Petr_F1 Vloženo 26. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2010 Ahoj, jednou jsem chtěl zkontrolovat stav brzd, protože při dobrždění v jednom kole něco drhlo a drhne stále. Nicméně, po sundání kola jsem zkoušel rukou, jestli se volně otáčí brzdový kotouč, nešlo to, ale pootočil se pouze disk s otvory pro šrouby, který je před brzdovým kotoučem. V tu chvíli začalo něco v kole pískat - něco jako slabé elektrické drnčení, které se opakovalo i když kolo bylo v klidu. Později jsem si stáhl dílenskou příručku a dozvěděl se, že před demontáží brzd, se má odpojit baterka. Chtěl bych se zeptat jestli jsem něco neposr... a jestli má smysl teď dodatečně odpojit baterku. Také by mě zajímalo, odkud ten zvuk pochází ? Pravděpodobně je slyšet pořád, už jsem dlouho neposlouchal u kola Díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 26. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2010 Kotouč se ti musí točit i s tím "diskem" s dírama pro šrouby. jynak by to bylo špatně. Za kotoučem je krycí plech, kterej se netočí. jen nevím, proč bys měl odpojovat když si shodil jen kolo baterku? To možná myslí pokud bys měnil destičky, ale i tak je to podle mě blbost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 28. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2010 Ja by som to tipoval na kamienok medzi kotúčom brzdy a jej zadným krytom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_F1 Vloženo 29. Listopad 2010 Autor Sdílet Vloženo 29. Listopad 2010 Dík za názory, možná jsem se nevyjádřil přesně, ale zvuk pochází od nějakého elektrického zařízení a připomíná drnčení zvonku. Ozýval se přerušovaně i když kolo bylo v klidu a byl vypnutý motor. Myslím, že by to mohlo být čidlo ABS nebo něco takového. Také jsem si říkal, že by se to mělo projevit na klidovém odběru baterky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 29. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2010 A si si 100% istý, že ten zvuk ide od kolesa? Senzor ABS by nevydáv žiadny zvuk (je to senzor) a navyše po vypnutí zapaľovania je ABS bez napätia. Ak počuješ akési pískanie spod kapoty, ktoré po vypnutí zapaľovania počuť ešte nejakú dobu, tak to môže byť škrtiaca klapka. Tak popočúvaj, či to skutočne ide od kolesa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 29. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2010 odpojovat baterku je nesmysl...to by jsi jí odpojoval i na silnici, při defektu nebo kontrole brzd????? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.