Přejít na obsah

Zmena podsviceni interieru + budiku

gdanx

Doporučené příspěvky

No, neco uz sem toho odzkousel a rozhodne se i nestalo ze bych neco odpalil.

Ano, vyssi napeti muze diodu znicit, ovsem ne ihned. Jo, pokud bych na 3,7V napojil zelenou, cervenou nebo zlutou, tak ji to odpali ihned, ale u bily a modry (pripadne UV) mam vyzkouseny ze kratkodobe to vydrzi. Ostatne kolik casu potrebujes aby si zjistil polaritu LEDky? 1-2s?

Clovek, ktery zna LED tak to zkouset nemusi, vi podle ceho polaritu na LED pozna pouhym okem. Clovek, ktery se v tom nevyzna, nebude kupovat regulovatelny zdroj za X set, ne-li za X tisic, jen kvuli tomu aby si zjistil polaritu par diod v cene nekolika korun.

Moznost testu pomoci baterie z telefonu jsem uvedl jako priklad, ktery muze clovek vyzkouset prakticky kdekoli a nepotrebuje k tomu patricne vybaveni.

Editováno: , autor: Pitrs2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím. Tak to tady pročítám, ale nedaří se mi najít jak změnit hodnoty odporů pro bílé ledky když jsou na 3V a více. Máte o tom někdo ponětí. Jedná se o budíky a display u klimy u OII 2007 takže před FL. Napětí všude v autě je nastavené kolem 2V což zeleným a červeným ledkám stačí, ale co ty bílé? :kol-32:

Odkaz ke komentáři

.... a jednu za druhou postupně odrovnat.

LED-ky se VŽDY zapojují přes rezistor kvůli omezení proudu LED-kou. Pro výpočet hodnoty jeho odporu se použije ohmův zákon probíraný ve fyzice už někde na základní škole.

Kdybys o tom neco malo vedel, tak CR2032 je ten malej 3V knoflik. Rozsviti vsechny barvy LEDek a maximalne z ni tece (do LED) asi 20mA, takze rozhodne nic neodrovna...

Odkaz ke komentáři

Haha. Snížením hodnoty odporu roste napětí pro diodu, protože se změní dělící poměr.

Aha, už vidím jak přivedeš na vstup napěťového děliče, složeného ze dvou rezistorů, 2V a na jeho výstupu obdržíš 3V.

Jdu vrátit maturitní vysvědčení.

Nevím jestli sis všiml, ale psal jsi, že máš nastavené 2V pro napájení LED-ek a chceš těmi dvěma volty napájet LED-ku, která potřebuje 3V.

Mr.Mira:

Náhodou o tom něco vím. Vím kolik má CR2032 a taky vím, že LED-ku s napětím v propustném směru 1,5-1,7 V, bych k němu bez rezistoru NIKDY nepřipojil.

Odkaz ke komentáři

Zdravím Pánové, tak informativně zjišťuju na kolik by to vyšlo změnit podsvícení ale uvažuju jen o budíkach protože ostatní se mi líbí tak jak je ! Nenašel by tu někdo ještě učtenku :kol-28:

Jinak to spíš mi poradí kluci co tu jsou ze zlíns. kraje a blízkého okolí Kde by mi to někdo zrobil sám se do toho bojím pustit :rolleyes:

Editováno: , autor: DonnJarda
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Nedelal jste nekdo inverzni displej v Octe I? Chci se o to pokusit o vikendu, tak by se mi celkem sikly nejaky postrehy, jestli tam je neco na co si dat pozor.

Zatim ne, ale chystam se. Podle teorie budes muset pootocit polarizacni folii o 90 stupnu, cili bud ji nejak narezat a poslepovat (neumim si predstavit jak), nebo sehnat jinou. Idealne z nejakyho vyhozenyho LCD. Mam jich ve skrini uz par pripravenejch :) Kdybys nekdy jel kolem Nymburka, tak muzu venovat.

Odkaz ke komentáři

Cece, to vedet, tak reknu kamosovi at mi priveze (mozna se znate, ma stribrny Toledo 1M na 18" kolech a slozeny k zemi). Mam jedny budiky na testovani, tak to zkusim na nich, do ostrejch budiku budu sahat az to budu mit vyzkouseny a funkcni.

Editováno: , autor: Pitrs2
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...