Přejít na obsah

Provrzávání v oblasti předních dveří

specnas

Doporučené příspěvky

Mám Yetíka asi 5 měsíců. V poslední době pozoruji provrzávání v oblasti předních dveří jak u řidiče tak u spolujezdce. Asi gumové těsnění dveří nebo plasty ?. Projevuje se to především při pomalé jízdě a překonávání nerovností, když se kroutí karoserie. V autorizovaném servisu mě odmastili gumové těsnění ale moc to nepomohlo. Překvapiila mě informace, že Škoda auto nedoporučuje nějaké promazání tohoto těsnění. Kamarád má starší Octavii II , řešil ten samý problém a v jiném Škoda servisu mu to projeli nějakým tuhým mazadlem a má klid. Rád bych znal další zkušenosti majitelů nebo radu co s tím. Auto je v záruce ale pořád lítat po servisech a přesvědčovat garančního technika, že ten zvuk není normální se mi nechce. Ale asi budu muset......Dík za každou radu !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělalo mi to také. Nyní před měsícem promazáno balzámem na palubní desky od firmy Nigrin a je pokoj. Promazat se musí samozřejmě to těsnení kolem dveří včetně té jakoby látkové části. stačí nahoře.

Vyzkoušel jsem více přípravku např silikon. olej ale nic jiného mi nepomohlo.

Odkaz ke komentáři

Dík za info. Jdu v pátek do servisu na řešení tohoto problému a tak jsem zvědav co na to odborníci. Já jsem původně použil Rubber stick od Valmy ale nepomohlo to. Zkusím sehnat ten tvůj prostředek a uvidíme. Ještě mě doporučily něco od Sonaxu. Ale nemohu pochopit , že po pár měsících musím mazat. A rada autorizovaného servisu Škoda- nemazat ! Tak si můžu vybrat......Ještě jednou dík za informaci a ozvu se jak jsem dopadl.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Mam sice fabii, coz je uplne jiny auto, ale....

Taky me to takhle vrzalo a po dlouhy dobe jsem zjistil, ze to dela zamek-tam kde je to kovovy oko na karoserii, co se do nej zaklapava zapadka zamku. Trelo se to u nerovnosti o sebe a vrzalo. Namazal jsem "oko" vazelinou a je klid... Treba to bude to samy...

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Tak po kratším čase moje další postřehy. Auto bylo v servisu, podle nějakého manuálu provedli opravu, prý v prostoru předního sloupku na obou stranách. Je to lepší ale ne 100%. Hodně záleží zda je auto na sluníčku a opačně. Ale zda to dělá guma nebo plast kdo ví ? Dík za rady, ten přípravek od Nigrinu jsem v obchodech bohožel nesehnal. Zadní oko zámku v kufru promazáno ale bez žádné změny. Navíc jsem odstranil hluk v kufru. Dělalo to zadní plato. Tam je plast na plast a dost velká vůle do stran. Promazáno a srovnáno. Při jízdě v terénu ten plast pěkně vrzal. No a na závěr v servisu mě v rámci servisní akce namontovali průchodku kabelláže od klimatizace. Prý to Auto Škoda s preventivních důvodů nařídila domontovat. Prosím i nadále o rady a vaše zkušenosti. Mazat nebo ne a čím ?

Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...

Dělalo mi to také. Nyní před měsícem promazáno balzámem na palubní desky od firmy Nigrin a je pokoj. Promazat se musí samozřejmě to těsnení kolem dveří včetně té jakoby látkové části. stačí nahoře.

Vyzkoušel jsem více přípravku např silikon. olej ale nic jiného mi nepomohlo.

Ahoj,

měl jsem stejný problém. Zatím to vypadá, že se to podařilo odstranit pomocí přípravku /maziva/ WD. Lehce jsem stříknul gumová těsnění, plast, promazal závěsy dveří a veškeré provrzávání zmizelo. Navíc wédéčko funguje i jako zimní ochrana gumy dveří před přimrzáváním. To mám vyzkoušené ještě z octávky, kterou jsem měl před yetiskem. :)

Odkaz ke komentáři

Tak použijte REGUM. Funguje bezvadně. REGUM používám již mnoho let. Yeti přestal u dveří vrzat okamžitě.

REGUM - je ochranný a konzervační prostředek pryžových výrobků. Zvyšuje pružnost a soudržnost. Chrání před působením vlhkosti, mrazu a slunce. Prodlužuje životnost.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Ja jsem zjistil ze u meho Yetiho je palubni deska posunuta vic doprava. V miste kde prechazi palubni deska na tapec dveri je na strane spolujezdce vsechno na tesno, nestrcim tam ani kus papiru( v tom miste to povrzava) a na strane ridice je misto skoro na prst.

Zase podle plastu na A-sloupkach je palubka usazena dobre tak nevim co s tim. Rozmejslim se jestli to dat na reklamaci nebo radsi ne, mam strach ze kdyz se v tom budou vrtat tak to sice usadi dobre ale palubka bude vrzat na tisici jinych mistech.

Mate to nekdo v aute taky takhle blbe usazene nebo jsem jedinej?

Odkaz ke komentáři

také občas vzadu slyším něco vrznout,ale dveře to určitě nejsou.

Budu se tedy muset podívat jestli to dělá to zadní plato a jestli ano tak půjde ven a už vrzat nebude.

Jinak mě nenapadá co jiného stím. Možná to promazat lehce indulonou. :-)))))))))))

Odkaz ke komentáři

také občas vzadu slyším něco vrznout,ale dveře to určitě nejsou.

Budu se tedy muset podívat jestli to dělá to zadní plato a jestli ano tak půjde ven a už vrzat nebude.

Jinak mě nenapadá co jiného stím. Možná to promazat lehce indulonou. :-)))))))))))

Indulona je dobrá! Na vojně si to dávali tankisti - na topinky:smich:

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Mám drobný problém. Není to ale úplně typické povrzávání. Začalo to včera, když jsem jel a slyším zvuk, jak kdyby někdo pustil jeden konec natažené velké pružiny. Od té doby docela často slyším zvuk, jako kdyby volné rezonující pružiny (tu pružinu jsem si nějak sám zafixoval v hlavě). Každopádně vychází to zevnitř palubní desky. Byl jsem dnes reklamovat, projel se s lidmi ze servisu, kteří se pak na to koukli a „opravili“. Připevnili něco u lambda sondy, ale bohužel zvuk se ozývá stále. Zítra tam jedu znovu. Nenapadá Vás, čím by to mohlo být? :feve: Auto máme týden - 200km

Odkaz ke komentáři

Tak, to vypadá, že kluci v servisu našli příčinu a opravili to. Byli to nějaká uvolněné plíšky. Našli to tak, že otevřeli středovou konzoly a takhle se s tím projeli. Yetiho jsem projel a zvuk jsem neslyšel. Píšu to tady, kdyby náhodou někoho potkalo to samé, netrpím samomluvou ;)

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

mozno to niekomu pomoze, tiez som mal problem s pazvukmi, ktore akoby isli z B-stlpikov. vyriesilo sa to vymenov pevnej casti zamkov dveri v ramci garancie. jedna sa o tie diely, ktore su priskrutkovane na karoserii a do ktorych zapada pohybliva cast zamku. servisny technik mi spomenul, ze uz sa to prejavilo na viacerych vozidlach a ze na vine je povrchova uprava povodneho prevedenia. z toho dovodu mi vymenili vsetky 4ks.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...