sulda1 Vloženo 15. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2011 Vřele doporučuji, nemají chybu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Promato Vloženo 8. Září 2011 Sdílet Vloženo 8. Září 2011 Ahoj též mám na autě xenony a rád bych se zeptal, zda někdo řešil problém, že protijedoucí vozidla oslňoval a kvůli tomu už jel do servisu na seřízení. Dá se říct, že asi tak každý třetí až čtvrtý řidič mi schválně pustí dálková světla, že ho oslňuji. No....asi se nestačí divit, když mu pustím dálková také, to už asi nevidí nevidí nic a rychle je stáhne, ale chápu, že to pro protijedoucí vozidla musí být dost nepříjemné. Takže blikají na vás také? Případně kolik může stát jejich seřízení? Za další....z logického důvodu to vadí jen u aut, kde sedí řidiči níže než třeba v tereních, u těch se mi to nestalo ani jednou. Předem díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sranki Vloženo 8. Září 2011 Sdílet Vloženo 8. Září 2011 Na mna neblikal este nikto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MikeTTT Vloženo 8. Září 2011 Sdílet Vloženo 8. Září 2011 U mě se to nestalo. Ale ty světla by se měla seřizovat sama. Řekl bych, že to bude tím, že řidiči osobních nízkých aut sedí někde dole a oči maj v úrovni světěl, proto tak. Měl jsem octávku a to se mi stávalo také. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Promato Vloženo 9. Září 2011 Sdílet Vloženo 9. Září 2011 No právě.....skoro při každém startu se mi seřizují, ne vždy, ale je to dáno asi tím, když se změní zatížení v autě. A navíc mi jeden xenon jako celé světlo měnili, takže je seřizovat museli. Nevím nevím....asi je to tak, jak píšeš Miku TTT. Jinak musím napsat, že jsem se světlama moc spokojený. Nic jiného než bi-xenon na dalším autě už nechci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sulda1 Vloženo 9. Září 2011 Sdílet Vloženo 9. Září 2011 Taky se mi to ješte nestalo. Nech si je pro jistotu seřídit, bude to stát pár stokorun. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MikeTTT Vloženo 9. Září 2011 Sdílet Vloženo 9. Září 2011 A nemáš třeba taky omylem zapnuto turistický režim nebo taky cestovní režim? Ten se používá v zemích kde se jezdí na opačné straně tudíž i změna nastavení světel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yetifan Vloženo 23. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 23. Září 2011 Tak, mile damy a pani - Yetik je doma! Moc som ho este neprevetral, ale zatial som NADSENY hlavne z tych xenonovych svetiel s AFS... GENERALNE PREHLASENIE: Keby som mal niekomu cokolvek odporucit - tak su to tie svetla - aj keby to inak malo zostat len ako "holoauto" trebars aj bez radia, klimy, el. okien, ... Je to skutocne G E N I A L N E ! ! ! Nechapem, ako som doteraz s tymi "sviecockami" v reflektoroch jazdil a "riskoval" pri kazdej jazde po tme... Dik vsetkym, ktori mi ich odporucali a nechapem tych, co ma od nich odradzali... YetiFan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host romi68 Vloženo 26. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2011 Mne sa bi-xenony s AFS-kom kalibruju pri starte motora....najprv horizontalne a potom vertikalne...co sa tyka kvality osvetlenia tak je uplne zbytocne porovnavat s H-kovymi ziarovkami....neporovnatelne....iny level. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
floro0907 Vloženo 7. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2011 Zdravim. ja mam tiez xenony na svojom yeti. a tiez ma to dost se+e ked idu po ceste tie lacne ziarovky tu v spanielsku sa to dos rozsiruje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 19. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2011 Zdarec chlapi, tak se taky připojím se zkušenostmi. Moje první auto bylo Suzuki Swift GLXi r.v. 2006, jako nadšenec jsem tam taky hodil Hidi, ty tenkrát stály nějakých 8tisíc s výbojkama Philips. Měl jsem to seřízené a musím říct že za celou dobu ježdění na mne nikdo nebliknu. Dokonce ani nový majitel při STK neměl problém, ale pak je ze strachu sundal. Dneska bych si je na auto nedal ani já, může to být nebezpečné a pokud opravdu někoho oslníte je dopravní nehoda vcukuletu. Další auto se kterým jsem jezdil bylo MItsubishi Pajero 2008. Tam xenony fungovali úžasně, hlavně vyrovnávání hladiny svícení fungovalo i během jízdy, a auto i když bylo jak na houpačce lajna světel byla pořád ve stejné výšce. Pak jsem měl O2 s klasickými světly, které jsem potom vyměnil za čočkové origo škoda. Do lamp jsem narval Osram Cool Blue, barva světla byla hodně do bíla a v noci to fungovalo bezvadně, samozřejmě to není xenon ale výrazně se zlepšila svítivost. Nevýhodou je, že tyto žárovky mají nižšší životnost a je v hodné mít DRL světla, jinak žárovky můžete když je dobře do půl roku vyměnit (celkem rychle černají) což je dáno tenkým vláknem žárovky. Teď mám Yeťuchu s klasickýma halogenama. Mám pocit že když jsou lapy s žárovkama H4 tak svítí daleko hůř než s H7, tak že, kvalitní žárovky je víc než třeba. Protože i O2 s klasickou parabolu podle mne svítila lépe. Jinak co se týče osvětlování od protijedoucích vozidel tak se někdy ani nedivím. Už se mi x krát stalo že dojela nějaká OI, OII nebo Superb na servis a buď měla KO čidlo nivelace nebo motorek ve světle. Jenže majitelé to neřeší protože razí heslo, že když to svítí tak je to OK a on přece nebude platit drahé peníze za opravu. Tak že pak je to stejné jak ti co mají HID světla. A to nemluvím o těch dušičkových co narvou do fabie celou rodinu, kde mají v kufru 50kg svíček, dvě 100kg robky na zadních sedadlech a hurá na kirchov. Auto jede pak jak člun a stařík ani neví, že pod volantem na levé straně má kolečko pro nastavení sklonu světel. A to je pak super jak svítí na letadla. Ještě k těm xenonům, jedinou nevýhodu co vidím je životnost plastu paraboly, bezmála 70% aut starších víc jak 3-4 roky mají popraskané paraboly díky ostřikovačům světel. Passat B5 je klasika ale ten byl špatný i u klasických světel, BMW 5, O2, Superb a Fabie už jsem měl taky čest. Hodně lidí Vám pak řekne, že stím problém nemá, protože ostřiky má vypnuté. V tom případě bych dal takovým lidem taky pokutu, protože ten rozptyl toho xenonu když je lampa špinavá dovede taky pěkně oslnit a to nivelace a nastavení nevyřeší. Jinak dneska jsem se poprvé setkal na cestě s AUDI, která měla diodové hlavní světlomety, bylo to v 6 ráno a v lese. Teda pokud někomu vadí i origo xenony v protisměru tak to si počkejte na tohle, to je teprve masakr. Ciao a sněžnému muži zdar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Promato Vloženo 19. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2011 Zrovna včera jsem potkal Audi A7 s diodovýma světlama a říkal si, jak ty diody jsou mnohem příjemnější, než xenony..... :-D Zdálo se mi, že vůbec neoslňují....ale je to z pohledu řidiče, který sedí mnohem výše v Yetině, než v klasickým osobáku. Jinak nevím co se stalo, ale už na mě hoooooodně dlouhou dobu nikdo nebliknul a zdá se mi, jako by se světla při nastartování seřizovala mnohem častěji, než bývávalo. Dokonce i při vyložení ne nějak těžké tašky z kufru se světla seřizují, takže super! :-) Ale bohužel se kolikrát najdou blbci, kteří blikají v momentě, kdy je člověk na horizontu a tím logicky oslní protijedoucí vozidlo. S tím zkrátka řidič nic neudělá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Feri1 Vloženo 4. leden 2012 Sdílet Vloženo 4. leden 2012 (editace) Zdravim vsetkych stastnych majitelov Yetikov - vybavenych xenonami... Prosim, napiste vase postrehy a skusenosti s nimi - obzvlast ma zaujima rezim natacania AFS v navaznosti k rychlosti... Spolupracuje to aj s dazdovym senzorom? Ako doplnok - oplati sa priplatit za Corner funkciu hmloviek? Da sa nastavit, aby zbytocne nesvietil cez den? Dik YetiFan Já jsem silně zklamán - mám xenony na superbu a tam když jedu v noci a rozsvítím dálkový, tak to je jak ve dne (zvednou se xenony a do toho přídavný dálkový)- než si zvyknu tak to svítí tak, že tě oslňují i poznávací značky. Občas jedu manželky yetim - a svítí to podstatně hůře - ty přídavný dálkový tam chybí. Natáčení xenonů u superbu - viditelně svítí do zatáčky, je tam vidět i prodlužování dosvitu xenonu při vyšší rychlosti u yetiho je to téměř nepozorovatelné. Proč????? Editováno: 14. Únor 2012, autor: Feri1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
albert1204 Vloženo 22. Únor 2012 Sdílet Vloženo 22. Únor 2012 keď som kupoval Yetiho, tak jedna z podmienok bola že chcem konečne xenony...nemám to s čím porovnať lebo na predošlých autách som ich nemal, oproti halogenom je to určite rozdiel, ale popravde čakal som som že to bude väčšia pecka... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidling Vloženo 20. Březen 2012 Sdílet Vloženo 20. Březen 2012 Xenony jsou xenony, nad ty nic. Já mam klasiko halogen a chtěl jsem se zeptat, protože na autě jsem si xenony z důvodu, že jsem bral skladovku již nemohl doobjednat, dodělával tady už někdo xenony. Nemyslím, že dal HID do klasik parabol, ale kompletně vyměnil halogeny za origo xenony. Jedná se mi především o zapojení, jestli je třeba přepinovat svorkovnice, nebo jiná upráva či lze předělat na náklon na kolečko, případně jak? Pokud někdo řešil, nebo má již vyměněné, tak prosím o info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
berzoras Vloženo 21. Březen 2012 Sdílet Vloženo 21. Březen 2012 Mám Yetiho 14 dní a Octavku combi 3 roky, na obou autech xenony a naprostá spokojenost, nikdy bych už neměnil. Mimochodem na Yetim se už nemontují xenony, ale bixenony. Je to proti Octávce velkej rozdíl, když ti i dálkový světla nepřisvicuje obyčejná žárovka, ale otevře se clona na xenonu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MikeTTT Vloženo 21. Březen 2012 Sdílet Vloženo 21. Březen 2012 Bi-xenon je bi-xenon a ještě natáčecí. Lepší než ty bludičky. Co víc si přát. Bezpečnost především. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
albert1204 Vloženo 21. Březen 2012 Sdílet Vloženo 21. Březen 2012 Súhlasím s tým že xenon je xenon a že bi-xenon je bi-xenon, len som mal asi prehnané očakávanie... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 30. Březen 2012 Sdílet Vloženo 30. Březen 2012 Xenony jsou xenony, nad ty nic. Já mam klasiko halogen a chtěl jsem se zeptat, protože na autě jsem si xenony z důvodu, že jsem bral skladovku již nemohl doobjednat, dodělával tady už někdo xenony. Nemyslím, že dal HID do klasik parabol, ale kompletně vyměnil halogeny za origo xenony. Jedná se mi především o zapojení, jestli je třeba přepinovat svorkovnice, nebo jiná upráva či lze předělat na náklon na kolečko, případně jak? Pokud někdo řešil, nebo má již vyměněné, tak prosím o info. xenony jdou dodělat, světla, přepinovaní světel, čidla na napravy, jednotka ASF trochu kabeláže a je to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Vloženo 30. Březen 2012 Sdílet Vloženo 30. Březen 2012 A šlo by to nějak blíže rozklíčovat na kolik vyjde celá operace od Tebe,s prací i světly,záruka atd? Já o tom stále uvažuji,nechci ale kupovat kradený světla na aukru..... Myslímm,že to bude zajímat více lidí. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 2. Duben 2012 Sdílet Vloženo 2. Duben 2012 (editace) čidla, jednotka, kabeláže, ovladač na palubku, práce, světla 25-30t doklad na práci i materiál Editováno: 2. Duben 2012, autor: Vaša Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidling Vloženo 7. Duben 2012 Sdílet Vloženo 7. Duben 2012 (editace) Vašo, pujdou udelat xenony bez nivelaku na naprave s ovladanim na kolecko, bez jednotky ASF, jak se rika na tvrdo. Ze by se jen prepinovala svorkovnice. Editováno: 7. Duben 2012, autor: Cidling Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 11. Duben 2012 Sdílet Vloženo 11. Duben 2012 na kolečko neumím, asi by to šlo ale nejsem zastánce tohoto řešen stejně by to vyšlo levněji jen o ty dve čidla což už podle mě nemá smysl oproti nefunkčnosti a problémům na stk/silnici 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 11. Duben 2012 Sdílet Vloženo 11. Duben 2012 Yeti nemá 2 čidla...má jen jedno... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalJ Vloženo 11. Duben 2012 Sdílet Vloženo 11. Duben 2012 Ale i podle Etky má 2 čidla úrovně (nivelace) (předek a zadek) a 1 řídící jednotku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.