Pitrs2 Vloženo 20. Duben 2012 Sdílet Vloženo 20. Duben 2012 (editace) No, neco uz sem toho odzkousel a rozhodne se i nestalo ze bych neco odpalil. Ano, vyssi napeti muze diodu znicit, ovsem ne ihned. Jo, pokud bych na 3,7V napojil zelenou, cervenou nebo zlutou, tak ji to odpali ihned, ale u bily a modry (pripadne UV) mam vyzkouseny ze kratkodobe to vydrzi. Ostatne kolik casu potrebujes aby si zjistil polaritu LEDky? 1-2s? Clovek, ktery zna LED tak to zkouset nemusi, vi podle ceho polaritu na LED pozna pouhym okem. Clovek, ktery se v tom nevyzna, nebude kupovat regulovatelny zdroj za X set, ne-li za X tisic, jen kvuli tomu aby si zjistil polaritu par diod v cene nekolika korun. Moznost testu pomoci baterie z telefonu jsem uvedl jako priklad, ktery muze clovek vyzkouset prakticky kdekoli a nepotrebuje k tomu patricne vybaveni. Editováno: 20. Duben 2012, autor: Pitrs2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 20. Duben 2012 Sdílet Vloženo 20. Duben 2012 Nic za X set nebo dokonce X tisíc kupovat nemusí. Stačí rezistor za 2,- Kč. No nic, je to jen o věci pohledu na problém a o profesní kultuře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtinek Vloženo 27. Duben 2012 Sdílet Vloženo 27. Duben 2012 Zdravím. Tak to tady pročítám, ale nedaří se mi najít jak změnit hodnoty odporů pro bílé ledky když jsou na 3V a více. Máte o tom někdo ponětí. Jedná se o budíky a display u klimy u OII 2007 takže před FL. Napětí všude v autě je nastavené kolem 2V což zeleným a červeným ledkám stačí, ale co ty bílé? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 27. Duben 2012 Sdílet Vloženo 27. Duben 2012 Odporem z 2V tři neuděláš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtinek Vloženo 28. Duben 2012 Sdílet Vloženo 28. Duben 2012 (editace) Haha. Snížením hodnoty odporu roste napětí pro diodu, protože se změní dělící poměr. Editováno: 28. Duben 2012, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvky!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Mira Vloženo 28. Duben 2012 Sdílet Vloženo 28. Duben 2012 .... a jednu za druhou postupně odrovnat. LED-ky se VŽDY zapojují přes rezistor kvůli omezení proudu LED-kou. Pro výpočet hodnoty jeho odporu se použije ohmův zákon probíraný ve fyzice už někde na základní škole. Kdybys o tom neco malo vedel, tak CR2032 je ten malej 3V knoflik. Rozsviti vsechny barvy LEDek a maximalne z ni tece (do LED) asi 20mA, takze rozhodne nic neodrovna... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 28. Duben 2012 Sdílet Vloženo 28. Duben 2012 Haha. Snížením hodnoty odporu roste napětí pro diodu, protože se změní dělící poměr. Aha, už vidím jak přivedeš na vstup napěťového děliče, složeného ze dvou rezistorů, 2V a na jeho výstupu obdržíš 3V. Jdu vrátit maturitní vysvědčení. Nevím jestli sis všiml, ale psal jsi, že máš nastavené 2V pro napájení LED-ek a chceš těmi dvěma volty napájet LED-ku, která potřebuje 3V. Mr.Mira: Náhodou o tom něco vím. Vím kolik má CR2032 a taky vím, že LED-ku s napětím v propustném směru 1,5-1,7 V, bych k němu bez rezistoru NIKDY nepřipojil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtinek Vloženo 29. Duben 2012 Sdílet Vloženo 29. Duben 2012 Dobře, je to tak, máte pravdu. Vyměnil jsem kus za kus a svítí to. Dokončil jsem Bolero do červena a do bíla. Teď se chystám na budíky do bíla, tak snad to bude v podě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 2. Květen 2012 Sdílet Vloženo 2. Květen 2012 (editace) Zdravím Pánové, tak informativně zjišťuju na kolik by to vyšlo změnit podsvícení ale uvažuju jen o budíkach protože ostatní se mi líbí tak jak je ! Nenašel by tu někdo ještě učtenku Jinak to spíš mi poradí kluci co tu jsou ze zlíns. kraje a blízkého okolí Kde by mi to někdo zrobil sám se do toho bojím pustit Editováno: 2. Květen 2012, autor: DonnJarda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 2. Květen 2012 Sdílet Vloženo 2. Květen 2012 napiš s-talker ovi irčitě klučina poradi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrs2 Vloženo 5. Květen 2012 Sdílet Vloženo 5. Květen 2012 Budiky jsou sranda, jsou horsi veci na predelavani Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coffin Vloženo 5. Květen 2012 Sdílet Vloženo 5. Květen 2012 Taky jsem chtěl předělávat podsvit budíků ale nakonec mě odradilo doladění ručiček. Jak se pohnou tak se to blbě seřizuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrs2 Vloženo 5. Květen 2012 Sdílet Vloženo 5. Květen 2012 rucicky se seridit daji v pohode, jen to chce trpelivost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coffin Vloženo 5. Květen 2012 Sdílet Vloženo 5. Květen 2012 No právě. Já bych ty budíky asi rozšlapal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrs2 Vloženo 5. Květen 2012 Sdílet Vloženo 5. Květen 2012 Jestli si z praglu nebo okoli, tak se neni problem dohodnout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coffin Vloženo 5. Květen 2012 Sdílet Vloženo 5. Květen 2012 Hódně daleko. Olomouc. Už to dělat nebudu protože už to všechno ladím do zelena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrs2 Vloženo 6. Květen 2012 Sdílet Vloženo 6. Květen 2012 No, ja cca 1x za mesic jezdim do Trince, takze Olomouc mam po ceste Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klokan138 Vloženo 8. Květen 2012 Sdílet Vloženo 8. Květen 2012 Ahoj zdravim vas napsal by jste mi nekdo jaky si mam koupit diody na ovladani el. oken, + ovladani el. zrdcatek+ovladani svetel+tlacitek ohrivani zadniho skla a otevirani nadrze+radia... nevim jaky mam koupit na co a kolik... :-) napise mi to sem nejaka dobra duse? prosim :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brasel Vloženo 25. Květen 2012 Sdílet Vloženo 25. Květen 2012 zdravim tak sem si udelal take podsvetleni ale i presto ze sem si je kontroloval tak sem si otocil nekde diodu a ted sem v koncich ,nema nekdo schema nebo foto zapojeni diody moc dekuji vsem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrs2 Vloženo 25. Květen 2012 Sdílet Vloženo 25. Květen 2012 Co a kde ti nesviti? Diod je v celym aute jak nas... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrs2 Vloženo 7. Červen 2012 Sdílet Vloženo 7. Červen 2012 Nedelal jste nekdo inverzni displej v Octe I? Chci se o to pokusit o vikendu, tak by se mi celkem sikly nejaky postrehy, jestli tam je neco na co si dat pozor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Mira Vloženo 7. Červen 2012 Sdílet Vloženo 7. Červen 2012 Nedelal jste nekdo inverzni displej v Octe I? Chci se o to pokusit o vikendu, tak by se mi celkem sikly nejaky postrehy, jestli tam je neco na co si dat pozor. Zatim ne, ale chystam se. Podle teorie budes muset pootocit polarizacni folii o 90 stupnu, cili bud ji nejak narezat a poslepovat (neumim si predstavit jak), nebo sehnat jinou. Idealne z nejakyho vyhozenyho LCD. Mam jich ve skrini uz par pripravenejch Kdybys nekdy jel kolem Nymburka, tak muzu venovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrs2 Vloženo 8. Červen 2012 Sdílet Vloženo 8. Červen 2012 (editace) Cece, to vedet, tak reknu kamosovi at mi priveze (mozna se znate, ma stribrny Toledo 1M na 18" kolech a slozeny k zemi). Mam jedny budiky na testovani, tak to zkusim na nich, do ostrejch budiku budu sahat az to budu mit vyzkouseny a funkcni. Editováno: 8. Červen 2012, autor: Pitrs2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brasel Vloženo 10. Červen 2012 Sdílet Vloženo 10. Červen 2012 zdravim jedna se o budiky maxidot dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrs2 Vloženo 11. Červen 2012 Sdílet Vloženo 11. Červen 2012 Nevite nekdo co je v origo radiu z Octy za LEDky? Daji se tam pouzit PLCC2 nebo tam musi jit mensi 1206ky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.