Publikováno Srpen 6, 201015 r Zdar, nevíte jak vyměnit tuto trubku odvetrání ? tak ten vrchní konec je jasnej ale ten druhej vede kamsi do motoru :-)
Srpen 7, 201015 r 2. konec by mal ísť niekam do sania, vôbec by som sa toho nebál Upraveno Srpen 7, 201015 r od Jessy
Srpen 8, 201015 r dolný koniec ide na diel kúsok nad olejovým filtrom, je to vidieť aj bez rozoberania, ale pri výmene bude lepšie demontovať to vzduchové čerpadlo, nech je k tomu lepší prístup
Srpen 12, 201015 r Autor dík za radu dost často si říkám zlatej favorit :-) tam byl přístup ke všemu krásnej !
Srpen 13, 201015 r sundat vzduchové čerpadlo musíš - nejdřív vycvakni nadice od filtru a od EGRu a konektor - povolíč imbusama šrouby na sání co drží konzoly čerpadla - čerpadlo vyjmeš - sundáš kabely z cívky ke svíčkám - rozleptanou hadici svlíkny z nalévacího hrdla oleje po sundání spony - dole u hrdla vyndáš segerovku a celou trubku už můžeš vyndat z5 opačný postup zaltý favorit já měl teda formánka
Srpen 14, 201015 r ta zatracená hadice stojí víc jak litr!!! Pokud teda nekoupíš čínskou náhradu neznámé kvality. Nám už praskla druhá, najeto 150000 km, pokaždý ve stejném místě v tom vlnovci nahoře. Moje řešení je následující: -Vymontovat -Odříznout prasklou horní část těsně pod svarem, kde je trubka spojená. -Koupit ohnutou gumovou autohadici vhodného průměru (v mém případě je to "Odvodňovací hadice Š120" z Agrozetu České Budějovice za 25 Kč) -Nasadit mezi zbytek původní odvětrávací trubky a hrdlo plnění oleje, na trubce stáhnout šroubovou sponou. Zatím drží (3000 km) a pro případnou obnovu není potřeba velké rozebírání. Jinak poznámka k rozebrání, konzola čerpadla sekundárního vzduchu drží na 3 místech (1,6 BFQ), ten 3. šroub je spíš matka a je tak blbě přístupná, že mě se oplatilo nejdřív uvolnit 3x M6 matičky co drží čerpadlo v konzoli a až pak to celé odšroubovat, čerpadlo se dalo trochu uhnout. Nemusel jsem odpojovat zapalovací kabely, hadice šla vyndat i tak. Jojo, Favo ... Koukneš zeshora na motora vidíš silnici pod autem Upraveno Srpen 14, 201015 r od Zlejsek
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.