Přejít na obsah

Piskanie


Marosh

Doporučené příspěvky

Ahoj.

Mam novu Fabiu 1.2 12V najazdenych cca 2500Km a vsimol som si ze pri brzdeni motorom mi nieco v predu piska. Neviem od kedy to robi, lebo ked mam zavrete okna tak to nie je vobec pocut. Vsimol som si to len teraz ako zostalo vonku teplejsie a sem tam si otvorim okno. Neviete cim to moze byt? Mam s tym ist do servisu?

Dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nie robi to len pri brzdeni motorom. Napriklad pri dojazde na cervenu na krizovatke, alebo pri jazde z kopca so zaradenou rychlostou. Je pri tom jedno aku rychlost mam zaradenu a akou rychlostou idem a spojky ani brzdy sa vobec nedotykam. Proste akonahle zlozim nohu s plynu tak sem tam pocut nejake piskanie. Ked vytlacim spojku tak to prestane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělá mi to též. Mám stejný motor, najeto asi 11.500 km. Při vypnutém radiu je to slyšet i se zavřeným oknem, ale píská to opravdu slabě. Nijak to neřeším. Může to být palivové čerpadlo, motorek skrtící klapky nebo kopa jiných věcí... Holt doba karburátorů je za námi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám ŠF 1,4 16V r. v. 2004 a dělá mi to stejný ....... několikrát jsem s tím byl i v servise, aby mi vyčistili brzdy (i když je to motorem - pouze při jízdě se zařazeným rychlostním stupňem, bez brždění a plynu). Tam mi řekli, že nic neslyší a že je vše v pořádku. Stále mi to dělá a nevím už co s tím ....

:angry:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky to mám, byl jsem s tím v servisu, technik to slyšel řekl, že by to nemělo dělat :o , tak zkoumali co to je, na nic nepřišli a nakonec řekli, že je to normální :angry: . Mně to pískalo jen při určitých otáčkách tak kolem 2.200. Na starém foru jsme to probírali a pravděpodobně to dělá zpětný ventil výfukových plynů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Podle me se toho nemusis bat. Ja mam najezdene 30 tis a delalo mi to hned od novoty. Taky jsem to resil jako reklamaci a ta sama odpoved co ostatni, to je normalni. Podle me to muze byt i neco okolo spojky nevim, ale casem to ubyvalo a ted uz to dela jen nekdy. Kdyz ti to vadi, tak vyhod spojku pri dojezdu a mas klid. V kazdem pripade to podle me neni zadna ohrozujici zavada. Jsem toho jasnym prikladem stejne jako ostatni. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...