Přejít na obsah

přitvrzení zadních pružin

Jakoubek

Doporučené příspěvky

Nazdárek

Potřeboval bych radu. Jak přitvrdit zadni pružiny? Když naložim něco do kufru tak si zadek docela dost sedne dolu, kolega říkal že jsou už unavené pružiny, podle mě kdyby byly unavené tak to sedí dole stále ne? Někde jsem viděl nějaké kroužky které se dají do pružin, tak se zkuste podělit o zkušenosti zda vyměnit pružiny nebo jak fungují ty kroužky děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty krouzky uz sem videl je to dobra vec. Nevim jestli ti to k necemu bude ale ja na Golfa II do zadu provrtal puk na hokej a dal sem je tam a kdyz se to nalozilo tak to slouzilo jako doraz. Staci vymyslet neco jako doraz ale ty krouzky taky funguji uz sem to videl v praxi.

Nemáš nějakej odkaz na ty kroužky ? Fotku jakým způsobem se to montuje a kolik to cca.stojí? Kam jsi namontoval ten puk? Někam pod tlumič? Bych potřeboval jen přitvrdit ne zvednout, aktuální výška vyhovuje

Odkaz ke komentáři

Podlozek je hodne druhu nektere se pouzivaji na pruziny a nektere na tlumice. Podlozky na tlumice nejsou k prizvednuti ale slouzi jako doraz kdyz to nalozis tak se to one opre a nejde to niz davaji se primo na tlumic pod doraz oc je origo.

http://www.highperformanceparts.cz/sandtler/dorazy-tlumicu-13mm--zadni-naprava.6220

Tyhle mam nejradsi

http://www.mmtuningauto.cz/index.php?id=detail&zbozi=FWB608

Tady sou jedny z dorazu na pruzinu

http://tuning.shop5.cz/cz-detail-224010-dorazy-pruzin-vlozky-2ks.html

Odkaz ke komentáři

jestli máš pruziny unavené,vymackané, tak jsou ti dorazy na pytel,auto bude sedet jako kacena,jen ti to nebude dřít,nebo mlátit.

jestli to nechceš přímo zvedat, tak neinvestuj nesmyslně do nějakých dorazů a podložek a kup si nové zadní pružiny,které obě na netu

jsem sehnal za 500 a máš klid. jestli to chceš zvednout,nech si navíc pod ně udělat silonové podložky.-viz moje příspěvky

tenisáky a puky jsou velká volovina,kterou sice dělali např.dročkaři,ale za minulýho režimu,kdy se nic nedalo sehnat,tak takhle improvizovali...bud ti to bude mlátit, nebo v případě tenisáků,pokud je tam už narveš, tak ustřelovat, protože v tu chvíli jsi zrušil funkci tlumiče.

Editováno: , autor: deny8
Odkaz ke komentáři

Sorry ale s těma tenisákama meleš blbosti.Ale to by se v tom případě chovalo uplně stejně se silnějšíma pružinama jak tvrdíš i s podložkama taktéžTím určitě nevyrušíš funkci tlumiče.Zamysli se než něco takového začneš tvrdit. :aggressive: To by museli být tlumiče KO aby to hopsalo.

Odkaz ke komentáři

Nebudu se hádat, mě je to celkem dost jedno, jak si to kdo udělá, říkám pouze to, k čemu jsem došel po zvednutí svého auta o nějaké 3cm výš než je Scout...Samozřejmě neznám Tvoje zkušenosti se zvednutím, resp.nacpáním tenisáků do pružin a jízdou na tom, ale vím jak ta prdel ulítávala v zatáčce na každém kaménku klukům co měli takovýhle "tenisákový"toleda...

;)Co se funkce tlumiče týká, tak si určo myslím, že pokud mu vezmeš, nebo výrazně omezíš (tenisákama) možnost pohybu-tedy i tlumení, bude ti ta kára jenom pružit a tedy i velice pěkně skákat (třeba jako Maxipes Fík:smich:) ale je každého věc, čím chce jezdit nebo skákat.:)

Odkaz ke komentáři

Taky pouzivam tyhle http://tuning.shop5.cz/cz-detail-224010-dorazy-pruzin-vlozky-2ks.html vlozky do pruzin uz nekolik let a jsem s nimi velice spokojeny. Pred kazdou zimou davam na predni napravu po dvou kusech na kazdou stranu cimz ziskam nejakych 5-6cm. Navic ziskam progresivni tlumeni. Na jaro sundavam a vozim celorocne v aute. Nasazeni nebo demontaz zaberou tak max. 5 min. a kdyz jezdim cestou necestou tak to stoji zato nasadit, nez ocesat spoiler :palec2:

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...