zzdeny Vloženo 17. Květen 2010 Sdílet Vloženo 17. Květen 2010 Mam nasledujici postrech: kdyz jsem mel vyplou klimu (poloautomat) a trochu jsem si pritapel, foukani jsem mel nastavene na okno a na bocni okna. Ale predni okno se mi porad mlzilo a kdyz jsem zkousel rukou zda na okno fouka i kdyz jsem dal ventilator na 2 tak nebylo nic citit. Z bocnich to foukalo krasne teply. A jak jsem prepnul jen foukani na sklo tak semi automaticky zapla klima foukalo to na sklo. Ma to tak fungovat? A jak to udelat aby mi to foukalo do kabiny i na sklo? U fabie to je vlastne stejna poloha a i oznaceni ovladciho kolecka, ale tam to foukalo na sklo i do kabiny. V manualu to nejak nevim vycist. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zzdeny Vloženo 22. Květen 2010 Autor Sdílet Vloženo 22. Květen 2010 Tak dnes jsem znovu pri zaplem topeni naplno studenem motor mel automaticky zaplou klimu. Pri prepinani klapky na ofuku se vypinala a zapinala se vzdy na ofuk na sklo. A sel hned horky vzduch. Pri prodeji nam rikali, ze naftak ma pridavne topeni, aby topil i kdyz je motor sudenej. To se dotapi klimou?mozna se blbe ptam, ale dosud jsem klimu nemel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka951 Vloženo 22. Květen 2010 Sdílet Vloženo 22. Květen 2010 (editace) Naftové Fábie, Octavie ll a určitě i Yeti mají přídavné elektrické topení - PTC článek umístěný ve skříni topení. Měl jsem to u Oct ll a topilo to opravdu hodně brzo. Editováno: 19. Červen 2010, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 22. Květen 2010 Sdílet Vloženo 22. Květen 2010 PTC-elektrická topná spirála. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zzdeny Vloženo 11. Listopad 2010 Autor Sdílet Vloženo 11. Listopad 2010 Taky se vam zapina sama klima i kdyz je zima? Rano nastartuju zapnu topeni na max dam ofuk na predni sklo a zapne se klima. Jaky to ma vyznam? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sranki Vloženo 11. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2010 Klima produkuje suchy vzduch preto rychlejsie odmlzuje celne sklo. Myslim, ze to je normalna funkcia klimy popisana aj v navode na obsluhu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sranki Vloženo 16. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2010 Naftové Fábie, Octavie ll a určitě i Yeti mají přídavné elektrické topení - PTC článek umístěný ve skříni topení. Měl jsem to u Oct ll a topilo to opravdu hodně brzo. Nevies ci sa to da dodatocne domontovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomino Men. Vloženo 16. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2010 Myslim, ze sa to dava iba do dieselov len pre to, ze maju silnejsi alternator. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sranki Vloženo 16. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2010 No mas pravdu. Zvlastne je, ze s 1.2TSI to ide, ale do 1.8TSI uz nie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olint Vloženo 5. Květen 2011 Sdílet Vloženo 5. Květen 2011 Dnes ráno jsem s udivem zjistil, že mi nefunguje větrák topení. V servisu to zitra opraví v rámci záruky, ale neodešlo to nějak brzo??? Vždyť mám najeto teprve 17000 KM!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aeropavlov Vloženo 22. leden 2012 Sdílet Vloženo 22. leden 2012 V základní výbavě 1.2 Active vidím nezávislé elektrické topení (poslední řádek v prvním odstavci) : http://www.skoda-auto.cz/CZE/model/yeti/equipment/Pages/equipment.aspx?m=69384 Opravdu ho tam mám ?Nějak to nepozoruji. Díky Pavel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petryeti Vloženo 22. leden 2012 Sdílet Vloženo 22. leden 2012 není to vyznačeno v servisní knížce ? Nálepka na druhé straně s hromadou konfiguračních kódů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petryeti Vloženo 22. leden 2012 Sdílet Vloženo 22. leden 2012 Taky se vam zapina sama klima i kdyz je zima? Rano nastartuju zapnu topeni na max dam ofuk na predni sklo a zapne se klima. Jaky to ma vyznam? Klimatizace funguje tak do 6°. Při větším chladu už ne. Kontrolka může svítit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WalkerT Vloženo 23. leden 2012 Sdílet Vloženo 23. leden 2012 Při teplotě pod 5°C a při zapnutí ofuku se klima aktivuje automaticky za účelem rychlejšího odvodu vzdušné vlhkosti. Na výparníku klimatizace se vlivem teplotních rozdílů sráží atmosférická vlhkost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petryeti Vloženo 23. leden 2012 Sdílet Vloženo 23. leden 2012 Autoklimatizace při nižších teplotách nefunguje, protože by poškodila sama sebe. Nestačila by se dohřívat a celý systém by doslova zamrzl. V žádném autě nefunguje pod 5°C. V podstatě žádná malá klimatizace nefunguje pod 5°. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 8. Únor 2012 Sdílet Vloženo 8. Únor 2012 V základní výbavě 1.2 Active vidím nezávislé elektrické topení (poslední řádek v prvním odstavci) : http://www.skoda-aut...nt.aspx?m=69384 Opravdu ho tam mám ?Nějak to nepozoruji. Díky Pavel Správně je to "Elektrické přídavné topení" - mělo by se jednat o PTC článek. Je to elektrický topný element,který má ohřívat vzduch vstupující ventilací do kabiny,než se ohřeje motor. Dříve byl ve výbavě jen u vozů s naftovým motorem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luxus Vloženo 11. Duben 2012 Sdílet Vloženo 11. Duben 2012 Neda se to automaticke zapinani klimy vypnout pres kabel primo v jednoce ? nechci aby se mi porad zapinala kdyz nastavim ofuk na predni sklo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maty13 Vloženo 11. Duben 2012 Sdílet Vloženo 11. Duben 2012 (editace) Mě se automatická klima na přední sklo v zimě osvědčila (nebo spíše jaro, podzim), kdy krásně při studeném motoru odmlžuje čelní sklo. Editováno: 12. Duben 2012, autor: Sranki Podla pravidiel fora, necitujeme predchadzajuci prispevok! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mar1tin Vloženo 22. Únor 2013 Sdílet Vloženo 22. Únor 2013 Neda se to automaticke zapinani klimy vypnout pres kabel primo v jednoce ? nechci aby se mi porad zapinala kdyz nastavim ofuk na predni sklo. Ahojte, mám ten samý dotaz, vyloženě mně rozčiluje,že se klima zapíná sama při přepnutí ofuku na čelní sklo. Nevíte, zda se tato funkce dá nějak vypnout? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petryeti Vloženo 29. Březen 2013 Sdílet Vloženo 29. Březen 2013 Nedá se vypnout něco co není funkční. Kontrolka svítí, ale to neznamená, že je klima pracuje. Inženýři ve škodovce ji nastavili tak, že spíná od cca 12° -15°C venkovní teploty. Pokud je například v kabině 40°C a venku 10°C, kimatizace nefunguje. Kontrolka přesto svítí. Bo je třeba palivo šetřit. Můžeme větrat bočním oknem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
čert Vloženo 4. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2013 To el. topení je super,nemůžu si ho vynachválit.Mám ho u 1.2 a je tam proto silnější alternátor 140 A. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bystro 11 Vloženo 4. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2013 Tiez mam 1.2 tsi len neviem ci ten elektricky predohrev mam ako to zistim? dajte vediet dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
čert Vloženo 4. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2013 Nejrychleji podle alternátoru,ten má mít těch 140 A. Jinak by to mělo být zapsáno ve výbavě,nebo podle kódů v servisní knížce (kod 8GU -tj. alternátor 140 Amp.) Podle toho co jsem se dočetl,začalo se to montovat do TSI během roku 2012,ale nevím jestli do všech.Dodělání by bylo asi dost nákladné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Vloženo 15. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2013 Ahojte, mám ten samý dotaz, vyloženě mně rozčiluje,že se klima zapíná sama při přepnutí ofuku na čelní sklo. Nevíte, zda se tato funkce dá nějak vypnout? Nedá se vypnout něco co není funkční. Kontrolka svítí, ale to neznamená, že je klima pracuje. Inženýři ve škodovce ji nastavili tak, že spíná od cca 12° -15°C venkovní teploty. Pokud je například v kabině 40°C a venku 10°C, kimatizace nefunguje. Kontrolka přesto svítí. Bo je třeba palivo šetřit. Můžeme větrat bočním oknem. Ta klimatizace samozřejmě pracuje když kontrolka svítí, její funkce není jen chladit, ale také odvlhčovat, aby se v zimě nepotila okna... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maba Vloženo 31. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2015 (editace) Zdravím. Dnes se mi stala zvláštní věc. Popíšu to. Mám 1.2TSI a manuální klimatizaci. Auto stálo přes noc venku, v noci mrzlo, tak -3 možná. V poledne jsem nastartoval, dal topení na plno, větrák byl nastaven na 1 a vyrazil jsem. Hrálo rádio. Z palubky se po minutě jízdy začalo ozývat slabé jakoby ševelení. Tak jsem vypnul větrák jestli to nedělá on. V tu chvíli se ,ale vypnulo i rádio. Ševelení taky přestalo, větrák se zastavil. Tak jsem větrák znovu pustil na 1 ,začalo to znovu ševelet a rádio začalo hrát. Tak jsem zkusil znovu větrák vypnout, ševelení přestalo, rádio se zase vypnulo, tachometr spadnul na nulu, (pořád jsem jel asi 90km/h) otáčkoměr ukazoval normálně. Znovu jsem tedy zapnul větrák, s tím se zaplo rádio, tachometr začal zase normálně ukazovat a to ševelení už se neozvalo. Od té doby už zase vše fungovalo normálně. Zkoušel jsem ještě vypínat a zapínat ten větrák ,ale už to dělalo to co má. Hledal jsem na netu jestli se nedá udělat nějaký reset té klimatizace jako to šlo v Octavii na klimatroniku, ale nic jsem nenašel. Nevíte někdo? Editováno: 31. Prosinec 2015, autor: maba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.