Duben 20, 201213 r No, neco uz sem toho odzkousel a rozhodne se i nestalo ze bych neco odpalil. Ano, vyssi napeti muze diodu znicit, ovsem ne ihned. Jo, pokud bych na 3,7V napojil zelenou, cervenou nebo zlutou, tak ji to odpali ihned, ale u bily a modry (pripadne UV) mam vyzkouseny ze kratkodobe to vydrzi. Ostatne kolik casu potrebujes aby si zjistil polaritu LEDky? 1-2s? Clovek, ktery zna LED tak to zkouset nemusi, vi podle ceho polaritu na LED pozna pouhym okem. Clovek, ktery se v tom nevyzna, nebude kupovat regulovatelny zdroj za X set, ne-li za X tisic, jen kvuli tomu aby si zjistil polaritu par diod v cene nekolika korun. Moznost testu pomoci baterie z telefonu jsem uvedl jako priklad, ktery muze clovek vyzkouset prakticky kdekoli a nepotrebuje k tomu patricne vybaveni. Upraveno Duben 20, 201213 r od Pitrs2
Duben 20, 201213 r Nic za X set nebo dokonce X tisíc kupovat nemusí. Stačí rezistor za 2,- Kč. No nic, je to jen o věci pohledu na problém a o profesní kultuře.
Duben 27, 201213 r Zdravím. Tak to tady pročítám, ale nedaří se mi najít jak změnit hodnoty odporů pro bílé ledky když jsou na 3V a více. Máte o tom někdo ponětí. Jedná se o budíky a display u klimy u OII 2007 takže před FL. Napětí všude v autě je nastavené kolem 2V což zeleným a červeným ledkám stačí, ale co ty bílé?
Duben 28, 201213 r Haha. Snížením hodnoty odporu roste napětí pro diodu, protože se změní dělící poměr. Upraveno Duben 28, 201213 r od Wojnar Necituj poslední příspěvky!!
Duben 28, 201213 r .... a jednu za druhou postupně odrovnat. LED-ky se VŽDY zapojují přes rezistor kvůli omezení proudu LED-kou. Pro výpočet hodnoty jeho odporu se použije ohmův zákon probíraný ve fyzice už někde na základní škole. Kdybys o tom neco malo vedel, tak CR2032 je ten malej 3V knoflik. Rozsviti vsechny barvy LEDek a maximalne z ni tece (do LED) asi 20mA, takze rozhodne nic neodrovna...
Duben 28, 201213 r Haha. Snížením hodnoty odporu roste napětí pro diodu, protože se změní dělící poměr. Aha, už vidím jak přivedeš na vstup napěťového děliče, složeného ze dvou rezistorů, 2V a na jeho výstupu obdržíš 3V. Jdu vrátit maturitní vysvědčení. Nevím jestli sis všiml, ale psal jsi, že máš nastavené 2V pro napájení LED-ek a chceš těmi dvěma volty napájet LED-ku, která potřebuje 3V. Mr.Mira: Náhodou o tom něco vím. Vím kolik má CR2032 a taky vím, že LED-ku s napětím v propustném směru 1,5-1,7 V, bych k němu bez rezistoru NIKDY nepřipojil.
Duben 29, 201213 r Dobře, je to tak, máte pravdu. Vyměnil jsem kus za kus a svítí to. Dokončil jsem Bolero do červena a do bíla. Teď se chystám na budíky do bíla, tak snad to bude v podě.
Květen 2, 201213 r Zdravím Pánové, tak informativně zjišťuju na kolik by to vyšlo změnit podsvícení ale uvažuju jen o budíkach protože ostatní se mi líbí tak jak je ! Nenašel by tu někdo ještě učtenku Jinak to spíš mi poradí kluci co tu jsou ze zlíns. kraje a blízkého okolí Kde by mi to někdo zrobil sám se do toho bojím pustit Upraveno Květen 2, 201213 r od DonnJarda
Květen 5, 201213 r Taky jsem chtěl předělávat podsvit budíků ale nakonec mě odradilo doladění ručiček. Jak se pohnou tak se to blbě seřizuje.
Květen 8, 201213 r Ahoj zdravim vas napsal by jste mi nekdo jaky si mam koupit diody na ovladani el. oken, + ovladani el. zrdcatek+ovladani svetel+tlacitek ohrivani zadniho skla a otevirani nadrze+radia... nevim jaky mam koupit na co a kolik... :-) napise mi to sem nejaka dobra duse? prosim :-)
Květen 25, 201213 r zdravim tak sem si udelal take podsvetleni ale i presto ze sem si je kontroloval tak sem si otocil nekde diodu a ted sem v koncich ,nema nekdo schema nebo foto zapojeni diody moc dekuji vsem
Červen 7, 201213 r Nedelal jste nekdo inverzni displej v Octe I? Chci se o to pokusit o vikendu, tak by se mi celkem sikly nejaky postrehy, jestli tam je neco na co si dat pozor.
Červen 7, 201213 r Nedelal jste nekdo inverzni displej v Octe I? Chci se o to pokusit o vikendu, tak by se mi celkem sikly nejaky postrehy, jestli tam je neco na co si dat pozor. Zatim ne, ale chystam se. Podle teorie budes muset pootocit polarizacni folii o 90 stupnu, cili bud ji nejak narezat a poslepovat (neumim si predstavit jak), nebo sehnat jinou. Idealne z nejakyho vyhozenyho LCD. Mam jich ve skrini uz par pripravenejch Kdybys nekdy jel kolem Nymburka, tak muzu venovat.
Červen 8, 201213 r Cece, to vedet, tak reknu kamosovi at mi priveze (mozna se znate, ma stribrny Toledo 1M na 18" kolech a slozeny k zemi). Mam jedny budiky na testovani, tak to zkusim na nich, do ostrejch budiku budu sahat az to budu mit vyzkouseny a funkcni. Upraveno Červen 8, 201213 r od Pitrs2
Červen 11, 201213 r Nevite nekdo co je v origo radiu z Octy za LEDky? Daji se tam pouzit PLCC2 nebo tam musi jit mensi 1206ky?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.