Přejít na obsah

montáž LPG nebliknou blinkry

jirina5

Doporučené příspěvky

Prosím o radu :)

Nedávno jsem měl problém! Nešly mi otevírat dveře od řidiče, i když bylo auto odemknuté. zevnitř ani zvenku. Musel jsem na to najít fígl, jak a kolikrát přiltačit na stranu kličky, abych se dostal z auta. Vymontoval jsem celý mechanismus, abych zjistil, že jsem měl přidřené krátké lanko, které se ůplně nevracelo, zůstávalo viset a proto dveře otevřít nešly. Příčinu jsem odstranil a vše fungovalo.

V pátek mi montovali LPG a když jsem dojel domů, zamykám a hle neblikají blinkry. Všechny dveře se zamknou 2x, ledka bliká ale blinkry ne! Pročetl jsem celé vlákno, otvíral dveře a sledoval stropní světlo, jestli se rosvítí. VŠE funguje jak má, jen ty blinkry. Připojil jsem auto na VAG a ten odhalil závadu na zámku řidiče. Chystám se tedy znovu zámek vytáhnout a hledat závadu, ale nejsem si jist, jestli najdu. Myslím si, že to má souvislost s montáží LPG, protože ač nechápu proč když odemknu auto a otevřu dveře od řidiče, rosvítí se panel k LPG s ukazateli. Když zavřu po chvíli zhasne a znovu se rozsvítí až když zase zamknu a odemknu.

Myslíte si, že je to chyba v montáži lpg a dveře zatím rozebírat nemám?

Dveře jsem tlumil a nerad bych do nich zbytečně štoural. Za každou radu dík, Jiřík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kouknu se, děkuji za reakci!

Pokud nic nenajdu, budu rozebírat dveře od řidiče, kvůli proletování kontaktů. I mikrospínač mám, v případě potřeby vyměním... doufám, že se ta několika hodinová práce ukáže jako účinná.

Volal jsem na servis kvůli toho plynu a prý je to normální stav, že se po otevření dveří rozsvítí panel k lpg. Prý i dotlakuje benzínové čerpadlo. Není to divné, že benzínové čerpadlo tlakuje už při otevření dveří? Nedělají si ze mě srandu? Já si totiž myslím, že čepradlo tlakuje, až po otočení klíčku... nee?

Odkaz ke komentáři

Kokta1: Děkuji za odpověď - vážím si toho, že v tom nejsem úplně sám a alespoň někdo má zájem o můj problém!!

Dneska jsem rozebral dveře, vytáhnul zámek, rozebral zámek, proletoval kontakty (6 let staré auto, kontakty byly netknuté a ještě potáhnuté nějakou folii - ale jistota je jistota), celý vnitřek zámku vyčistil, proměřil zbývající dva vnitřní spínače, vyměnil hlavní spínač, celý mechanismus složil, namontoval do dveří, složil dveře a vyzkoušel!

Výsledek?

Vše funguje stále jak má, jen blinkry neblikají. Takže 2 hodiny zbytečné práce a 65Kč za mikrospínač v háji. VAG stále hlásí závadu na zámku. Nerozumím tomu.

Každopádně jsem si ujistil to, že v zámku chyba není.

Ještě bych se kouknul na tu komfortní jednotku, jestli to fakt není nějaké relé, jak mi tady poradil zdesim, akorát jsem ji dnes hledal a nenašel... =o) To víte, jsem u škodovky nový. Má být pod sedadlem řidiče?

Pokud nenajdu chybu ani tady, udělám co mi radí kokta1 a auto zavezu do LPG servisu a budu trvat na tom, ať tzo třeba vymontujou!!! I když se mi přes telefon vysmáli, že z jejich strany je vše v pořádku a já mám chybu jinde...

Chjooo! Help!!!!

Ještě mě napadlo, nemohlo to přestat blikat kvůli toho, že vytáhli baterku při té montáži? Nemusí se to blikání někde nastavit?

Odkaz ke komentáři

komfortka neni pod sedackou, ale mezi budikama a relatkama, nad pedaly, kdyz sundas spodni dil palubky, tak bude uplne nahore

ano, blikani se nastavuje, nechapu proc by ho teda kuli lpg vypinali, spoj se s komfortkou (adresa 46), prizpusobeni kanal 8 a 9 (v obou musi byt 1, aby blikal pri odemikani 8 a pri zamikani 9)

jen to neresi chybu zamku, zkontroluj kabely v dverni pruchodce

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...