI, velice zachovalou, servis pouze Škoda, Vypadá opravdu jako nová. Přesedlal sem z Golfa IV benzin plná výbava. Do octavie sem sedl a připadal sem si jak na žebřiňáku. Tvrdý podvozek, velice hlučná, slyším venku spadnout špendlík. Jelikož ten motor je velice tichý, kultivovaný, řazení naprosto dokonalé, octavii jsem si zamiloval i tak. Problémem je neustále zvuk od zadní nápravy - levá strana mi přijde. Je to hrozný. Jezdím dálnice a od 80kmh nepravidelný zvuk pohučování. Bolí mě z toho po 20minut hlava. Podvozek ok, všecko naprosto v pořádku. Profesionálně udělaná geometrie ve dvou autorizovaných servisech - i zadní náprava, odklony. Gumy to dělají i letní nové. Dle informací zde zkusím přitáhnout všechny dveře, zkontroluji gumy zadních dveří a budu se modlit, ať ten zvuk odejde. Upraveno Únor 21, 20196 r od tomakecTD
Únor 22, 20196 r můžeš si zkusit nechat /udělat vytlumení podběhů a kufru, dělá to třeba Ahifi. Octa je pro koncern "levný" auto, nemá snad žádný odhlučnění, narozdíl od "prémiových" značek.
Únor 25, 20196 r Asi to zkusím udělat sám. Nicméně mě pořád zajímá, co ten zvuk způsobuje. Zadní dveře mám oblepené páskou, profukování již zmizlo. Nicméně zvuk od podvozku nedokážu identifikovat. Po dálnici sem i ležel v kufru a tvrdím, že od kol - pneumatik to není. Jakoby rezonovala nepravidelně pružina, nebo zadní náprava. Nejvíc ten zvuk vychází z podsedačky na levé zadní straně. Nebo se rozrezonovává šustplech u výfuku. Fakt nevím. Ale pije mi to fakt hodně krev. Auto je v perfektním stavu, při jízdě na nerovnostech ani v interiéru nic nepraskne, ani na nápravě. Fakt bych toto velice rád vyřešil.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.