Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

čistil som po zime klímu bolo z nej cítiť taký kyslí smrad. V motorovom priestore som prezrel a vyčistil aj odtokovú hadicu na odtok kondenzátu a zarazilo ma, ža na jej koci nieje žiadna klapka, ale iba obyčajná trubka bez klapky. V manuále píšu o nejakej klapke ktorá je na vyústení hadice na odtok kondenzátu z klímy. Má niekto foto vyústenia tejto trubky ? Môžem do tejto trubky tiež nastriekať dezinfekčný prípravok bez poškodenia tohto dielu? Nieje v tejto odtokovej trubke nejaká klapka, ktorú by som poškodil pri zavádzaní hadičky na dezinfekciu?

Vďaka.

• Autor

prikladám foto výtokovej trubky, na konci je zrejmé, že žiadna klapka tam nieje. Môžem do toho otvoru napchať tenkú trubku a vystriekať to dezinfekčným roztokom?

post-10764-12701556828147_thumb.jpg

Dle DP by na konci měl být opravdu nějaký ventil a další má být na druhém konci u výparníku.

post-1042-1270185590,6819_thumb.gif

• Autor

a odkial berieš informáciu, že druhý ventil /klapka/ má byť pri výparníku???

v DP:

post-1042-1270210289,8111_thumb.gif

• Autor

maslím, že v tej odtokovej hadičke nič neni, žiaden ventil, lebo som do nej vtlačil tenkú trubku podla mňa až po výparník a išla tam bez akéhokolvek odporu.

Podla ETKY to má byť ventil 6Q1 820120, alebo 6Q2820120 , ale je to iba hadička. Možno nejaká novinka, asi sa to často zelepovalo špinou, a tak to páni v škodovke zmenili na hadičku bez ventilu.

Možno by to stálo z pokus objednať a bol by som zvedaví čo by prišlo.

Mimochodom mám Fabiu 1,2 40kw, r.v. 2003

Upraveno od lars

Ale to vyššie je záber z výparníka?

Upraveno od Diamant

• Autor

to : Diamant - tá fotka je pohľad na výtokovú trubku kondenzátu v motorovom priestore po odklopení zvukovej izolácie.

mimochodom dnes som to tej trubky na fotke strčil jednu hadičku a to takú aby tesnila a skúsi som do nej fuknúť, a v pohode, ak by tam niekde v ceste bol spätný ventil, tak by sa predsa fúkať nedalo, alebo iba z ťažkostami. To fúkanie bolo počuť až výdychov v aute.

v tom gumovým bazmeku by měla být taková více méně volně plandající blána - to je ten zpětný ventil

• Autor

v tej gumovej hadici nieje žiadna klapka, ibaže by ju už niekto videl u inej fabie, možno v starších modeloch bola a zalepovala sa od špiny a tak ju odstánili.

dalšie foto :

post-10764-1270674180,8424_thumb.jpg

a dalšie zo zasunutou hadičkou, dostal som sa s ňou až po výparník ak by v ceste bola prekážka bolo by to pri zasúvaní cítit.

post-10764-1270674233,8497_thumb.jpg

Upraveno od lars

to to spíš už někdo porychtoval šroubovákem ;)

• Autor

to Wittmann : a ty si už videl ten výtok na vlastné oči. Ani v servise škoda som nenašiel nikoho, kto by ten výtok už videl a jasne mi povedal, že to má byť iné, alebo je to ok.

jo viděl, když jsem dodělával klimu. Bez demontáže topení se k tomu (alespoň myslím) nedostaneš.

• Autor

objednal som tú výtokovú trubku, tak uvidíme ako má vyzerať. Zajtra ide pre ňu, potom sem hodím foto.

a proč to vůbec řešíš?

• Autor

Tak tu je ten záhadný ventil, teraz je jasné, že je to iba obyčajná odtoková hadica.

post-10764-1271885197,0881_thumb.jpg

post-10764-1271885302,9567_thumb.jpg

je to absolutne priechodzie, myslel som že tam bude nejaká membrána, takže ventil iba podla DP a obj. čísla.

Upraveno od lars

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.