Luďa Vloženo 26. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2010 Sem pište jen o tom jaký olej do tohodle motoru. Žádný jinný spam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TSI-DSG Vloženo 26. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2010 (editace) Do tohoto moru se leje stejný motorový olej, jako do motorů 1,2TSI a 1,8TSI. Stačí Vám to tak? Editováno: 26. Říjen 2010, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JosefP Vloženo 27. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2010 Plně souhlasím. Jsou dva druhy olejů ( long - life pro proměnný interval výměny, a " obyčejný " pro pevné intervaly výměny ). Výrobce ať si každý vybere sám. Za důležitější považuju zvážení doby výměny oleje, čím častěji , tím lépe. Olej je chemicky " vyčerpaný " už po 10 000 km, ale o tom jsem se tady již zmiňoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robilad Vloženo 22. Březen 2011 Sdílet Vloženo 22. Březen 2011 jen pro zajímavost ohledně servisních intervalů výměny motorového oleje. Kamarád a jeho Octavia 1.4 tsi, počítač se přihlásil k první výměně oleje po ... 39.000 km! Vše bez problémů, olej prý v pohodě, dal opět long life a jezdí dál... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
demonx Vloženo 22. Březen 2011 Sdílet Vloženo 22. Březen 2011 jen pro zajímavost ohledně servisních intervalů výměny motorového oleje. Kamarád a jeho Octavia 1.4 tsi, počítač se přihlásil k první výměně oleje po ... 39.000 km! Vše bez problémů, olej prý v pohodě, dal opět long life a jezdí dál... ... tak po tomhle kamarádovi bych Oct. nechtěl! Bůh s ní! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JosefP Vloženo 23. Březen 2011 Sdílet Vloženo 23. Březen 2011 Dobrej magor, asi to nemá v hlavě v pořádku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbek Vloženo 23. Březen 2011 Sdílet Vloženo 23. Březen 2011 Kamoš koupil octavku který se měmil olej cca po 50tkm má najeto přes 250tkm a motor jenom přede , tak kde je potom pravda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miki53 Vloženo 24. Březen 2011 Sdílet Vloženo 24. Březen 2011 Pravda je jako vždy někde uprostřed +,-. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robilad Vloženo 24. Březen 2011 Sdílet Vloženo 24. Březen 2011 je to každého věc. Já rozhodně interval výměny oleje zkracovat nebudu, zatím mám 17.000 a PC hlásí výměnu za cca 5000 km. U známého ve firmě jezdí všichni po cca 30.000 km (1 rok) a u žádnýho auta problém není, a to už maj nalítáno hoodně. Ale měnit olej po 10.000 km je podle mě kravina. Ale každého věc... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bitttpower Vloženo 24. Březen 2011 Sdílet Vloženo 24. Březen 2011 (editace) Tak kravina to rozhodně neni.Když auto "lita" jen po městě a ma mnoho studenych startu tak olej zdegraduje mnohem dřiv než u auta ktere jezdi dlouhe trasy.Jinak co se tyče long-life,největši nesmysl kdo kdy vymyslel.Olej je idealni měnit co 15 tiskm nebo jeden rok.Zkuste jsi udělat kapkovou zkoušku oleje po 20 tis a určitě se budete divit....,ale každeho věc jak se o sve auto stara Editováno: 24. Březen 2011, autor: bitttpower Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sranki Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 Citujem www.oleje.cz Nejstarší způsob odhadu množství nečistot v motorovém oleji je tzv. kapkový test. Tento test je velmi jednoduchý, spočívá ve vyhodnocení vzhledu kapky oleje na filtračním papíře, viz obr. 1. Test je poměrně spolehlivý a zkušenému pracovníkovi o oleji řekne opravdu hodně. V dnešní době je však již pro moderní motorové oleje většinou nepoužitelný. Důvodem jsou vynikající detergentní a disperzantní vlastnosti dnešních motorových olejů, které nedovolí kapce oleje na filtračním papíru vytvářet takové útvary, jaké by byly pro správné vyhodnocení potřebné. Asi tolko k hodnotenu dnesny olejov takzvane "od oka". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
banicek Vloženo 22. Duben 2011 Sdílet Vloženo 22. Duben 2011 Zdravím , řeším takový problém. V servisní knížce mám proměnlivý servisní interval QG1. Auto mám 9 měsíců a počítač mi hlásí, že mám už za 3. měsíce jet na servisní prohlídku (zřejmě výměna oleje). Nemáte někdo zkušenost jak teď postupovat ? Díky Baniček Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
demonx Vloženo 22. Duben 2011 Sdílet Vloženo 22. Duben 2011 Řešení je jednoduché - za ty 3 měsíce dojet do servisu. Já měl taky proměnlivý interval a jel jsem na výměnu po 11-ti měsících (s najetýma 20000 km). Už se to tu řešilo snad stokrát - délka proměnlivého intervalu záleží na způsobu provozování vozidla, tzn. krátké pojížďky, častá jízda ve městě, vytáčení motoru apod. výrazně zkracují interval výměny oleje. Já to vyřešil změnou na pevný interval 15000km nebo 1 rok a rozloučením se s předraženým LongLife olejem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikas Vloženo 22. Duben 2011 Sdílet Vloženo 22. Duben 2011 Nevim jak Vám ale mě tedy značkový LongLife olej tedy nějak výrazně drahej nepřijde. Shell Helix Ultra 5W-40 1l = cca 150,- http://www.topoleje.cz/shell-helix-ultra-5w-40.html Tak to už fakt nevim co je pro vás drahé Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dexon Vloženo 22. Duben 2011 Sdílet Vloženo 22. Duben 2011 podle mě má banicek špatně nastavenej interval - v proměnlivým intervalu výměny oleje se progresivně dle stylu jízdy a podmínek snižují možné najeté kilometry, rozhodně né měsíce, či dny.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
demonx Vloženo 23. Duben 2011 Sdílet Vloženo 23. Duben 2011 Nevim jak Vám ale mě tedy značkový LongLife olej tedy nějak výrazně drahej nepřijde. Shell Helix Ultra 5W-40 1l = cca 150,- No, nevím, jak jsi přišel na to, že Shell Helix Ultra je LongLife? Specifikaci VW 504.00 nesplňuje, takže já osobně ho beru jen jako dobrou syntetiku (ne LongLife). A mimochodem, právě tento olej dávám na pevný interval (5litrů za 800,-). Long Life od Shellu je Helix Ultra Extra. http://www.shell.cz/home/content/cze/products_services/on_the_road/oils_lubricants/shell_helix_tpkg/product_range_new/helix_ultra_extra/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek2 Vloženo 23. Červen 2011 Sdílet Vloženo 23. Červen 2011 Dle vyjádření technického oddělení Škoda i dotazu přímo na Syntezia Pardubice lze na prodloužený servisní interval použít olej Mogul racing 5W-30 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikas Vloženo 24. Červen 2011 Sdílet Vloženo 24. Červen 2011 No, nevím, jak jsi přišel na to, že Shell Helix Ultra je LongLife? Specifikaci VW 504.00 nesplňuje, takže já osobně ho beru jen jako dobrou syntetiku (ne LongLife). A mimochodem, právě tento olej dávám na pevný interval (5litrů za 800,-). Long Life od Shellu je Helix Ultra Extra. http://www.shell.cz/home/content/cze/products_services/on_the_road/oils_lubricants/shell_helix_tpkg/product_range_new/helix_ultra_extra/ Samozřejmě jsem se spletl měl jsem namysli 5W-30 Jsem holt je člověk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikas Vloženo 24. Červen 2011 Sdílet Vloženo 24. Červen 2011 (editace) http://www.topoleje.cz/shell-helix-ultra-extra-5w-30.html Editováno: 26. Červen 2011, autor: Sranki prosim, necituj predchadzajuci prispevok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pil Vloženo 2. Září 2011 Sdílet Vloženo 2. Září 2011 Tak včera jsem u nové 1.4 TSI po 10 000 km vyměnil olej. Koupil jsem CASTROL EDGE 5w-30 long life (předpokládám další výměnu až po cca 20 000km). Potom co vyteklo (dost tmavá barva až černá) doporučuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sranki Vloženo 2. Září 2011 Sdílet Vloženo 2. Září 2011 Snad necakate, ze po 10tis km vam bude s motora tiect cisty olej Podla farby sa opotrebenie oleja urcit NEDA, uz si to konecne uvedomte. Ale su to vase prachy, kludne si to mente aj kazdych 5tis km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pil Vloženo 2. Září 2011 Sdílet Vloženo 2. Září 2011 Já netvrdím, že vypuštěný olej byl či nebyl opotřebovaný, třeba by vydržel ještě dalších 50 000 km ........... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mylys Vloženo 2. Září 2011 Sdílet Vloženo 2. Září 2011 Ale doporucujes na zaklade cerne barvy vymenu oleje, takze tomu asi rozumis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikelangelo Vloženo 4. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2012 Zdarec, Pánove měl bych takový dotaz (možná blbý ale i přesto) je pravda že ten interval výměny oleje muže po čase nevyměněním oleje zablokovat ŘJ nebo přimo motor?? pokud jej nevynulujeme?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 4. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2012 Blbost. Kdo ti to řekl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.