Přejít na obsah

Felicia 1,3 MPi 50kW-nejde nastavit základní nastavení klapky


hugo.v.r.

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny Felicisty.

Prosím o radu:

po provedení resetu synovy Felcky programem MSM to pak chce nastavit basic hodnoty VAGem (mimo jiné - docela hezké že free program vás nakonec stejně donutí sehnat ostrý VAG-COM...anebo to byl obchodní tah Motordiagu ???).

Jenže při pokusu o zadání group 098 v modulu 04 mi to napíše že 098 je nedostupný, takže neprovedu základní nastavení klapky a mám pak v 02 chyby z toho vyplývající.

Přitom v 08 ten kanál 098 zadám a vidím hodnoty, které si to patrně načte po zapnutí klíčku. Ovšem nenahlásí konec nastavení, v okénku 3 a 4 jsou pořád chybné hodnoty.

Kabel je sice "čína" ovšem Epromku v Simosu přepíše, 01 načte, chyby vymaže a test akčních členů provede, stav kanálů do cca 025 zobrazí, live data posílá - tak se domnívám, že je dostatečně funkční, přece nebudou pro neoriginály odseknuté jen kanály nad asi 025 výš...to by podle mne musel mít Rossman hlavu jako pátrací balón, vymýšlet takovéhle dílčí vychytávky i do verzí, které podle něj podporují i "dumb" kabely.

Anebo jsem nepochopil postup ani po pročtení několika návodů z různých zdrojů. Problematika tohohle rázu mi není cizí, ale Felicii dělám poprvně.

Poradí prosím někdo, kdo ví přesně, o co jde, proč se nedostanu na zápis do group 098 v modulu 04 ? Prosím jen o odpovědi k věci, licenční a protičínské informace znám dopředu, poznatky někoho, kdo se s tím setkal osobně, uvítám.

Díky všem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Asi trochu pozdě, ale dřív jsem na Váš dotaz nenarazil. Už jsem řešil 1 totožný problém, celkem mě to dalo zabrat. Nakonec vyřešeno, v autě byla stará autobaterie na kterou to sice startovalo, proběhl reset a vše se tvářilo ok, ale při nastavování klapky bylo napětí mírně nižší, asi necelých 12V, tudíš nastavení neproběhlo a zapsali se tyto chyby. Připojením na autobaterii s napětím 12,4V vyřešeno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...