Přejít na obsah

Provrzávání v oblasti předních dveří

specnas

Doporučené příspěvky

Mám problém. Při malé rychlosti slyším v přihrádce vrzat sluneční brýle. Asi je budu meset dát do nějakého pouzdra. Tento problém mi vznikl po návštěvě servisu nejmenovaného prodejce Škoda a Kia v Olomouci.

Konečně jsem si našel čas na reklamaci vrzání v oblasti dveří. Kamarád mechoš mě po příjezdu poslal za garančním technikem. Ten už dopředu informovaný o problému přišel s nějakou malou lahvičkou a hadříkem a dal se do mazání gumového těsnění dveří. Když to nepomohlo, namazal ( nevím jak to popsat ) dvojbřitou sametku na horní straně dveří + karoserii, kde tato sametka doléhá a ejhle, bylo po vrzání. Nechtěl věřit, že to dělá ta sametka! Namazal pak i další dveře a poslal mě projet se. Vybral jsem si tu nejhorší cestu poblíž – již dříve vytypovanou a ticho, jen ty brýle začaly vrzat a tak putovaly do kapsy na sedadle spolujezdce. Domů jsem jel málem na jedničku, abych si vychutnal to ticho při pomalé jízdě.

Problém vrzání vyřešen, otázka zní, na jak dlouho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám problém. Při malé rychlosti slyším v přihrádce vrzat sluneční brýle. Asi je budu meset dát do nějakého pouzdra. Tento problém mi vznikl po návštěvě servisu nejmenovaného prodejce Škoda a Kia v Olomouci.

Konečně jsem si našel čas na reklamaci vrzání v oblasti dveří. Kamarád mechoš mě po příjezdu poslal za garančním technikem. Ten už dopředu informovaný o problému přišel s nějakou malou lahvičkou a hadříkem a dal se do mazání gumového těsnění dveří. Když to nepomohlo, namazal ( nevím jak to popsat ) dvojbřitou sametku na horní straně dveří + karoserii, kde tato sametka doléhá a ejhle, bylo po vrzání. Nechtěl věřit, že to dělá ta sametka! Namazal pak i další dveře a poslal mě projet se. Vybral jsem si tu nejhorší cestu poblíž – již dříve vytypovanou a ticho, jen ty brýle začaly vrzat a tak putovaly do kapsy na sedadle spolujezdce. Domů jsem jel málem na jedničku, abych si vychutnal to ticho při pomalé jízdě.

Problém vrzání vyřešen, otázka zní, na jak dlouho.

Co to bylo za přípravek?

Díky

Odkaz ke komentáři

Artigasi na tento problém jsem přišel už před necelým rokem, kdy to taky začalo vrzat, bohužel jsme to na žádným srazu neřešili. Já to dělám tak, že když to začne vrzat vezmu leštěnku, přeleštím karoserii kde doléhá sametka a je klid. Bohužel to vydrží tak maximálně dva měsíce a musím zas leštit. Prostě ta sametka nemá rada sucho, tak kdo maže ten jede a nevrže.

Editováno: , autor: z.docekal
Odkaz ke komentáři

Vrzání dveří se možná na žádném srazu neřešilo, ale zde na fóru ano. I já jsem na toto téma již dříve něco napsal, včetně popisu nějakých pokusů o odstranění tohoto jevu. Jenže mazat něco, snad každý měsíc, mě přestalo bavit. Proto návštěva servisu.

Na název přípravku se mě ptalo již více lidí, ale nevím o co šlo, nezeptal jsem se. Vím jen, že šlo o malou plastovou lahvičku opatřenou nálepkou s logem škoda. Mělo by tedy jít o originální výrobek pro škodovku.

Odkaz ke komentáři

Tak výrobce udává, že PTFE má neutrální pH hodnoty a nenapadá syntetické materiály, kovy a gumy, ani já tedy žádnou změnu na povrchu nepozoroval, takže těsnění dveří ani netvrdne ani se nevysušuje, to by navíc u mazadla byl docela paradox. Já se přiznám, že jsem jej nekupoval, ale dostal od známého z údržby kam to objednávají, ale myslím, že jakékoli jiné v obchodech dostupné PTFE mazadlo splní svou úlohu velmi podobně, ne-li naprosto stejně, určitě se nespleteš, když zajdeš do nějakého obchodu se zbraněmi, tato mazadla se s úspěchem používají na čištění,promazání a ochranu zbraní ve všech klimatických podmínkách. Asi nejlevnější alternativu jsem objevil tady, za ty peníze se to snad vyplatí vyzkoušet :t

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...
  • o 1 rok později...

mně to vrže víceméně furt, i když jsem už zkusil veškerý domácí mazací sortiment :-)

nicméně si začínám myslet, že ten problém není jen u sametky, ale možná spíš uvnitř těch gum na dveřích - ty jsou duté a když je zmáčknu, tak vržou samy o sobě... takže poslední pokus byl je promazat zevnitř - náhodou tam jsou po cca 50cm malé dírky, kudy to jde nastříkat bužírkou u spreje s olejem...no uvidíme, jak dlouho to vydrží.

Odkaz ke komentáři

Já už to řeším se servisem od února, reklamace probíhala tak, že namazali speciálním přípravkem - vydrželo týden, výměna postupně všech těsnění - bez úspěchu, opět namazání speciálním přípravkem vydrželo čtrnáct dnů a vrže to jak hrom. Nyní čekám na osobní návštěvu technika ze ŠA, který rozhodne co dál.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...