MichaelS Vloženo 14. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2010 (editace) Zdravím, chtěl bych se poptat, jestli tady máte někdo zkušenosti s dodělávkou posilovače řízení do 1.6 a jestli by mi někdo mohl sepsat nějakej seznam věcí, které bych musel dokoupit, dodělat nebo vyměnit... Sehnal jsem servořízení, čerpadlo, tlak. hadice a nádobku na olej dohromady za 2tis., tak by mě zajímalo, co bych musel navíc ještě dokupovat... Co se týče práce, tak by byla na kamarádovi automechanikovi, sám ani omylem O seznam dílů na Feliciaklubu vím, ale jedná se mi konktrétně o nějaký soupis na 1.6... event. ještě kdo by věděl nějaké info, jak je náročné dodělat, nebo sehnat klimu. Mám Laurina a chtěl bych si ho pořádně vyšperkovat Editováno: 14. Listopad 2010, autor: MichaelS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hoju Vloženo 13. Duben 2011 Sdílet Vloženo 13. Duben 2011 Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli jde na feldu rok vyroby 1999 nějak nechat domontovat posilovač řízení? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P1azer Vloženo 26. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2012 Taky mi chybí při parkování posilovač, ale řekl jsem si, že než bych to začal realizovat, tak budu kupovat něco jiného, tak to nemá cenu.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 27. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2012 mám dojem, že můžeš mít klimu nebo posilovač oboje ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Forma Vloženo 17. Únor 2014 Sdílet Vloženo 17. Únor 2014 Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli máte skušenost s přidáním posilovače řízení do škody Felicia 1.3 já o tom právě uvažuji posilovač řízení bych vzal z Felicia 1.6 když byste s tím měli skušenosti tak pište děkuji a jestli by to šlo nebo ne děkuji mockrát za rady a odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 23. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2015 Ahoj klucí. Sháníme s přítulkou nějaký blbuvzdorný jednoduchý spolehlivý snadno servisovatelný auto pro ní. Kterýmu rozumí každej Pepík garážista. Felina toto splnuje. Akorát její požadavek je aby to mělo "tu hezkou novu masku s tim chromovaným chladičem" a pak posilovač řízení. Motor ideálně 1,3MPI (prostě ten na způsob co se dával do Favorita) Od jakýho roku se tam dávaly posilovače standartně a k jakým motorizacím? Dávaly se serva vůbec někdy k 1,3kám? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 23. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2015 Dávaly. Buď za příplatek 13 000 Kč anebo u některých akčních modelů jako součást výbavy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 23. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2015 Jo. Právě že jak zjištuju všechny Felicie který by byly přijatelný tak žádná z nich neměla servo. až člověk nabyde dojmu, že se to do těch 1,3jek vůbec nedávalo. Navíc co sem ještě kouknul na Wiki, tak se tam píše jen o 1,6 benzínu za příplatek a k 1,9 naftě v základu. https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Felicia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 23. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2015 Ale dávalo, ovšem bude jich skutečně úplné minimum, kdo by za to připlácel v té době ty šílený peníze? Wikipedie není příliš relevantní zdroj informací, tam si může kdokoli psát cokoli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 23. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2015 Serva do feliny si objednávali invalidi - jim to proplácel stát a u ručního řízení, kde potřebovali zároveň na volantu i přidávat plyn a další manipulaci s ovládáním, nemohli po volantu ručkovat jak vopice po laně. Zkus pohledat takhle ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom Muaddib Vloženo 1. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2016 Dotaz, mám 1.3 BMM bez posilovače, ale mám kompletní věci z 1.9D (čerpadlo, hadice (krom tlakových), posilovač řízený,tyč etc.) co potřebuju na to, abych to dal do 1.3 a jakej je rozdíle mezi čerpadlem posilovače pro 1.9 a 1.3/1.6 podle ilustračních obrázků vypadaj stejně... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Martinec Vloženo 8. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2016 Posilovač byl za příplatek do všech motorizací Felicie a do Dieselu v základu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dardk Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 jde prosím dodělat posilovač řízení u aut co ho neměli z výroby ? a jak je to náročné finančně? děkuji za odpověď :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 Jde dodělat a díly se dají sehnat kolem 3,5-4 tisíce. Myslím,že na s. bazaru jsem vyděl nedávno nabídku. Ale moc se do toho nikomu asi nebude chtít. Snad nějaký fanda mechanik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 28. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2016 Kdysi jsem se tím teoreticky zabýval a není to tak jednoduché - do některých karoserích to nejde. A není to úplně levná záležitost - řízení, volantová tyč, čerpadlo, nový alternátor, vodní pumpa, tlakové hadice, držáky, napínecí kladky. Zkus použít google - na netu se svého času vyskytoval podrobný návod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukasek27 Vloženo 3. leden 2020 Sdílet Vloženo 3. leden 2020 Zdravím chtěl jsem se zeptat zda by šlo udělat posilovač řízení na škodu felicii 1.3. 50kw rok výroby 2000 děkuji a jestli by to šlo a jestli nevíte kde by mi to udělaly z ostravy a hlavně na kolik by mi to vyšlo děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 3. leden 2020 Sdílet Vloženo 3. leden 2020 Udělat jde všechno, ale musí být z čeho. Já měl 1,6tku bez serva a tak jsem sehnal jinou shnilou 1,6tku se servem za litr a servo jsem přemontoval na své auto. A tobě nejspíš nezbyde nic jinýho. Problém ale bude sehnat jinou 1,3 se servem na náhradní díly. 1,3jek se servem je výrazně méně než 1,6tek. Řízení jako takový by šlo použít z 1,6tky, ale ostatní díly jsou až na nádržku oleje nejspíš jiný. Jedná se hlavně o držák na motor kde je uchycený čerpadlo posilovače, alternátor a napínací kladka. Dále hydraulické hadice a trubky. Jiná bude patrně i řemenice na klikový hřídel (širší řemen). A taky volantová hřídel je jiná - ten spodní díl. Pokud to auto není nějak extrémně zachovalý, tak doporučuju nápad rozchlastat, případně pořídit auto se servem. I blbá jedničkový fabie je na tom jízdě o dost líp než felda a servo má v podstatě vždy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.