Přejít na obsah

specnas

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení specnas

Nováček

Nováček (1/14)

  • First Post Vzácný
  • Collaborator Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

3

Popularita

  1. Tak náš Superb Style 1.5. TSI, DSG, Style objednán 16.5. 2023, předpokládaný termín dodání říjen 2023 jsem dnes slavnostně převzal od dealera.. No to teda šok ale přijemný........Co by za to dal kolega s Octavií IV už rok čeká a čeká.
  2. Jen na doplnění předpokládám že nemáš v kufru rezervu. Já jsem ji dokupoval, podlaha kufru se zvedla a na milé háčky nic nedám protože nákupní tašky se mi tam nevejdou. Vzdálenost od zvýšené podlahy po háček je moc malá..........
  3. specnas

    Yeti MR 2016

    Jinak malá informace pro ty co čekají na nové motory. na slovenském webu Škodovky jsou již v konfigurátoru k objednání. Kdy pak asi u nás....?!
  4. Řeším opačný problém. Mám nového Yetíka bohužel s sadou na opravu pneu. Rád bych tam dal rezervu včetně nářadí a těch vložek. Zmenšení kufru neřeším. Tak má li někdo na prodej komplet, koberec, vložky, nářadí včetně dojezdového kola rád odkoupím. Na ceně se určitě dohodneme. Jo a mám model CITY předokolku 4x2. Předem dík.
  5. Tak po delším čase se vracím na vlákno, které jsem zakládal. Opět se ozvalo známé provrzávání v oblasti dveří. No a opět mě zachránila Olintova metoda (dříve popsaná i s fotkou co promazat) WD 40 je opravdu super a pomohlo to. Jinak pro upřesnění naposled jsem aplikoval promazání před zimou. Vydrželo to pár měsíců a tak na jaře znovu. Už měsíc mám pokoj a to přeji i všem neštastníkům s podobným problémem !
  6. Naprosto stejnou závadu jsem řešil u svého Yetiho 1,2 TSi l začátkem léta. Mám také vozidlo vyrobené únor 2010. Škoda servis na to přišel po určité době , protože diagnostika hlásila vždy vše O.K.!!!! Dokonce se dělal rozbor benzínu což bylo první co je napadlo, zda netankuji nekvalitní palivo. Já ale jezdím na OMV CARRERU 100 a tudy cesta nevedla. Mechanik byl ale ze staré školy, spolehl se na vlastní úsudek a nakonec byly zjištěna závada na vstřiikovacích ventilech (2x)- provedena výměna a nahrán nový software do řídící jednotky. Jinak už jsem také měnill rozvody, západky dveří a oloupané firemní znaky na vozidle. Naštěstí vše v rámci záruky ale na to ,že mám auto necelé dva roky tak doufám už stačilo.....
  7. No to teda hledím ! Mám též po výměně , olej servis bez problému vyměnil.!!!!!! Je to uvedené v servisním postupu této dílenské akce. To slovo "dílenská "mě servisní technik několikrát zdůraznil, o žádnou svolávací akci se prý nejedná......Důležité pro mě bylo že vše proběhlo snad o.k. a servis uvidím až na roční prohlídku. Už to klepu na dřevo....
  8. Já jdu taky v pondělí na tu výměnu tady v Olomouci. Mám dotaz na Hopa26. Podle toho co uvádí Libero1071(dík za informaci) se má měnit i motorový olej a filtr!!! U Tvého vozu výměna proběhla a olej si platil ?? Ze servisu mám jenom info o přistavení vozu a o nějakých vícenákladech ani slovo. Jinak prosím o další informace od těch co mají již po servisní výměně.
  9. YETI 1.2 TSI vyrobeno 03/2010 bohužel pro mě ANO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  10. specnas

    Životnost motoru

    Bohužel je to pravda. V jiném vláknu se diskutuje o svolávací akci Škodovky na výměnu rozvodů u motoru 1.2 TSi. Moc jsem tomu nevěřil až do okamžiku kdy mě zazvonil telefon od mého Škoda servisu a zda bych je nenavštívil. No a co myslíte , mám ho tam ! Přesněji můj motor a Yetísek vyrobeny v březnu 2010 jsou na seznamu vadné serie. A tak s preventivních důvodů se budou rozvody měnit. Je to asi za minutu dvanáct, protože studené starty u mého vozu jsou najednou poměrně hlučné. Na závěr , mám najeto necelých 15 tisíc kilometrů........
  11. Tak jsem po výměně západek zámku a seřízení všech dveří. Subjektivní pocit velice dobrý nic nevrže nebo neklape !!! Mám ale dojem, že maximálně pomohla "Olintova metoda" promazání toho těsnění na horní hraně dveří WD 40. Čas ukáže zda to byla správná vollba. Trochu jsem pokecal s servisním Škoda technikem a doporučuji všem kdo má ve vozidle namontovanou tu vadnou serii západek zámku ať si to v záruční lhůtě zdarma vyměníte. Žádná svolávací akce nebude, záleží na každém majiteli. Ale po čase to asi začne vrzat všem. Kamarád má Superba a teda fest klapal a klapal. Dal jsem mu tip na záruční opravu a je teď blahem bez sebe jak to pomohlo. Aspoň mi zaplatil frťana.......
  12. pro olint : Tak mě to nedalo a udělal jsem to podle Tvého návodu . Protože me to dělají i přední dveře tak jsem to promazal kompletně . WD 40 ukázala co umí ! Je to skoro v pořádku . Jezdil jsem hodinu po terénu jak magor ale ty nejvíce rušivé zvuky jsou pryč !!!! Sice sem tam vrznul plast ale zatím O.K. Dík za dobrou radu. Příští týden jdu na výměnu těch zámků dveří tak snad to vychytám až k úplné spokojenosti. Dotaz na konec. Jak dlouho po té aplikaci Ti to vydrželo nevrzat ??? Nerad bych mazal co týden...Pak by problém byl v použitém materiálu přímo ve Škodovce. Když berou reklamace na ty zámky, znaky atd. Co ostatní jak vám to pomohlo ? Za zlepšovák dávám olintovi "čestné uznání".
  13. pro banicek : Možná si na to kápl ! Mě bylo divné proč po posledním mazání od servisu jsem po spuštění předních oken měl jejich horní hranu pěkně mastnou až neprůhlednou. A je taky pravda, že to pár týdnů vydrželo tak moc nevrzat. Okna jsem umyl a je to zpět. Doufám že to je má naprosto šílená myšlenka, protože jezdit s namaštěnými skly v oknech nebo ještě lépe otevřenými to snad ne.....?! Ale pravdu mají i ti co jim servis řekl, že Škodovka to nedoporučuje. Blábol o kroucení karoserie na mě zkusili jen jednou. Takže na závěr čekám na náhradní díly na výměnu a modlím se aby to vyšlo.
  14. Pánové, krize přišla i na Škodovku. Servis vše uznal , objednal díly ale problém. Nejsou na skladě ani v MB. Tak snad do měsíce bude naskladněno a pak budu vyzván na dokončení opravy ! Osobně sdílím názor, že to ty slavné zámky asi nebudou. Promazání těsnění nic extra nepřineslo. Aspoń výměna zadního znaku se povedla. Snad by to chtělo seřídit dveře. Když totiž zatlačím dlaní na spojnici sloupku předních a zadních dveří tak to vrže. ! Vedle stál nový Yeti a tam to sedělo jak přišité a ani vrz. Reklamační technik se divil a divil....Tak až mě to dodělají dám vědět. Doufám že to bude aspoň letos.....Každá rada drahá ale snad někteří kutilové poradí. Předem děkuji za další náměty ale ani slavná WD 40 nepomohla !!!!!!
  15. Dík bronikovi za info. Omlouvám se ale to provrzávání skutečně patří do jiného vlákna které jsem mimochodem před půl rokem zakládal. Takže i Tobě namazali těsnění, no mě mažou pořád ale prý je problém jinde. Jsou to podložky u zámků dveří. Moc tomu osobně nevěřím ale jdu na výměnu. Bohužel musím čekat prý nejsou v současné době na skladě ani v MB !
×
×
  • Vytvořit nový...